6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnsanlar JÖH ya da komando gelecek sanıyor ama gelecek olan er ve erbaş olur %95. Aman neyse ya bir şey demiyorum ben. Gitsinler. Askerler de gitsinler. Bekleyeceklerse de beklesinler orada boş boş. Yeter ki gitsin birileri şu bölgelere. En azından askerler kırsala ve taşralara gitsin. Şehir merkezinden haber alabiilyoruz. Köylerden bir tek görsel bile yok.
Çoğu bölgede elektrik yok deniyor.
Kurtulanlar bile bu karda kışta nasıl yaşayacak bilemiyorum.

Bu kadın dalga mı geçiyor insanların evi ve arabası kalmadı hatta şehir çok büyük hasar almış belki yok olmuş insanların kalacaklar yerleri yok sıcak bir yemeği dahi yok başlarına çaresine baksın devlete yük oluyorlar diyor.

İnsanlar kendi elleriyle kazıya kazıya çıkmaya çalışıyor enkazdan. Devlete de yük oldular. Kusura bakmasın devlet. İban yollasınlar da 3 5 huzur hakkı yollayalım milletvekillerine. Rahatları bozuldu.

arkadaşlar gece istanbul'da havalimanında bekletilen gönüllüler ve afad görevlileri bugün deprem bölgesine iniş yapmış bu arada

hepsi gidebildi mi bilmiyorum ama

İnsanlar JÖH ya da komando gelecek sanıyor ama gelecek olan er ve erbaş olur %95. Aman neyse ya bir şey demiyorum ben. Gitsinler. Askerler de gitsinler. Bekleyeceklerse de beklesinler orada boş boş. Yeter ki gitsin birileri şu bölgelere. En azından askerler kırsala ve taşralara gitsin. Şehir merkezinden haber alabiilyoruz. Köylerden bir tek görsel bile yok.

Mehmetçiğin bölgede olması oradaki insanlara moral aşılayabilir.

er erbaş kalmadı ki paralı asker cogu askerlik 12 aya cıkmalı tekrar

Tamam renktaş, neresini düzeltsem bilemediğim için katılmıyorum deyip bırakıyorum.

Vallahi Yurtta Sulh Cihanda Sulh...

Ben de bunu diyorum işte. Türk askeri oraya gidecekse arama kurtarma için gitmeli. Ekmek, su, güvenlik falan şu anda ikinci üçüncü sırada bile değil. Ama asker eğer en büyük ihtiyacımız olan vinç operatörleri(25-30 bin en az) o bölgeye gelmezse anca 50 kişilik bir binadan bir kişi, iki kişi çıkarılır. Ama vinçle girerlerse çok çok daha fazla canın hayatı kurtulur. O kurtulan canları küçümsemiyorum ama vinç ile girilse o binaya 10 katı daha fazla insan kurtarır asker. Anladın mı? Türk askerinin arama kurtarmada kullanılması lazım ama vinçlerle birlikte.

Dün gece bu ülkede katliam yaşandı. İnsanlar soğukta ölüme terkedildi. Unutulacak mı bu yapılanlar?
Van hatırlanıyor mu? Gölcük hatırlanıyor mu? Sadece yeni bir afet olunca eskiler akıllara geliyor. Normal devam ederken hayat kimsenin aklına gelmiyor bu afetler.

10 büyük il resmen yıkıldı

Bunların merkezleri, ilçeleri, köylerini filan hesaba katarsak

En az 300-400 bin kişilik kurtarma ve ekipman olmalı afet bölgesinde

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt