6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben arama kurtarma yetkililerine de suç bulamıyorum.Hatırlarsınız izmir depreminde 6-7 tane bina yıkılmıştı millet seferber olmuştu ona rağmen 3-4 gün sonra çıkarılan çocuklar olmuştu enkazdan.Enkaz arama kurtarma çok zor bi iş.Kepçeleri alayım paldur küldür temizleyim diyemiyorsun yeri geliyor ince işçilik yapman gerekiyor.6 bin civarı enkazdan bahsediliyo şu an bu çok korkunç bir sayı çoğu insan hayatını kaybetmeye terk edilecek maalesef.
sorun zaten yetkililerin orada hazir bulunmamasi.

Teyit edilmeyen yıkık bina sayısı 11 bin
Çalışan personel 24 bin

Nasıl olacak bu iş

Çoçuğun ateşi olduğunda uyuyamıyorum, Allah etmeye göçük altında kalsa kafayı yerim. Allah evlatlarımızla sınamasın kimseyi.
Bir anneni bana müdahale etmeyin çocuklarım öldü bende öleceğim çığlıklarını duydum, bana yetti. Hastane önüne gitmiyorum artık. Arkadaş hemşire 3 dkya bir ağlayarak bizi arıyor.

Bu afette açıkçası tam anlamıyla sıçtık. Belki deprem anında vefat etmeyen ama sonra soğuk, hastalık gibi engel olunabilecek şeylerden ölen yüzlerce insan oldu veya olacak. Bundan sonra ne yapılabilir ciddi manada çalışma yapmak gerek.

Türk Hava Yolları; Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ’dan İstanbul’a gerçekleşen uçuşların bilet fiyatlarını 100 TL olarak sabitledi.
Yalan, demin aradım 1300 TL istediler, bu haberi hatırlattım, 13 şubata bilet var ve fiyatı bu dedi

Japonya 8 şiddeti ekmeğe sürüp yiyor, ne anlatıyor bu çürük tahta?
Fark var, bizim depremler sığ, yani derinliği fazla değil (dünkü 17 km derinlikte olmuş) ve o yüzden yıkıcı gücü çok fazlamış. Japonyada derinlikler 60-70-80 km ve çoğu denizde oluyormuş..
He tabi, binalar sağlam yapılsa daha az enkaz olurdu orası kesin.

Tsk da 400 bin civarı asker var.
Bunun yanında bekçi var bir sürü.

Bence de Japonya daha tehlikeli derler ama bizimkiler bariz daha tehlikeli.

Orada her yerde hissediliyor, derinde olunca etki alanı arttığı için, bizde daha dar alana yayıldığı için yıkıcı etkisi daha fazla oluyor gibi.

Önlem vs alınsa da yine de ciddi tahribat yaratabilir bu yüzden, olayı tahribatı azaltıcı önlemler olarak düşünmek lazım.

Devletsin el köy bütün iş makinalarına gönder oraya
Madenleri durdur 1 hafta gönder çalışanları

Bir anneni bana müdahale etmeyin çocuklarım öldü bende öleceğim çığlıklarını duydum, bana yetti. Hastane önüne gitmiyorum artık. Arkadaş hemşire 3 dkya bir ağlayarak bizi arıyor.
Dün bende inan gözyaslarimi tutamadim. Allah hic kimseye evlat acisi göstermesin. Dün bir baba olarak izledigim görüntülerde hüngür hüngür agladim.

11 bin enkaz diyolar hocam yetkili falan yetiştiremezsin inanılmaz bir sayı bu.
Askerin var renkdaş, bugünler için baktığın, böyle günler için baş tacı yaptığın askeri personelin var, sal askerini enkaza, hiç değilse elleri ile kazsınlar, vatandaşına, enkaz başında aman dileyen insanlara hiç değilse devlet yanında dedirt, çaresiz hissettirme.

Fark var, bizim depremler sığ, yani derinliği fazla değil (dünkü 17 km derinlikte olmuş) ve o yüzden yıkıcı gücü çok fazlamış. Japonyada derinlikler 60-70-80 km ve çoğu denizde oluyormuş..
He tabi, binalar sağlam yapılsa daha az enkaz olurdu orası kesin.
Renkdaş dert 8 lik depremde sapa sağlam kalan bina olması değil, ölmeyecek kadar, öldürmeyecek kadar hasar alması ki insanlar canını kurtarsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt