6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Azınlık falan değiller renktaş. Altılı masanın adayı kazanır kazanmasına ama yine tekil bakarsak en fazla oy alan parti AKP olacaktır. Ülke şu leş haldeyken bile 6 parti bir araya gelip anca yenebiliyorsun adamı. Benim bu ülkenin insanına hiç inancım yok. Çünkü insanların Erdoğan'ın karşısındaki adaya oy verecek olma sebepleri artık AKP ve ülke o kadar kötü durumda ki yandaşlar bile artık ekonomik olarak ayrıcalık alamıyorlar. Eşine dostuna sırf AKP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı'na üyesin diye iş bulamıyorsun. Artık sırf AKP'lisin diye cebin dolmuyor. AKP artık yandaşlarını bile doyuramıyor. Çok zenginler çok daha fazla zengin oldu. Ama orta durumdakiler zengin olamıyor artık. Çünkü AKP ülkenin kasasını tamamen boşalttı. Yoksa insanlar yine bu kadar şeye rağmen yine Erdoğan'a oy verirdi. Sırf ceplerine para girmiyor diye Erdoğan'ın karşısındaki adaya verecekler. Başka bir şey değil. O yüzden ben bu ülke insanına olan umudumu uzun seneler önce kaybettim. Seçimde en çok bu 10 ilin sonuçlarını merak ediyorum. Ama biliyorum ki Hatay'da minimum %40, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta minimum %70 oy alacaklar.
Öyle zaten.Sen bir vatandaş olarak ''Deprem vergisi nerede'' diye sorunca siyaset yapmış oluyorsun veya muhalefet partisi üyesi olmuş oluyorsun.Asıl utanç noktası sen bunu dediğin iiçin ''vatandaş'' olan yalakalarda sana saldırıyor.

99 depreminde eskiden teknoloji bu kadar ileri değildi ne sosyal medya ne de insanların canlı yayınları vardı sadece televizyondan son durumları öğrenebiliyorduk ben depremi sabah saatlerinde öğrenmiştim hatta çok yakınımdan biri direk depremin merkezi Gölcük'teydi. Ne kadar ararsan ara hatlar düşmüyordu tam bir kaos vardı.

Her dönem depremin sıkıntısı farklı oluyor fakat bu depremde en güçlü olunan nokta internetti twitter resmen bilgi paylaşım noktaysıydı yapılan sosyal medya kısıtlamasını kesinlikle kabul etmiyorum telefon hatlarının doğru düzgün çekmediği ortamda en azından insanlar internet aracılığıyla organizasyonu kurmuş sen orayı engelliyorsun yaklaşık 10 saati aşkın insanların iletişimin en güçlü olduğu yeri kapatıyorsun zaten ilk 24 saat gerekli destek sağlanmadı 10 saatte yaşamların olduğu adreslerin döndüğü yeri kapatıyorsun gerçekten diyecek bir şey bulamıyorum.
+ olarak teknoloji lideri olarak kendini pazarlayan operatörlerimiz 3 gündür hiçbir şekilde oraya seyyar ağ internet hiçbirşey kuramadı?Nerde bu ülkenin operatörleri?Veya niye yüce devletimiz ohal oldugu halde bunları oraya iistemesede getiremiyor?Çok soru var.

Ülkedeki en kaliteli arama kurtarma uzmanlarından Nasuh Mahruki'nin görevden uzaklaştırılma hikayesi:

Guzel insandir Nasuh.

Ben kendisiyle bizzat 1997 (emin olamadim 1998'de olabilir) yazinda Kusadasi - Kurdoglu Hotel'de tanismistim o zamanlar yanilmiyorsam Everest'e tirmanan ilk Turk unvani vardi yada bunun gibi birseydi. Neyse.. Adam bir ilk ve yenilik getirdi bu ulkeye, AKUT. Arama-Kurtarma hazirligi ve bilinci. AKUT'u kurdu, sonra bunlar geldi, oradaki "rant" potansiyelini gorunce, aninda badem biyiklari gonderip coktuler, sonra yeni bir orgut kurup adini da AFAD yapip merkezilestirdiler devlet adina...

Son düzenleme:
Sabahda aynısı. Çok dar alanda çalışıyor ekip, kameraman arkadaşım görüntü almaya çalışıyor diyor. Kim napsın senin yakın görüntünü defol git. İçine içine giriyorlar. Haber sitesinde x kişi kurtulurken sırf bizim ekip ordaydı tarzı başlık okudum. Kimin umrunda? Sidik yarışı mı bu.

Gazetecilik ve muhabirliği halen bu kafayla yapan çok kişi var maalesef.

Azınlık falan değiller renktaş. Altılı masanın adayı kazanır kazanmasına ama yine tekil bakarsak en fazla oy alan parti AKP olacaktır. Ülke şu leş haldeyken bile 6 parti bir araya gelip anca yenebiliyorsun adamı. Benim bu ülkenin insanına hiç inancım yok. Çünkü insanların Erdoğan'ın karşısındaki adaya oy verecek olma sebepleri artık AKP ve ülke o kadar kötü durumda ki yandaşlar bile artık ekonomik olarak ayrıcalık alamıyorlar. Eşine dostuna sırf AKP Bayrampaşa İlçe Başkanlığı'na üyesin diye iş bulamıyorsun. Artık sırf AKP'lisin diye cebin dolmuyor. AKP artık yandaşlarını bile doyuramıyor. Çok zenginler çok daha fazla zengin oldu. Ama orta durumdakiler zengin olamıyor artık. Çünkü AKP ülkenin kasasını tamamen boşalttı. Yoksa insanlar yine bu kadar şeye rağmen yine Erdoğan'a oy verirdi. Sırf ceplerine para girmiyor diye Erdoğan'ın karşısındaki adaya verecekler. Başka bir şey değil. O yüzden ben bu ülke insanına olan umudumu uzun seneler önce kaybettim. Seçimde en çok bu 10 ilin sonuçlarını merak ediyorum. Ama biliyorum ki Hatay'da minimum %40, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta minimum %70 oy alacaklar.
Umarım yanılırız renktaş umarım.

Eski nişanlım Antakyalı olduğu için 4-5 kere gitmistim şuan o sokakları bu halde görünce çok kötü hissettim. Oranın insanı iyidir ya medeniyet şehri kimse kimseye karışmaz herkes Birlik içinde yaşar. Çok üzülüyorum böyle görünce

Haber kirliliğinden midir nedir, Twitter için de devleti suçladılar Habertürkde, cinayettir katliamdır falan filan bi sürü cart curt ettiler.
Bak sorunun global olduğu ortaya çıktı. Şimdi o devlete sövüp sayan güya okumuş adamlara ne demeli siz söyleyin dostlar.

Twitter için de devleti suçladılar Habertürkde, cinayettir katliamdır falan filan bi sürü cart curt ettiler.
Bak sorunun global olduğu ortaya çıktı. Şimdi o devlete sövüp sayan güya okumuş adamlara ne demeli siz söyleyin dostlar.
Hiçbir şey çünkü global olan sorun tweet atamama sorunuydu ve yarım saatte çözüldü. Erdoğancı olduğunu bu kadar belli etme.

Haber kirliliğinden midir nedir, Twitter için de devleti suçladılar Habertürkde, cinayettir katliamdır falan filan bi sürü cart curt ettiler.

Devlet kutsal değildir, eleştirmek de gayet doğal bir şeydir. Millet, devletten daha üstündür.

Hiçbir şey çünkü global olan sorun tweet atamama sorunuydu ve yarım saatte çözüldü. Erdoğancı olduğunu bu kadar belli etme.
Benim için sağ/sol; alt/üst; kuzey/güney abidik/gübidik vs/vs hiç bi önemi yok. Çünkü ben hiç bir konuda yobaz yada fanatik olmadım; olmamda.

Benim için uğruna savunup savaşacak tek kriter vardır, adil bir bakış açısıyla: haklı ve haksız ...

kötü niyetlisin mi diyeyim gerizekalı mı diyeyim bilemedim hepsi var sizde ya siz bu milletin katilisiniz.
öcalan, fetö flan bazı şahıslar'ın bunlardan bi farkı yok ya ulan bunu bile dedirttiniz ya ne diyeyim size

@Hakkı Yalın senin hükümetin tam olarak bu eserinle gurur duy ve kafanı yastığa rahat rahat koy.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt