6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kendi kaderlerine terk edilmişler göçük altında ölümü bekliyolar

O kadar korkunç bir olay ki, şu an enkaz altında belki çoğu öldü, yaşayanların gözlerinde ki korku dolu bakışları ümitsiz ölümü bekleyişleri kimseye yaşatmasın

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bir insanın, yaşayan canlının başına gelebilecek en korkunç çaresizlik. Bugün defalarca bunu söyledim, düşündüm....

AFAD: Kurtulan sayıso 7.840

Ciddi olamazsın afad ya böyle bir bilgi paylaşamazsın. Güldür Güldür'de ki skeçte patron; işsizlik oranı %10 değil çalışan oranı %90 yazın. Bu skec gerçek işte sanatçılar güzel bir ayna tutmuş memlekete.

elazıg kolordoda 4 gün kalmıstım zamanında devası bir alan onbinlerce asker olan biryerden bahsediyoruz

ki aynı şekilde malatyada 2.ordu var

asker neden sahaya daha güclü sürülmüyor acaba kurtarma konusunda bilgisi olmadıgı icinmi
15 temmuz desem yeter heralde

elazıg kolordoda 4 gün kalmıstım zamanında devası bir alan onbinlerce asker olan biryerden bahsediyoruz

ki aynı şekilde malatyada 2.ordu var

asker neden sahaya daha güclü sürülmüyor acaba kurtarma konusunda bilgisi olmadıgı icinmi

Bir sebep bulamıyorum, aklıma bişe geliyor da yazmak istemem

Cüneyt özdemir ytube yayınına g.antep bb başkanı fatma şahin bağlandı.60bin kişilik ilçenin yarısı yok dedi.ekmek ve battaniye ihtiyacı varmış

Asker sahaya inmiş! Uluslararası kurtarma ekipleri gelmeye başladı.Zorlu şartlarda işler iyice zorlaşıyor ama ulaşım, iletişim,enerji vs. resmen çuvalladık ülke olarak.Aç gözlü riyakar varyemezlerin ve onların taleplerini karşılayan yönetimlerin cezasını masum yüzlü Anadolu insanı ödüyor.

İmar politikası baştan aşağı değişmeli. Yapamıyorlarsa bunu yapacak bir hükümete yol açsınlar. Kentsel dönüşüm işi, riski yüksek olan yerlerden başlayarak ve gerekiyorsa borçlanarak ele alınmalı. Bunu ertelemenin vatana ihanetten bir farkı yok!

Serefsizler

Ekli dosyalar

• 3C8F7ACB-448E-4C7E-8A87-31BA2DFD22B6.webp
    3C8F7ACB-448E-4C7E-8A87-31BA2DFD22B6.webp
    58,4 KB · Görüntüleme: 68
Böyle bir durumda bile birlik olamıyoruz devlete sallayan arkadaşlar var maalesef. Herkesin acısı var. İnsanlar uğraşıyor. Kolay değil arkadaşlar.

Askerimiz polisimiz olsa ne yazar. Eğitimli olmadıktan sonra işe yaramaz. Eğitimli olmayanları zaten enkazlara yaklastirmiyorlar.

Bol bol dua edin. Allah yardımcımız olsun.

Sayılar halkı paniğe sevk etmemek için normal olarak düşük ve kademeli veriliyor. 99 depreminde 17 bin vefat vardı ama gayrıresmi sayı 65 bin civarıydı aklımda kalan. Bir o kadar da psikolojik olarak ölen olmuştur.

Sene 2023; şu çaresizliği kabullenmek, kader, şehit vs diye geçiştirmek, vatana ihanet olur. Afettir olur ama sen ne yaptın diye sorarlar, sormalılar adama. Hem de parti ayırmaksızın!

6200 bina, ortalama 3 kat varsaysak yaklaşık 18 bin kat yapıyor, kat başı 2 daire olsa 36 bin daire

1 dairede 2 kişi yaşasa 62 bin kişi, minimum rakamlar bunlar gibi

Yüzyıllar boyu konuşulacak bu felaket, hala kendime gelemedim. Böyle bir felaket yaşanırken rutin hayatımızda işe güce de odaklanmak zorundayız, bu daha da yıpratıyor insanı

60 bin'in altında kayıp iyimser olur. Ben şahsen 60 bin'in üzerinde bekliyorum. Zira nereden baksanız 3 şehir'de hala ulaşılmayan enkazlarda binlerce insan bekliyor. Bir müddet sonra hipotermi devreye girerse, göçükten olmasa bile soğuktan kaybedeceğiz.
Ben de yazacaktım ama elim varmadı, Gölcük depreminden bile daha acı bir yere gidiyoruz.Saglikli bir iletişim yok,bir saat aralıklarla bu kadar hızlı artış normal değil.En büyük felaketi canlı canlı yaşıyoruz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt