6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haber kirliliğinden midir nedir, Twitter için de devleti suçladılar Habertürkde, cinayettir katliamdır falan filan bi sürü cart curt ettiler.
Bak sorunun global olduğu ortaya çıktı. Şimdi o devlete sövüp sayan güya okumuş adamlara ne demeli siz söyleyin dostlar.

Ne anlatıyorsun sen? Adamlar kendileri açıkladı Twitter'ı yavaşlattıklarını. O "güya okumuş adamlar" haklıydı yani. Bugün hükümet insanların yardım çığlıklarını susturdu.

Haber kirliliğinden midir nedir, Twitter için de devleti suçladılar Habertürkde, cinayettir katliamdır falan filan bi sürü cart curt ettiler.
Bak sorunun global olduğu ortaya çıktı. Şimdi o devlete sövüp sayan güya okumuş adamlara ne demeli siz söyleyin dostlar.
Haber, bilgi kirliliği çok fazla kesinlikle katılıyorum ama bahsettiğiniz konuda bir bilgi kirliliği yoktu. Twitter'ın bahsettiğiniz sorunu ile ülkemizde saatlerce yaşanan sorun aynı değildi. Türkiye'ye özel hükümet tarafından erişim kısıtlaması getirildiğini zaten Twitter tarafı da açıkladı.

Her şeyi geçtim globalde olan sorunu aşmak için VPN kullanarak globale bağlanıp çözüm ürettik saatlerce. Sorun globalde olsaydı bunu nasıl başaracaktık? Onlarca yabancı, yurt dışında yaşayan arkadaşım var, böyle bir durumda zaten anından sorunun nerede olduğu tespit edilebiliyor, teyit edebiliyoruz. Burada da birçok gurbetçi üyemiz var.

Sayıp sövme kısmından bağımsız olarak söylüyorum bunu, eleştirinler için de buna benzer cümleleri çok fazla görüyorum, devlet ile hükümet arasında çok büyük bir fark vardır. Hükümeti eleştirmek de her vatandaşın en doğal hakkı.

Son düzenleme:
Devlet kutsal değildir, eleştirmek de gayet doğal bir şeydir. Millet, devletten daha üstündür.
Devlet kutsaldır. Korunmalı. Çünkü milleti bir arada tutan maya ve çimentodur.
Eleştiriler devletin makamlarına değil, makamlarda bulunup eleştiriyi hakeden kişilere yönelik olmalı fikrindeyim.
Ama eleştiri hakkı ile iftira hakkı da birbirine karıştırılıp, ince çizgi yok sayılmamalı kanaatindeyim.

Benim için sağ/sol; alt/üst; kuzey/güney abidik/gübidik vs/vs hiç bi önemi yok. Çünkü ben hiç bir konuda yobaz yada fanatik olmadım; olmamda.

Benim için uğruna savunup savaşacak tek kriter vardır, adil bir bakış açısıyla: haklı ve haksız ...
Aynen kanka öyledir kesin. Burada insanlar sıkıntı bastığı için uyuyamıyor. Şu olaylar bitsin gel birlikte gömelim 20 küsür yıldır ülkeyi yöneten Kılıçdaroğlu ve CHP'ye. Ama önce bir insanların kalpleri normal çarpmaya başlasın. Önce bir insanlar nefes alabilsin. Olur mu?

Haber, bilgi kirliliği çok fazla kesinlikle katılıyorum ama bahsettiğiniz konuda bir bilgi kirliliği yoktu. Twitter'ın bahsettiğiniz sorunu ile ülkemizde saatlerce yaşanan sorun aynı değildi. Türkiye'ye özel hükümet tarafından erişim kısıtlaması getirildiğini zaten Twitter tarafı da açıkladı.

Her şeyi geçtim globalde olan sorunu aşmak için VPN kullanarak globale bağlanıp çözüm ürettik saatlerce. Sorun globalde olsaydı bunu nasıl başaracaktık. Onlarca yabancı, yurt dışında yaşayan arkadaşım var, böyle bir durumda zaten anından sorunun nerede olduğu tespit edilebiliyor, teyit edebiliyoruz. Burada da birçok gurbetçi üyemiz var.

Sayıp sövme kısmından bağımsız olarak söylüyorum bunu, eleştirinler için de buna benzer cümleleri çok fazla görüyorum, devlet ile hükümet arasında çok büyük bir fark vardır. Hükümeti eleştirmek de her vatandaşın en doğal hakkı.

Ki hükümet ile ayrı olması gereken devlet 2018 referandumuyla birlikte aynı şey oldu. Şu anda kimse bana devlet ile hükümet ayrıdır diyemez. Çünkü partili cumhurbaşkanının olduğu yerde ha hükümettir ha devlet. Aynı şey.

@Hakkı Yalın senin hükümetin tam olarak bu eserinle gurur duy ve kafanı yastığa rahat rahat koy.
Aynısını deprem uzmanları da söylüyor. Ben burada bahsedildiği kadar garip bişey algılamadım.
Kitaplarda yazılan ve bilim adamlarının hergün söylediği sözleri tekrarlamış.

Herkes kendini korumak için bişey yapmadan, daha sonra devlet beni niye korumadı demek abesle iştigaldir.
Aynı mantıkla Telefonuna sahip çıkamayıp çaldıran biriside desin ki ben telefonuma sahip çıkamadım ama devlet benim telefonumu korumadı der AMA;
Ben telefonumu çaldırdım üretici firma benim telefonumu geri iade etmedi demiyor.
Olay haketmediği kadar negatif bir değerlendirme altında bence.

Bu yaşanan felaketin savunulacak bir tarafı yok. Hükümet sınıfta kalmıştır. 99 sonrası şunu yaşamış olmak gerçekten çok üzücü. Bundan sonra tamamen insan hayatını merkeze alacak şekilde adımlar atmak gerekiyor. İcabında bakanlık kurulup, akademisyenler ve teknokratların fikirlerine göre adımlar atılmalı. Tamamen bağımsız, kimsenin adamı olmayan kişilerden oluşmalı.

Aynısını deprem uzmanları da söylüyor. Ben burada bahsedildiği kadar garip bişey algılamadım.
Kitaplarda yazılan ve bilim adamlarının hergün söylediği sözleri tekrarlamış.

Herkes kendini korumak için bişey yapmadan, daha sonra devlet beni niye korumadı demek abesle iştigaldir.
Aynı mantıkla Telefonuna sahip çıkamayıp çaldıran biriside desin ki ben telefonuma sahip çıkamadım ama devlet benim telefonumu korumadı der AMA;
Ben telefonumu çaldırdım üretici firma benim telefonumu geri iade etmedi demiyor.
Olay haketmediği kadar negatif bir değerlendirme altında bence.
Garip bir şey algılamadın mı adam eşya diyor eşya bina yıkılmış yerle bir olmuş ne eşyası bumu tedbir neymiş efendim bina ile ilgili tedbirmis ulan ben aldığım binanın ne bok olduğunu nerden bileyim bu senin işin bu benim işim değil. Bunu hangi deprem uzmanı diyorsa onunda Allah belasını versin . Onu uzman yapanın da mk

Rte: "Ilk gun tabi bazi sikintilar yasandi..." demis bugun Maras gezisinde, izliyorum suan.

Ilk gun dedigimiz; en az 24 saat

Her şeyi geçtim globalde olan sorunu aşmak için VPN kullanarak globale bağlanıp çözüm ürettik saatlerce. Sorun globalde olsaydı bunu nasıl başaracaktık? Onlarca yabancı, yurt dışında yaşayan arkadaşım var, böyle bir durumda zaten anından sorunun nerede olduğu tespit edilebiliyor, teyit edebiliyoruz. Burada da birçok gurbetçi üyemiz var.

Ben gündüz dışarda netten uzaktaydım, eve geldim evden twitter dahalletmem gereken bi iş vardı sayfalar can çekişmeye başladı1 saat sonra da HTürk de konuşmalar oldu ve dediler ki Emusk konuya el attı işler düzeldi.
Benim yaşadığım bu Bahsedilen resmi itiraf ve açıklamalardan haberim yok. durum böyleyse HTurk eleştirilerinde haklı olabilir ama yok cinayettir, yok katliamdır gibi amacını aşabilecek sözlerden evvvel NEDEN YAPILDI ACABA sorusunun cevabı aranmalıydı. Bu hengame de makamların belki bir bildikleri olabilir diye sebebi beklenebilirdi.

Ki ben şimdi tahmin ettim nedenini. Farklı illerdeki hapishanelerdeki mahkumların bölgesel toplu isyanlar için organize olma faaliyetleri tespit edilmiştir. Müdahale edilip kontrol altına alınana kadar iletişimlerini engellemek amacıyla yapılmış bir OPERASYON olabilir bu twitter yawaşlatma. Devlet bu afetle cebelleş durumda iken birde sırtından mı hançerlensin yani.

Mahkum isyanlarını Fatih altaylı kendisi de söylemedi mi canlı yayında. Elinizi vicdanımıza koyup adil bir sonuç çıkartmak lazım.

Garip bir şey algılamadın mı adam eşya diyor eşya bina yıkılmış yerle bir olmuş ne eşyası bumu tedbir neymiş efendim bina ile ilgili tedbirmis ulan ben aldığım binanın ne bok olduğunu nerden bileyim bu senin işin bu benim işim değil. Bunu hangi deprem uzmanı diyorsa onunda Allah belasını versin . Onu uzman yapanın da mk
Alıcı olarak bunu araştırmak ve karar vermek sizin anayasal olarak KİŞİSEL TERCİH ve zorunluluk hakkınız.
Devlet suç teşkil etmediği sürece KİŞİSEL TERCİH lere müdahale etmez. Olay alıcı/satıcı kararındadır.
Devlet ilgisi olmayan konuda neden hem sorumlu hemde suçlu olsun ki burada dostum. Bi yanlışınız olabilir.

Bunun örneğini yaşayan bir anne var medyada maalesef: KIZIMA BİLMEDEN EV DEĞİL MEZAR ALMIŞIM diye ağlıyor acıdan.
Ama devleti suçlamıyor bunun için Ben yaptım istemeden, bilmeden kızımı öldürdüm diye acılar içinde Garibim.

Alıcı olarak bunu araştırmak ve karar vermek sizin anayasal olarak KİŞİSEL TERCİH ve zorunluluk hakkınız.
Devlet suç teşkil etmediği sürece KİŞİSEL TERCİH lere müdahale etmez. Olay alıcı/satıcı kararındadır.
Devlet ilgisi olmayan konuda neden hem sorumlu hemde suçlu olsun ki burada dostum. Bi yanlışınız olabilir.
Suçlu vatandaş yani ben kontrol etmeyelim. Neyse iyi forumlar

Suçlu vatandaş yani ben kontrol etmeyelim. Neyse iyi forumlar
Evet alıcı kontrol eder.
Sizin mantığınızla olaya girersek, pazardan aldığınız kabak karpuzun da sorumlusu devlet tir demek gibi bişey bu.
Kendi tercih hakkınızı yok sayıp küçümsemeyin, sorumluluk almaktır tercih yapmak.

Benim için sağ/sol; alt/üst; kuzey/güney abidik/gübidik vs/vs hiç bi önemi yok. Çünkü ben hiç bir konuda yobaz yada fanatik olmadım; olmamda.

Benim için uğruna savunup savaşacak tek kriter vardır, adil bir bakış açısıyla: haklı ve haksız ...
Bilader bak boş yapma ben 15 senedir internet kullanıyorum kendim gördüm anlık olarak.Vpn ile girebildiğin tweetter.Tr ipsi ile giremiyordun turk telekom ve super online'da ancak turknette sorun yoktu ve bakanda kabul etti kendisi erişim yasağını btk'nın getirdiğinle alakalı,resmen yalakasın birader.Bilgin olmadan emin olmadan niye yorum yazıyorsun o zaman? madem haklıyı savunuyorsun bak haksızsın işte ve sus.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt