6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vay anasını millet dinsiz oldu hristiyan oldu bu kafalar böyle orospu çocukları varken bizden bi sik olmaz kimse kusura bakmasın

Kahramanmaras'ta 14 yasindaki bir cocugu kurtariyorlar. Biraz morale ihtiyacimiz var. (CNN Turk)

130 bin mevzusu doğru değil, benim de aklıma yatmamisti, Twitter'dan baktım ve

Tamam 130 bin balkonu düşmüş, ortadan ikiye ayrılmış ama çökmemiş binaları da içine alsın. Ama yine de 19 bin bina olduğuna inanmak saflık. Tuzla buz olmuş bina sayısına baktım 66 bin diyor kaynaklar. 66 bin çökmüş bina 18 bin vefat diyelim tamam. Yine de bu deprem Gölcük depremiyle kıyaslanamaz güncel resmi rakamlara bakınca. Gölcük-İstanbul bambaşka bir mevzuydu. Ki iyi ki de bambaşka mevzuydu. Daha az zararla kapatmak çok daha iyi sonuçta değil mi? He yarın ne olur bilinmez tabii ama 6 bin bina nere 66 bin bina nere. O yüzden 100 bin ölü bile az falan demenin bir anlamı yok şu aşamada. Yıkılan bina-vefat sayısı oranı 4'te 1 belli ki. Her 4 yıkılan bina 1 vefat. dersek 100 bin ölü olması için 400-500 bin binanın yıkılması gerek ki 400-500 bina demek 10 milyondan fazla nüfus demek. Yani imkansız bir şey.

He şöyle olabilir. Devletin 2011'de açıkladığı rakamlar yanlıştır, biz gayriresmi sayılara bakalım. 65000 civarı ölü deniyor gayriresmi. 66 bin binaya 65 bin ölü dersek. 100 binden fazla ölü demek 100 bin binanın yıkılmış olması demek. Bu da cidden hayali bir rakam.

Kahramanmaras'ta 14 yasindaki bir cocugu kurtariyorlar. Biraz morale ihtiyacimiz var. (CNN Turk)
Sevindirici bir haber. Ama diğer taraftan yüzlerce çocuk öldü/ölüyor. Kahramanlık çıkartacaklar bu işten buna izin vermemek lazım. Hesap sorulması lazım. Tamam belki maks 10 bin kişi ölecek ama bunlar rakam değil can. Hesap sorulmalı.

Halk TV gosteriyor simdi, 1000 lerce insan, yardim gonullusu, Istanbul Havaalaninda. Devlet, bu millete cok sey borclusun, cok. Parazit besleme artik, basa kim gelirse oyle kanunlar cikarsinki liyakatsiz, yetersiz, torpille geleni kussun atsin bu duzenden ve bir daha da giremeyecekleri sekilde kanunlarla korusun.

Yol üstü ticari alanlara sahip binalarda kolon kesme işlemi yapıldıysa müteahhitler değil direk dükkan sahibi tutuklanır muhtemelen bu örnekleri görürüz dükkanın ortasında kolonu kesen bir çok dükkan sahibi vardır ya da mal sahibi vardır.
Burada yıkılan bina bu yüzden yıkıldı. Teknosa iki dükkan birlestirdi, 12 katlı yeri de birleştirdi. Tek binadan 22 vefat haberi vardı gece, 200 kişi yaşıyor düşünün.
Burası 3 derece, arabada donduk, Allah daha soğuk yerdekilere sabır versin

Halk TV gosteriyor simdi, 1000 lerce insan, yardim gonullusu, Istanbul Havaalaninda. Devlet, bu millete cok sey borclusun, cok. Parazit besleme artik, basa kim gelirse oyle kanunlar cikarsinki liyakatsiz, yetersiz, torpille geleni kussun atsin bu duzenden ve bir daha da giremeyecekleri sekilde kanunlarla korusun.

İnsanın içini karartan, malesef öyle birinin olmaması

sildim postu yanlış yönlendirme olmasın şimdi

Ekli dosyalar

• .pending-1676340698-IMG-20230207-WA0003~3.webp
    .pending-1676340698-IMG-20230207-WA0003~3.webp
    63,4 KB · Görüntüleme: 60
Acı olan şu ki herkes hala merkezlerden bahsediyor. Kırsalda, köylerde ne olduğu hakkında kimsenin bir fikri yok. Çok üzücü.

Korona oldu sela verdiniz, deprem oldu sela veriyorsunuz. Sela okuyunca çürük tuğladan yapılan binaların tuğlası mı düzeliyor. Amacınız milleti dinden soğutmak mı? Ariel Şaronu diriltip getirsen şu ülkeye, milleti bu kadar dinden soğutamazlardı. Kendi halimde inançlı bir müslümanım, ancak utanıyorum sizden.
Ben son 3-4 seneye kadar dindar insandım ama dinden soğudum şuan ramak kaldı.

Gün boyu ancak yetiştirebileceğim işlerim var; şu saat oldu 15 dk dalar gibi olup uyandım, daha da uyku tutmuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt