6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Beşiktaş'tan açıklama : Avrupa Yakası’nda olup Vodafone Park’a ulaşım imkanı olmayan vatandaşlarımızı, yardımlarını Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ne ulaştırmaya davet ediyoruz.

Devletin böyle bir konuda önlem almadığını zaten hepimiz tahmin etmişizdir de TSK'nın bir eylem planı olmaması ciddi manada üzdü beni. Hatay ve Kahramanmaraşta bazı yerlere en ufak yardımın ulaşmaması çok üzücü.

Hiç sanmıyorum ama inşallah ders alırız.
Böyle devlet mi olur Allah aşkına ya. Yazıklar olsun.

Sabah saatlerinde rakam çok düşüktü ama giderek artıyor 6217 bina yıkılmış

sabahtan beri söylenıyordu demekki dogruymuş köylere ve ilçlere şu anda hiç girilmemiş ,elbistan ve kırıkhan icin benzer goruntuler vardı simdide kahta icin var
demekki yeterli ekip bulursak ilçelere hamle yapacaz tabı neye yarayacaksa
Göksun'un Pazarcık'ın köylerine bi girsinler de

Malesef ölu sayisi 20-30 binleri görecek gibi, tabi bu dediklerim enkaz altinda kalanlar icin. Disarda kalanlarin da isi cok zor allah yardimcilari olsun

Her sefer acemilik iş bilmezlik..Kendi donemlerinde 4 ya da 5. büyük deprem sonuç ne yine hüsran..Hiçbir şekilde önlem almak plan yapmak yok iş işten gectikten sonra sen ev yapsan ne insanlara inşaatına izin verdiğin evleri sağlam tut en az hasarla atlat ne can kaybın ne mal kaybın olsun..
Bu sefer en geniş çaplı ve siddetlisini yaşadık ama öncekilere bakıyorum onda da birşey yok toplanan deprem vergilerinin hiç edildiğine bile şahit olduk yani insan bir yerden sonra ders çıkarır önlem alır .Yazık deprem kuşağındayiz inşaat anlamında bir önlem yok deprem için bir önlem yok deprem sonrası için yine bir önlem yok

Yakınlarını kaybeden arkadaşların başı sağolsun.Tarifsiz acı,daha da kötüsü dondurucu soğukta bu acı haberlerin artarak devam edeceği gerçeği...
2316 ölü ilk günde!6217 bina yıkıldı demiş AFAD, rakamlar korkunç bir yere gidiyor.

6217 bina yıkılması demek vefat sayısının 50 60 bin arası olması demek umarım yanılırım ancak çok büyük bir kayıp olacak gibi duruyor cumhuriyet tarihinin en büyük felaketi

Küçücük çocuk enkaz altından sesleniyor kurtulmak için bunun vebalini nasıl vereceksiniz be pezevenkler. Sabi yahu sabi anne baba nerede ne halde Allah bilir.

Yutkunamıyorum , nefes alamıyorum çok büyük bir felaket bu.. Allah herkesin yardımcısı olsun milletimizin başı saolsun asker polis neden sevk edilmiyor bölgeye aklımı kaçıracağım

60 bin'in altında kayıp iyimser olur. Ben şahsen 60 bin'in üzerinde bekliyorum. Zira nereden baksanız 3 şehir'de hala ulaşılmayan enkazlarda binlerce insan bekliyor. Bir müddet sonra hipotermi devreye girerse, göçükten olmasa bile soğuktan kaybedeceğiz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt