6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ülkemizin kurtulusu siyasilerin politikacilarin ülkeden ayrilmasi ile olur baska türlü olmayacak belli oldu yani adam bu zaman da bile show yapmayi dusunuyor mugla valiligi pankarti asmak nedir ya reklam pesinde kosuyor serefsizler

biz karsilikli görüs paylasamayacaksak, karsilikli istisare yapmayacaksak, egriyi dogruyu nasil bulacagiz? küfür olmadikca, herkes istedigini söylesin paylassin, yanlisi varsa duya duya ögrene ögrene oda dogruyu bulur, karsilikli.

“Allah rahmet eylesin kaybettiklerimize, bu ülkede son 5-10 senede yasanilanlar neredeyse dunya'da hicbir ulkenin basina gelmedi. Allah sonumuzu hayir etsin.”

Şu yukardaki kısım konusunda haklı Edah, bu kadar kötü iktidar ve muhalefetle hala iyi ayaktayız.

Diğer kısımlar için de sandıkta görüşürüz diyorum kendisine.

Bu 10 bin lira bir kereye mi mahsus yoksa 1-2 yıl veya daha uzun destek sağlanacak mı insanlara? O kadar para toplandı, nereye gidecek?

Benim için Akp ile CHP’nin hiç bir farkı olmadığı için bu ülkenin gerçek vatansever evlatları başa geçer inşallah diyorum. Yoksa 20 yıldır Tokat yiyenler o koltukta bu kadar rahat oturuyorsa benim için ha hükümet ha muhalefet derim. Al birini vur birine. Hele ki Kemal Kılıçdaroğlu filan Aday olursa millet gider Erdoğana yine oy atar.

Allah bu milleti yönetebilecek iş namusu insanları başa getirsin.

Dostum yanlış anlama ama olay artık siyasi fikir boyutunu geçti. Artık ülkede iyiler ve kötüler var. Karşımızdaki insanlar saf kötü. Laf anlatarak falan mücadele edemeyiz bu zihniyetle. Görüldüğü yerde yerin dibine sokulmalı ki bir daha arsız arsız konuşacak yüz bulamasın.

Allah, Karma, Tanri artik ne dersen tum felaketleri sirf bu adam basimizda var diye veriyor bunu bile idrak edemiyorlar

bi seferlik diye anladim ben, her aile icin 10bin tl, cok az degilmi ya okadar ihtiyaclari olacak, yeniden baslayacaklar?
10 bin tl ile 10 gün bile dertlerini çözemezler saçmalık olur o kadar vergi o kadar bağış nereye gidecek saçmalık gerçekten böyle olursa. Vergiler depremden korunması için harcanmıyorsa bari depremden sonrası için harcanmalı birileri yemiyorsa tabii

Net bir soru soracağım.

Yıllardır toplanan deprem vergisinin herhangi deprem önleyici faaliyette kullanıldığına dair bir kanıt var mı?

Ben söyleyeyim 100 milyar civarı vergi toplandı bu konuda, o paralar hangi hesaplarda ve ne yapıldı bilen var mı?

Yoksa neyi tartışıyoruz burada biz?

yahu ekmeğe battaniyeye zam yapanmı ararsın, işimi kaybederim diye depremzedelerin röportajını kesip kaçmaya çalışan mı ararsın, Cb şehrimizi yeniden inşa edecektir diyp göt yalayanlarımı ararsın , kardeşim birşey diyeyimmi şuan bu mesajı okuyan , evet o göçük altında karanlık sokaklarda yardım bekleyen sen ve beniz , lanet olsun yaw dünya bu kadar bozulmuş olamaz diyordum , 3 gündür dükkan açmadım uyku uyuyamıyoruz zaten hiçbirimiz, radikal kararlar almanın eşiğindeyim İstanbul'daki evi satıp 3 haneli dağdaki köyüme gidecem , bu kadar Allahsızların içinde yaşadığımı yeni farkettim

10 bin tl ile 10 gün bile dertlerini çözemezler saçmalık olur o kadar vergi o kadar bağış nereye gidecek saçmalık gerçekten böyle olursa. Vergiler depremden korunması için harcanmıyorsa bari depremden sonrası için harcanmalı birileri yemiyorsa tabii
valla o paralarin nereye gidildigini ben hala anlamadim, milyarlarca eurolar var o kasada, dis devletlerin yardimlarida ek olarak geliyor, düsündürücü gercekten.

Net bir soru soracağım.

Yıllardır toplanan deprem vergisinin herhangi deprem önleyici faaliyette kullanıldığına dair bir kanıt var mı?

Ben söyleyeyim 100 milyar civarı vergi toplandı bu konuda, o paralar hangi hesaplarda ve ne yapıldı bilen var mı?

Bu tutara dolar da diyebiliriz son 4-5 seneye kadar da eşitti çünkü.

Afiyetle yediler. Özelleştirmeleri yedikleri gibi

Net bir soru soracağım.

Hocam adamlar kendisi açıkladı o paralarla yol yaptık diye. İlk sorgulanması gereken konu bu paralar zaten. Niye önlemlere harcanmadı diye sormak yerine saçma sapan şeyleri konuşuyoruz. Ama bunu söyleyince ölüler üzerinden siyaset yapmayın diyorlar.

Edit: Bu arada o paranın tamamının yollara harcandığını da düşünmüyorum. Büyük kısmı da yandaşa dağıtılmıştır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt