6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şimdi maraş ve hatay civarlarında telefon ve internet sıkıntısı var. Elonun starlink uyduları internet veriyorum dese telefonlar direk bağlanıyor mu yoksa düzeyde geniş bi alan için cihaz vs gerekiyor mu?

Şu halimle bana foruma girip mesaj yazdırdı.Resmen buraya kadar dedim,1998'de Ceyhan depreminde de ciddi sarsılmıştık da bu bambaşka bir şeydi.Üstelik 2 defa yaşadık 8-9 saat arayla.Bitmek bilmedi resmen,o 1,5 dakika 1,5 yıl gibi geldi ilkinde gece vakti.Biz bile burada böyle panik olduysak Maraş'ı Hatay'ı falan düşünemiyorum bile.Burada bile herkesin psikolojisi alt üst,yaylalık evi falan olanlar apartmanları bıraktı kaçtı gitti yaylaya muhtemelen haftaya kadar da kimse dönmez şehre.Adana civarından bile yayla evi falan müstakil evi olanlar katlı yapıları bırakıp gitmişler.Herkese geçmiş olsun diyorum Allah yar ve yardımcıları olsun afetzede depremzede kardeşlerimize.

Kahramanmaraş Pazarcıklıyım depremin merkez üssü ilk deprem olduğu anda telefon ile ulaşabildik yakın akrabalarımız da bir olumsuz haber yoktu. Memleketteki evimiz de yıkılmamıştı. Ancak genel olarak ilçede yıkım büyük özellikle eski binalar tamamen yıkılmış neredeyse nispeten yeni binalar daha dayanıklı olduğu için sanırım eski binalar kadar yıkıma ugramamış. Köylerden haber gelmiyor 90 üzeri köye sahip bir ilçe oralarda durumun kötü olduğunu tahmin etmek zor değil. Yine 2. depremin olduğu Elbistan da yıkım büyük ,Elbistan çoğu ilden büyük bir ilçedir 200 bine yakın nüfusu var. Maalesef orda da yıkım büyük yine köylerden tam haber alınamıyor. Yüzlerce köyü olan bir ilçe. Merkezin durumu da çok kötü ilk deprem üssü pazarciga çok yakın Maraş merkez ilk depremde büyük yıkıma uğramış. Gerçekten ailecek 2 gündür soktayız. Resmen marasın bir en güneyi Pazarcık ,bir de en kuzeyi Elbistan 9 saat ara ile iki cok büyük deprem yaşadı. Dünya da örneği var mıdır bilmiyorum? Maraş ve Hatay gerçekten çok kötü durumda. Allah yardımcımız olsun..

Gecmis olsun hemserim. Pazarcigin hangi küyondensin? Ben de pazarcikliyim, kabusu yasiyoruz ailecek resmen su 2 gündür.

Gesendet von iPhone mit GSCimbom Forum

Haliyle yıkım olmadığı için hiç bahsi geçmiyor ama, Kayseri'de de durum perişan. İnsanlar dün geceyi hep sokakta geçirdi ya da gidebildikleri köylerine vesaire gittiler. Tüm apartmanlar, şehir bomboştu. Ben de aracın içerisinde uyudum sabaha kadar ve yoğun bir kar yağışı vardı.

Yani yıkım olmasa bile, deprem buraları da çok fena sarsmış durumda. ve hala artçılar devam ediyor. Burada hissediyoruz. Artçılar bir şekilde olacak diyorlar zaten. Tek duamız bir ana deprem daha olmaması...
sürekli oluyor yav

Kahramanmaraş Pazarcıklıyım depremin merkez üssü ilk deprem olduğu anda telefon ile ulaşabildik yakın akrabalarımız da bir olumsuz haber yoktu. Memleketteki evimiz de yıkılmamıştı. Ancak genel olarak ilçede yıkım büyük özellikle eski binalar tamamen yıkılmış neredeyse nispeten yeni binalar daha dayanıklı olduğu için sanırım eski binalar kadar yıkıma ugramamış. Köylerden haber gelmiyor 90 üzeri köye sahip bir ilçe oralarda durumun kötü olduğunu tahmin etmek zor değil. Yine 2. depremin olduğu Elbistan da yıkım büyük ,Elbistan çoğu ilden büyük bir ilçedir 200 bine yakın nüfusu var. Maalesef orda da yıkım büyük yine köylerden tam haber alınamıyor. Yüzlerce köyü olan bir ilçe. Merkezin durumu da çok kötü ilk deprem üssü pazarciga çok yakın Maraş merkez ilk depremde büyük yıkıma uğramış. Gerçekten ailecek 2 gündür soktayız. Resmen marasın bir en güneyi Pazarcık ,bir de en kuzeyi Elbistan 9 saat ara ile iki cok büyük deprem yaşadı. Dünya da örneği var mıdır bilmiyorum? Maraş ve Hatay gerçekten çok kötü durumda. Allah yardımcımız olsun..
Büyük geçmiş olsun, deprem hocaları bile şaşırdı aynı anda aynı yerde iki büyük deprem.Ulaşim, altyapı ve hava şartları da extra zorluyor.

Ne kadar mümkün o coğrafyaya hakim olmadığım için bilemiyorum ama bazı il ve ilçe merkezlerinin yer değiştirmesi gerekiyor olabilir artık. Sadece orada değil tüm ülkede hazırlık yapılabilir bu konuda mümkün mertebe.
Sanırım daha önce Erzincan'a yapılmış böyle bir şey. Üstelik 3 kattan fazlasına da izin verilmiyormuş. Uygulanıyordur umarım

show tv haber türk ortak yayınında olay yerindekiler,etrafındaki elektrik olmayan yerde yıkılan binaların altında 500-600 kişi oldugundan söz etti.çok büyük rakam bu ve elektrik yok

Geçmiş olsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt