6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ülkenin bir afet eylem planı olsaydı sonrasında şehirlerin afet eylem planı olsaydı bu yaşanılan üzücü görüntülerin belki çoğu yaşanmazdı üzerinde 2gun gecipte ulasilmayan ilçeler köyler olmazdı

Aslında en büyük problemlerden biri bu. Düşünmemişler ama daha acısı da düşüneni de şeyine takmamışlar.

Bu kadın dalga mı geçiyor insanların evi ve arabası kalmadı hatta şehir çok büyük hasar almış belki yok olmuş insanların kalacaklar yerleri yok sıcak bir yemeği dahi yok başlarına çaresine baksın devlete yük oluyorlar diyor.

Ulan yine yazmadan edemeyeceğim. Ulan adi karı enkaz altında kalan senin anan, baban, evladın olsaydı da bunları söyleyebilecek miydin ha?! Empati yoksunu adi insanları makam, mevki sahibi olarak görmek kahrediyor beni!

Ülkenin bir afet eylem planı olsaydı sonrasında şehirlerin afet eylem planı olsaydı bu yaşanılan üzücü görüntülerin belki çoğu yaşanmazdı üzerinde 2gun gecipte ulasilmayan ilçeler köyler olmazdı
Esasında kağıt üzerinde hepsinin planları var

Ama kağıt üzerinde

Mesela İstanbul'a bakalım

Hani nerede toplanma alanları

O toplanma alanlarında olması gereken temel yaşam malzemeleri

Seyyar tuvaletler, jeneratörler, kurtarma ekipmanları vesaireler

Bunlar gerçekten belirlenen bölgelerde yer alsa

İnanın ki çok daha az kayıpla atlatılır afetler

İşte o zaman insanlar yardım dilenmek yerine kendi imkanları ile çok kişiyi kurtarır

Ama bu ülkede herşey lafta

Çünkü bu ülkede en ucuz olan şey insan hayatı

sinirden ve üzüntüden tansiyonum yükseldi,gözüme vuruyor.dayanılması imkansız bu zulme.bi halkı ölüme terketmenin bedeli ağır olur.heleki hatay gibi psişik bi şehirse.hatay normal bi şehir değil.ruhani tarafı,mistisizmi olan bi yer.

Soma maden kazasında yaşananlar unutulmadı mı? Bunlar da unutulur.

Soma, İzmir, Zonguldak, Erzincan, Van, Ankara, İstanbul ve diğerlerinden hiçbirini unutmadım. Bütün bunlar olurken adaletsizliğe, liyakatsizliğe ses çıkarabilseydik bugün ne bu ülke bu halde olacaktı ne de bu depremde bu kadar ölü olacaktı. Bu ölümlerin vebali hepimizin üzerinde.

Malatyadaki garden residansta 40 kişi enkaz altındaymış :(

Malatya / Yeşilyurt

1675779869311.webp

Dün gece bu ülkede katliam yaşandı. İnsanlar soğukta ölüme terkedildi. Unutulacak mı bu yapılanlar?
Amcamın oğlu Antep'te çalışıyor iki gündür olaylar çok kötü diyor. İnsanlar yemek bulamıyor, iki gündür sadece bir parça ekmek yediğinden bahsediyor

Haydi onun gidebilecek bir ailesi var burda bilet ayarladık çıktı geliyor. Orada ölüme terk edilmiş nice canlar var. Sadece Antep'te de böyle değil bu durum

Fıtrat diyecekler, kader diyecekler, Devlet olarak elimizden geleni yaptık diyecekler. En kötü ihtimalle eskilerden bahsedecekler, 99 depremine sığınmaya çalışacaklar ve işin içinden sıyrılacaklar.
DEVLET, madem DEVLET o zaman her konuda dik ve hazır durmalı.

Herhangi bir plansız gelişen olayda 4. seviye yardım istememeli!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt