6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Daha önceden bu haritaya göre ekipler yetiştirilmiş olsaydı, belki üzülerek diyorum bunu da daha az kayıp olabilirdi. Bir ihtimal bile olsa...Deprem ülkesiyiz sonuçta. Bu gerçeği kabul edip çözüm üretmemiz gerek. Yeniden yapılanma zor olduğuna göre bu yardım ekipleri arttırılmalı. Diğer dediklerinizin hepsine katılıyorum. Kışın iki katı zor.

Bişey yapılmadığı için zaten imkansız. Allah korusun demekle yetinip cepler doldu. Dicek çok şey var ama değişen birşey yok

Ya Polisimiz Askerimiz aslan gibiler ben hatırlıyorum askerimizin dağa bayıra olmayacak yerlere ne helikopterler indirdiğini ne tanklar soktuğunu Polisin nerelere ne şartlarda girip çıktığını Hataya mı gidemiyoruz olacak iş mi aklım almıyor bu işi

Ya Polisimiz Askerimiz aslan gibiler ben hatırlıyorum askerimizin dağa bayıra olmayacak yerlere ne helikopterler indirdiğini ne tanklar soktuğunu Polisin nerelere ne şartlarda girip çıktığını Hataya mı gidemiyoruz olacak iş mi aklım almıyor bu işi
malum şahıstan talimat almadan bişey yapmıyolar maalesef

Bişey yapılmadığı için zaten imkansız. Allah korusun demekle yetinip cepler doldu. Dicek çok şey var ama değişen birşey yok

Öyle. Bilime değer vermeyi, o hocalara kulak vermeyi öğrenmeliyiz artık. Başa gelince geç oluyor her şey için. Senelerce vergiler verildi, bugün hala yardım toplanıyor. Eminim herkes seve seve yapar ama en azından o toplananlarla ekiplerimiz ve binalarımız güçlendirilip hayatta kalan mağdur kardeşlerimiz için gerekenler yapılabilirdi. Bunlara tepkili olmakta da haklıyız.

3500 asker görevdeymiş burada 5 6 il etkilendi depremden bu kadar asker neye yeter dalga geçiyolar milletle

1675714099795.webp

Kafalarına göre iş yapamazlar maalesef. 10 larca emir gelmeli o taşıtların 100 metre ileri gitmesi ya da personelin bir yerden bir yere taşınması için. Gündüz konuştuk burda, devletin reorganizasyona ihtiyacı var anayasa falan halledersin ama devlet her yere ışık hızıyla dokunabilmeli. Olmuyor işte. Koca ülke büyük ve farklı coğrafya .. yetmedi tek adama toplandı çoğu hayati karar.

Deprem bölgesi olan yerlere hangi kafa bu kadar yüksek binalara yapım izni veriyor. Kocaeli Yuvacıkta 3,5 kattan fazla yapım izni vermiyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt