6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haber kirliliğinden midir nedir, Twitter için de devleti suçladılar Habertürkde, cinayettir katliamdır falan filan bi sürü cart curt ettiler.
Bak sorunun global olduğu ortaya çıktı. Şimdi o devlete sövüp sayan güya okumuş adamlara ne demeli siz söyleyin dostlar.
..

Dostum devlet makamı ha deyince kalkıp gidebileceğin biyer değil. Herşey plan programlı olur.
Devlet adına CB yoktur bakanlar ordadır .
Deprem gibi bir felaket üstelik neredeyse güneydoğunun tamamının etkileyen 10 ili adeta dümdüz eden bir felaketten sonra ne planı ne programı. Adam 24 yıl önce eleştirdiği her şeyi aynı şekilde kendi yaptı ne anlatıyorsun

Durumun vehametini anlamamız lazım. Kaç kişi kurtarıldı bilmemiz lazım. Kaç bina yıkıldı bilmemiz lazım. 11000 küsür bina yıkıldığı bilgisi geldi. Ama teyitli 6500 şu an. Şu 11000 artacak mı? 6500 artacak mı? Bir de diğer iller boyutu var bu işin. Ben de dahil herkes Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'a fokus halde fakat internette "İnanalım mı yoksa çok mu abartıyorlar diyeceğim" bazı haberler var. Osmaniye'de 60 küsür binanın yıkıldığı, 7 kişinin öldüğü söyleniyordu. Ama oradan yerel bir gazeteci 600 küsür binanın yıkıldığını, 100 küsür kişinin öldüğünü söylüyor. Kim doğru bilmiyoruz. Osmaniye'nin de dümdüz olduğu söyleniyor mesela. Ama hani abartıyorsunuz demek de istemiyorum depremzedelere ama yani öyle bir durum olsa internete biraz daha yansırdı diye düşünüyorum. Bilemiyorum. Osmaniye dümdüz olsaydı böyle atılmazdı öncelik sırasında arkalara. Gaziantep de öyle. Depremde sıkıntılı şehir sıralaması şöyle sanırım:

- Kahramanmaraş & Hatay
- Adıyaman
- Malatya
- Osmaniye & Gaziantep
- Adana & Diyarbakır
- Kilis & Şanlıurfa

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bir haber gördüm. Antep'te bir köyde deprem sonrası ev yerle bir olunca soba devrilmiş ve ev yanmış. Deprem anında yanarak ölmüş birkaç kişi. Ben eminim ki rahmetli olan bu insanlar depremzede olarak gösterilmeyecek AKP tarafından. Soba yüzünden yanma olarak geçecek kesin raporlara ölüm sebebi depremden zerre bahsedilmeyerek.

Bir haber gördüm. Antep'te bir köyde deprem sonrası ev yerle bir olunca soba devrilmiş ve ev yanmış. Deprem anında yanarak ölmüş birkaç kişi. Ben eminim ki rahmetli olan bu insanlar depremzede olarak gösterilmeyecek AKP tarafından. Soba yüzünden yanma olarak geçecek kesin raporlara ölüm sebebi depremden zerre bahsedilmeyerek.

Adamlar yanarak feci şekilde can vermiş, raporlara nasıl geçtiği kimin umrunda sende ya. Resmi rakamlar daha yüksek olunca binalar artık daha mı sağlıklı yapılacak? Fay hattı üzeri yüksek binalar yıkılıp 2-3 katlı mı yapılacak?!

Haber kirliliğinden midir nedir, Twitter için de devleti suçladılar Habertürkde, cinayettir katliamdır falan filan bi sürü cart curt ettiler.
Bak sorunun global olduğu ortaya çıktı. Şimdi o devlete sövüp sayan güya okumuş adamlara ne demeli siz söyleyin dostlar.

Global mi? :)

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Demek halk kendi aldığı evin sorumlusuymuş. Yapı denetim, onca kurum onca yönetmelik boş iş demekki. Hatta oturmadan girip tüm binanın kirişleri çelik kaplı mı değil mi bakmamız da gerekiyor herhalde.

Ne halkmış be, dünyada sorumluluğu bu kadar fazla olan halk var mıdır acaba, alacağı evi de kendi kontrol etmeliymiş inanılmaz.

Maddi durumuna göre ev bulamazsa da dışarda kalmalı demekki zira barınma, bir hak değil.

2 Sabiha 1 İstanbul 3 defadır uçuşum iptal oluyor. İstanbul'dan çıkamıyorum. Ne zaman düzelecek bu durum. Afet bölgelerine düzenlenen ek seferlerle mi alakalı acaba

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt