6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şuan ulaşılan, arama-kurtarma yapılması gereken enkaz oranı kaç acaba %50 var mıdır?

2 Sabiha 1 İstanbul 3 defadır uçuşum iptal oluyor. İstanbul'dan çıkamıyorum. Ne zaman düzelecek bu durum. Afet bölgelerine düzenlenen ek seferlerle mi alakalı acaba
Ewt thy için ort her 3 uçuştan 1i afet bölgesine gidiyor özellikle kargo uçakları nerdeyse sadece o bölgeye, pgt için de durum benzerdir herhalde.

Şuan ulaşılan, arama-kurtarma yapılması gereken enkaz oranı kaç acaba %50 var mıdır?

taş çatlasın %15-20 falandır arama kurtarma çalışması yapılanlar maalesef, buradan giden itfaiyeci birkaç arkadaşımla konuştum bir günde zar zor bir diğer enkaza geçebilmişler onda da ekipman vb yetersizliğinden hep yarıda kalıyormuş çalışmalar

Demek halk kendi aldığı evin sorumlusuymuş. Yapı denetim, onca kurum onca yönetmelik boş iş demekki. Hatta oturmadan girip tüm binanın kirişleri çelik kaplı mı değil mi bakmamız da gerekiyor herhalde.

Ne halkmış be, dünyada sorumluluğu bu kadar fazla olan halk var mıdır acaba, alacağı evi de kendi kontrol etmeliymiş inanılmaz.

Maddi durumuna göre ev bulamazsa da dışarda kalmalı demekki zira barınma, bir hak değil.
Kim demiş bunu

Abi ne anlatıyor o zaman deprem vergilerini de biz toplayalım madem denetim vs biz yapacağız vatandaş olarak ne saçma saçma savunular şu dönemde gerçekten bari susun. Hatta engelleyeyim daha fazla görmek istemiyorum malum oluşumu destekleyen de herkes beni engellesin görürse, sizi görmek dahi istemiyorum.

Ewt thy için ort her 3 uçuştan 1i afet bölgesine gidiyor özellikle kargo uçakları nerdeyse sadece o bölgeye, pgt için de durum benzerdir herhalde.
Erken bildirseler keşke. Havalimanına gelip iki kontrolden geçiyorum. Kapıya giderken iptal oldu bilgisi geliyor. Konumum iki havalimanına da ters baya zorlandım her seferinde

Salla ya adamın hiç bir şeyden haberi yok dün gece konuya girip bir ton yalan/yanlış yazıp çıkmış.

Twitter’ı da Musk kapatmış biz bizimkiler kapattı sanıyormuşuz, dün BTK’nın bant genişliğini nasıl daralttığını attım konuya ilk anda, habertürkü açmışta Musk kapatmış sonra açmış diye bize laf çakıyor. Tam komedi.

Salla ya adamın hiç bir şeyden haberi yok dün gece konuya girip bir ton yalan/yanlış yazıp çıkmış.

Twitter’ı da Musk kapatmış biz bizimkiler kapattı sanıyormuşuz, dün BTK’nın bant genişliğini nasıl daralttığını attım konuya ilk anda, habertürkü açmışta Musk kapatmış sonra açmış diye bize laf çakıyor. Tam komedi.
İşte bu yüzden hayvanlar insanlardan daha üstün, onlar anlamsız cümle kurmuyorlar ve zeka seviyelerine göre bu kdr mal değiller.

Elon Musk'a da hayır sen kapattın araştırmanı öneririm, yazılabilir tabi.

Benim için sağ/sol; alt/üst; kuzey/güney abidik/gübidik vs/vs hiç bi önemi yok. Çünkü ben hiç bir konuda yobaz yada fanatik olmadım; olmamda.

Benim için uğruna savunup savaşacak tek kriter vardır, adil bir bakış açısıyla: haklı ve haksız ...
klasik akp li değilim ama ..... tayfası sözleri!

Diğer iller ne durumda? Haber izleyemiyorum. Helak oldum. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde Hatay haritadan silindiyse Kahramanmaraş ne haldedir.

Diğer iller ne durumda? Haber izleyemiyorum. Helak oldum. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde Hatay haritadan silindiyse Kahramanmaraş ne haldedir.
Çok iç açıcı bir durum yok ama en elzem durumda olan Hatay, Maraş, Adıyaman gibi görünüyor benim takip edebildiğim kadarıyla.

Hatayın bu kadar çok etkilenmesinin sebebi şehrin alüvyal ova üzerine inşa edilmesi merkez üssü maraşda bile bu kadar zaiyat yoktur muhtemelen.

Demek halk kendi aldığı evin sorumlusuymuş. Yapı denetim, onca kurum onca yönetmelik boş iş demekki. Hatta oturmadan girip tüm binanın kirişleri çelik kaplı mı değil mi bakmamız da gerekiyor herhalde.

Ne halkmış be, dünyada sorumluluğu bu kadar fazla olan halk var mıdır acaba, alacağı evi de kendi kontrol etmeliymiş inanılmaz.

Maddi durumuna göre ev bulamazsa da dışarda kalmalı demekki zira barınma, bir hak değil.

Bir tek kendi vücudundan sorumlu değil anasını satayım hasta olunca bizi dövmesini biliyorlar ama kimsenin müteahhit dövdüğünü görmedim

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İlginç bir şekilde Hatay daha fazla hasar almış görünüyor. Elbistan ve Pazarcık yerle bir olmuş, sosyal medyadan duyduğumuz kadarıyla hasar tespiti yapılamayan köyler var çok yüksek sayıda. Adıyaman'da da durum kötü. Belediye başkanlık binası bile olduğu gibi çökmüş o kadar söyleyeyim. Antep'te de belediye başkanının dediğine göre bir ilçenin yarısı yok olmuş durumda. Malatya ve Osmaniye'de de kayıplarımız var ama tabi sosyal medyadan gördüğümüz kadarıyla Hatay, Maraş, Adıyaman ve Antep kadar değil. Kısaca böyle ama doğrusu yanlışı elbet tartılışılır çünkü güvenilir haber kaynağı yok pek. İlk gün bildiğin başsız tavuk gibi ne olduğunu anlayamayan bir ülke gibi davrandık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt