6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Askeri hastane konusunda sana katılıyorum renktaş

Ama 99 depremini yaşamış biri olarak çok net sallıyor diyebilirim

Asker nerede vardı sormak lazım

en az 1 hafta sonra geldi asker

nalaka ya

biz depremde sislideydik sabah 8 9 du avcilara gectik

e5 ueerinde yikilan binalari ve askerleri net hatirliyorum

nalaka ya

biz depremde sislideydik sabah 8 9 du avcilara gectik

e5 ueerinde yikilan binalari ve askerleri net hatirliyorum
Avcılar'da olabilir

Esas deprem yeri olan Gölcük ve Adapazarından bahsediyorum

Özellikle Adapazarı'nda 1 hafta sonra asker çark caddesine giriş çıkışları kontrol altına almıştı

Millet yağmaya başlamıştı evlere girip çünkü

Hızlı karar alamadılar, saniyelerin önemli olduğu deprem anında bu kadar geç hareket edilmesini kabul edemiyorum.Sebebi tek bir karar merci olması mı,deprem bakanlığı olmaması mı,yerel yerinden yönetimlerin yetkisinin olmaması mı, koordinasyon sağlayacak kurumların panik havası mı, fazla özgüven nedeniyle hallederiz bakış açısı mı anlamadım ama " organize olamadık.Enerji yok, iletişim yok, ulaşım yok, lojistik yok,beslenme yok, teçhizat yok... Gönüllü AFAD üyelerinden tutun da kolluk kuvvetlerine, yabancı kurtarma ekiplerinden tutun da malzeme yüklü tır şoförlerine, vinçlere, jeneratörlere her şeye ulaşım imkanı varmış gibi son tahlilde ama sanki teyakkuza geçmek için biraz geç kaldık, geç karar aldık.İster istemez kişilerden çok sistemi sorgulamak geliyor aklıma.

gerçek haberci TSK neden görevde değil diye açık yüreklikle sorabilen ender insanlardan

orayi bilemem ama avcilarda askerler vardi

ambarli mezarligin orada kucuk bir karagahda kurmuslardi daha ilk gunden
Doğrudur Okan

İstanbul'da durum nasıldı bilmiyorum

Ama Gölcük ve Adapazarı çok kötüydü

Zaten Gölcük'te askeri birlikler bile enkaz altında kalmıştı

Adapazarı'nda da tam olarak sahaya hakimiyet sağlanması 1 haftayı buldu

Hele ilk 2-3 gün hiçbir şey yoktu

Millet kendi imkanları ile kurtarma yapmaya çalıştı hep

Ben geç kalınma nedeninin yetkililerin beceriksizliği olduğunu düşünüyorum, yeterli imkanda var insanda. Şahsi fikrim tabii.
10 il birden depremzede olduğu için yardımlar gecikti bence. Havalanları kullanılamaz hale geldi, buradan ekipleri ayarlayıp oraya indirene kadar hsliyle çok zaman geçti. En hızlı müdahale belki direkt orduyu indirmek olabilirdi

Az önce arkadaşımla konuştum Maraşla kendi ve aile durumu iyiymiş ancak çok kaybımız var düşündüğümüzden gördüğümüzden daha kötü diyor sinirlerim alt üst oldu gerçekten rabbim güç kuvvet versin böyle bişey yok tek kızdığım birer kap çorba bile vermiyorlar adamlara 80 milyonluk ülkeyiz benim kanıma dokunuyor abiler Göçülten çıkan insanlara birer kap çorba ikram edilemiyor birer bardak çay verilemiyor

Ben geç kalınma nedeninin yetkililerin beceriksizliği olduğunu düşünüyorum, yeterli imkanda var insanda. Şahsi fikrim tabii.
Bence afetin büyüklüğünü anlayamadılar

Daha öncekiler gibi lokal bazlı düşündüler

Anladıklarında da maalesef ki çok önemli bir 24 saati kaybetmiş olduk

Çok büyük bir felaket oldu. Bunun üstesinden her ülke kalkamaz. Bu konuda eleştirmek kolaycılık olur.

Hükümete yapılacak en büyük eleştiri bu zamana kadar izledikleri deprem ve inşaat politikası üzerinden olmalı ve hesabı sorulmalıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt