6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir şeyler diyeceğim.

1-) Öncelikle zaten para var. Bayağı para gönderildi yardım için hem yurt içi hem yurt dışı. Para zaten insanları göçükten kurtardıktan sonraki mevzu. Şu anda kimsenin paraya ihtiyacı yok. Onu geçelim. Şu an tek sorun enkaz altından insan çıkarmak.

2-) Herkes "Madenciler gelsin. Askerler gelsin" diyor da arkadaşlar ne anlamı var madenci ya da askerin şu anda. İstediğin kadar asker götür 10 ile de. İş makinesi olmatıkça boş. 20-30 bin iş makinesi ve 20-30 bin operatör gerekiyor. Şu anda tek ihtiyaç bu. Gerisi fasa fiso. Asker falan ne yapacak orada. 10 katlı binayı tek başına mı kaldıracak. He sen iş makinelerini, o kadar operatörü 10 ile de yığarsın. Her göçükte çalışma olur. O zaman asker gelir. Şu an asker ve madenci ikinci üçüncü seviye ihtiyaç. Asıl opertaröt ve iş makinesi ihtiyacı var bölgenin. Ama deprem o kadar büyük alana yayılmış ki o kadar bölgeye iş makinesini nasıl götürecek bu organizasyonsuzlukla bu devlet meçhul.

Kardeş asker sadece arama kurtarma mı yapıyor? Lojistiği sağlar, sahra hastanesi kurar, ekmek fırnı kurar, güvenliği sağlayıp yağmayı önler. Yaralı sevkini sağlar. Yapar oğlu yapar. TSK'nın arama kurtarma timleri yok mu sanıyorsun ayrıca? Komandoların başına işi bilen birini versen eğitimli insanın yardımıyla çok fazla insanın hayatını da kurtarabilirlerdi şu saate kadar.

Ayrıca müdahalede bulunan bilmem kaç bin görevlinin her birinin altında iş makinesi mi var? Sanırım durumun vahameti konusunda aynı fikirde değiliz.

Az önce sözlükte gördüm, güzel bir bağış yayını yapıyor. Sözlü bağışlarla birlikte 600bin₺ olmuş. Fatih hocaya da sms gönderdi.
Destek olmak isteyenler yayına bakabilir.

Bu halka yıllardır halk bakıyor zaten vergilerle

Saçma öneri demiştim zaten. Demek istediğim sıcak para lazımsa hemen oraya aktarılsın demekti
Daha eytlilere bakacağız.
Depremden dolayı muhtemelen onların işi yasalasmayacak ve hemen aglanacaklar.

Ne Koc ne Sabanci'nin bu ulkeye ve halkina bir gram hayri dokunmamistir. Halki zehirlemek, somurmek ve ozel gunlerde tiyatral reklamlar yapmaktan baska bir is yaptiklari yok.
Adamlar bir yandan hak veriyorum abi 20 yıldır devletin kaymağını yiyen kimse onlar baksın diyor.

Yaptıkları yardımın iktidarca anında siyasi reklama döndürülecegini çok iyi biliyorlar.

Doğru demiyorum ama böyle bir fikir yürütüyorlardir

ugur insan onceden arayacagin insanlara haber eder, bu ne ya emrivaki bagismi istenir

Bir şeyler diyeceğim.

1-) Öncelikle zaten para var. Bayağı para gönderildi yardım için hem yurt içi hem yurt dışı. Para zaten insanları göçükten kurtardıktan sonraki mevzu. Şu anda kimsenin paraya ihtiyacı yok. Onu geçelim. Şu an tek sorun enkaz altından insan çıkarmak.

2-) Herkes "Madenciler gelsin. Askerler gelsin" diyor da arkadaşlar ne anlamı var madenci ya da askerin şu anda. İstediğin kadar asker götür 10 ile de. İş makinesi olmatıkça boş. 20-30 bin iş makinesi ve 20-30 bin operatör gerekiyor. Şu anda tek ihtiyaç bu. Gerisi fasa fiso. Asker falan ne yapacak orada. 10 katlı binayı tek başına mı kaldıracak. He sen iş makinelerini, o kadar operatörü 10 ile de yığarsın. Her göçükte çalışma olur. O zaman asker gelir. Şu an asker ve madenci ikinci üçüncü seviye ihtiyaç. Asıl opertarör ve iş makinesi ihtiyacı var bölgenin. Ama deprem o kadar büyük alana yayılmış ki o kadar bölgeye iş makinesini nasıl götürecek bu organizasyonsuzlukla bu devlet meçhul.
İstanbul bölgesinde konuştuğum 7-8 şirketin her biri 2-3 iş makinesini sevk etmiş durumda. Bunlar bölgeye henüz ulaşmadı -yollarda sıkıntı var mı bilmiyorum, olduğu söyleniyor-, belki çevre illerden bu tedariğe odaklanılabilir. Bunlar haricinde ilaç, ilk yardım malzemesi, barınma ve besin ihtiyaçlarının sağlanmasına da odaklanılmalı.

Ne Koc ne Sabanci'nin bu ulkeye ve halkina bir gram hayri dokunmamistir. Halki zehirlemek, somurmek ve ozel gunlerde tiyatral reklamlar yapmaktan baska bir is yaptiklari yok.
Bir de yalandan temettü verirler : ))
Ayda 5-10 bin kazanan Beyaz yakalı kadınlar da ben temettü emeklisi olcam diye bunların şovunu yapar..!

Bunların yaptığı arabalar değil mi 50 ile bile bir yere çarpsan kağıt gibi ezilen ?

Metin Oktay hangi arabada öldü.Araştırsın çok bilmişleriniz , biz bilmeyiz !

Arife tarif de gelir şimdi..!

İş makinesi bızim.gibi müteahhit ülkesinde en kolay bulunabilir şey istenirse binlerce iş makinesi müteahhitlerden alinir

Niye halk yardım yapıyor ya

Nerde Koç nerde Sabancı

Nerde her ihaleyi alan 5li

Dünyanın en zengin müteahhitleri versin parayı

3 kuruş alan öğretmen kış vakti maaş almasınmış kafaya bak.
Onlar ne iyi ne de kötü gün dostu. Sadece cebinin dostu. Bizler 99 depremi yasamis insanlariz. Uzerinden 23.5 yil gecmis. Bu kadar deprem bolgesi olan bir ülkede, hic bir aksiyon almamis hükümet bu surec icinde suclu. Olan halka oluyor, olan vergisini verdigi halde hizmet alamayan insanlara oluyor. Sinir, öfke ve ayni anda caresizligi bize yasatanlar elbette hesaplasilacak bir gün gelecektir.

SM-A705FN cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bugün mesela yol üstünde inşaat başladığını gördüm zemin kazıyordu ekskavatör dozer dediğimiz araçlar. durdurun inşaatları gitsinler deprem bölgesine.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt