6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Asker içindeki yetişmiş eleman sayısı kaç olabilir ki. Mecburen en az uzman çavuş rütbesinde olmalı ki 1 sene sonra terhis olup gitmesin. bu nedenle daimi kadrolarda kaç tane arama kurtarma tutabilirsiniz.
Ayrıca asker en fazla yağma/gasp/kaçırma olaylarının alenen ortaya çıkmasıyla en çok sadece güvenlik tarafı için talep edildi.
Ama Savunma bakanlığı eleşt,irilerden kurtulmak için garnizonlardaki er ve erbaşı amele niyetine taş taşımak için sahaya saldı.

Bence doğrumu ??? kesinlikle hayır. Sadece güvenlik için sahada bulunabilirdi, ama hepsi de jandarma olmalı ki yakalananlar için hukuk devreye girsin. Suçüstü dahi yapılsa HUKUK DEVLETİ kuralları işletilmeli.
Diyorlar ki vur emri verin. Olmadı birde ordunun vatan evlatlarının boynuna DEPREMZEDE CELLADI tabelası isteyin de tam olsun.
Zaten benzer şeyleri söylemek için bahane bekleyenler var.
Asker arazi bilir, iklim bilir, yer bilir, arama kurtarma da bilir. Jandarması da var bunun. Anlattılar defalarca TV'de. Sadece çatışma değildir yani işi. Yanlış yapıldı.

3 günden sonra susuzluk öldürücüdür.

10 günden sonra besinsizlikten dolayı vucut ve organlar ölmeye başlıyor ama bünyeye göre uzayıp kısalabiliyor.

Su kaybı mevsimsel olarak biraz daha az olabilir şu durumda. 5-7+ günlük hikayelerde genelde kendi idrarını içme, az miktardada olsa suya erişimi olma vb. ekstrem koşullar var diye hatırlıyorum 99 depreminden.

Hipotermi ise burada en büyük risk bence. Üç gün boyunca dondurucu soğukluğa, besin kaynağına uzak bir şekilde dayanmak daha güç. Çünkü düzenli kalori alamadığı için soğukta vücut ısısını korumak için ekstra kalori yakıyor vücutlarımız. Bu da teoride mümkün olan sürelerin neden pratikte olmadığının kanıtı.

Taha duymaz da enkaz altındaymış hala çıkarılmamış

Çocuğa herkes sövüyordu şimdi canlı çıksın diye dua ediyorlar

Hayat böyle işte
Çocuk enkazdayken bile ayrıcalık tanınmasına buna diye twitler atıldı. Ekipler enkaza gitmiş ses olmadığı için ayrılmışlar ablası paylaşmış muhtemelen hayatını kaybetti kına yakarlar artık.

[
Bu binaları yapan, yaptıran onay verenlere ne gibi cezalar veriliyor ayrıca daha senesi dolmadan tanesi 2.5 milyona satılan dairelerin olduğu binayı yapan ve onay veren ne cezalar alacak.Simdi bu yaratıklar idam edilse hak degilmidir
Ben şu Hataydaki meşhur 250 dairelik yaklaşık 1000 kişilik rönesans rezidansı bir araştırayım dedim, Atsu'nun falan oturduğu güya lüks site.10 sene önce yapılmış. Açılışında milletvekilleri, şu anki belediye başkanı, vali vs.kimi ararsan var. Yapan firmanın sahiplerinden biri mimar diğeri yüksek mühendis.Hani egitimleri yok gibi bi durum da yok resmen bile isteye cinayet. Adamlar 2017 de Karadağ a gitmişler.Orda da inşaat yapıyorlar, üstüne bir de vize-oturum alma danışmanlığı işine girmişler.Bir gazeteci türkiyedeki temsilcilerine ulaşmış adam demiş ki sadece bizim bina çökmedi hatay dümdüz oldu. Oldu da yanındaki site dimdik ayakta o nasıl oluyor? Bir de binanın çökme şekli de acayip olduğu yere çökmemiş bina, tabanından kırılır gibi yana doğru devrilmiş. Mimari hatalar var şeklinde yorumlar gördüm ekşide, özellikle kolonlarıyla ilgili.

Bu herifler Karadağ'daysa hala Türkiye'ye teslim edilip yargılanmaları lazım da bu binanın yapımında dönen rantı tahmin edemiyorum,ucu bize dokunur diye bu heriflerin bulunmasını istemeyenler olacaktır.

aksam dedigim gibi cok goze batiyorlar

oguzhan kucuk lokma ona dokunuyorlar yavasdan

buyuk lokma haluk levent

o oglen bir arkadasin paylastigi video beni cok iskillendirmisti oguzhana salladigi
cok belliydi baska bir ajandayla cekildigi

yemin ederim korktugum oluyor

gozlerini o yardim paralarina diktiler

hele cengiz 100 milyon tl fln gorunce iyice cakozladim

bu adamlarin dini imani para rahat birakmayacaklar bu ikisini goreceksiniz!

Bugünden sonra mucizelere kaldı ya iş, tek tük olacak maalesef bence.
işin kötü yanı böyle mucize vakaların sayısı çok olsun istiyoruz ama bunların sayısının çok olması demek enkaz altında daha çok insan olması demek. böyle bir kurtuluş ihtimali onbinde bir ise, beş mucize kurtuluş görürsek ölen de ellibin kişi var demektir.

aksam dedigim gibi cok goze batiyorlar

oguzhan kucuk lokma ona dokunuyorlar yavasdan

buyuk lokma haluk levent

o oglen bir arkadasin paylastigi video beni cok iskillendirmisti oguzhana salladigi
cok belliydi baska bir ajandayla cekildigi

yemin ederim korktugum oluyor

gozlerini o yardim paralarina diktiler

hele cengiz 100 milyon tl fln gorunce iyice cakozladim

bu adamlarin dini imani para rahat birakmayacaklar bu ikisini goreceksiniz!

Bişey olmaz rahat ol

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt