6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
5 olanlar Elbistan - Malatya civariysa fazla hissedilmiyor ama gece son attigim mesajda hissedildi ve biraz daha uzundu. Senin 4 dedigin artci degil mi?
Senin dediğin artçı eğer yanılmıyorsam şu,

2023.02.09 06:24:52 36.5605 36.3888 7.3 -.- 4.0 -.- CEYLANLI-KIRIKHAN (HATAY) İlksel

Benim dediklerim
5.5 -.- KUCUKLU-DOGANSEHIR (MALATYA)
5.0 4.9 BARIS-NURHAK (KAHRAMANMARAS)
5.1 -.- HACIOMER-GOKSUN (KAHRAMANMARAS)

Senin dediğin artçı eğer yanılmıyorsam şu,

2023.02.09 06:24:52 36.5605 36.3888 7.3 -.- 4.0 -.- CEYLANLI-KIRIKHAN (HATAY) İlksel

Benim dediklerim
5.5 -.- KUCUKLU-DOGANSEHIR (MALATYA)
5.0 4.9 BARIS-NURHAK (KAHRAMANMARAS)
5.1 -.- HACIOMER-GOKSUN (KAHRAMANMARAS)
Evet, uzak olunca 5.5 filan fazla hissedilmiyor ama o 4 olani hissettim. Simdi yine oldu ve 15 saniye kadar surdu. Ona da bakabilir misin? Galiba bugun eve donecegim.

Bu adıyaman otelde ki kıbrıslı çocuklardan hiç ses var mıydı yahu? onlar da mı öldü?

enkazların tamamında çalışma olmadıgını varsayarsak muhtemelen sadece maraş ve hatayda bile arama kurtarma işleri aylar sürecek cünkü 2 şehirde komple yıkılmış

maalesef pek çok canımızı hipotermiden göz göre kaybedecez ,dünyadan daha cok destek istemek lazım

Evet, uzak olunca 5.5 filan fazla hissedilmiyor ama o 4 olani hissettim. Simdi yine oldu ve 15 saniye kadar surdu. Ona da bakabilir misin? Galiba bugun eve donecegim.
10:18:16 37.0165 36.6868 10.3 -.- 5.0 4.8 GULLUHUYUK-ISLAHIYE (GAZIANTEP) İlkse

Bunu hissetmiş olabilirsin

Muhtemelen 100 binin üzerinde kayıp milyonlarca da psikolojik yıkım olacak tablo.

Yıkılan evlerin tekrar yapılması ve alt yapı maliyetleri de cabası.

Sanırım bunun da sorumlusu halk ya da doğal afet deyip sorumlu aramamak gerekir.

Bunca yasa ve yönetmelik de göstermelik işte.

Biraz önce kurtulan çocuğumuzun ayağında çorap bile yoktu inanılmaz ya demek ki imkan olsa ve her yere ulasilabilse her şey mümkün...

2. Büyük depremden sonra Ordu'da çatlayan binalar varmış artık sıva çatlağı mi daha büyük bir çatlak mi bilemiyorum..1 tanesi o ilçedeki en bilinen müteahhitin yaptığı bina arkadaşlarım oturuyor .. Sanıyoruz ki hep derme çatma yapılarda bu sıkıntılar çıkıyor denetim mekanizmasının ne kadar eksik olduğu ortada 600 km ötedeki deprem sözde en sağlam eve bunları yapıyorsa buralarda olduğunda oluşacak senaryo az buçuk belli..

Muhtemelen 100 binin üzerinde kayıp milyonlarca da psikolojik yıkım olacak tablo.

Yıkılan evlerin tekrar yapılması ve alt yapı maliyetleri de cabası.

Sanırım bunun da sorumlusu halk ya da doğal afet deyip sorumlu aramamak gerekir.

Bunca yasa ve yönetmelik de göstermelik işte.
Abi ben bu süreçte şunu öğrendim güçsüz bir ülkeymişiz biz resmen vergilerle zamlarla ayakta duruyormuşuz kasalar bomboş resmen koskoca devlet 81 şehirli bir ülke 10 tane şehrine yardım edemedi devlet Buda çıkarıyor ki cidden bitik bir ülkeyiz malesef ekonomi olarak

Şu felakete düzgün aksiyon alinabilseydi eminim şuan 50 bin üstünde kurtulan insanımız olacaktı.

hesapta ne olduğu belli olmayan başkanlık sistemi hızli karar alinabilen bir sistem olarak Türk halkına yedirildi.

abi çok basitti aslında. Depremden 1 saat sonra orduyu sahaya sürecektin. onlar organizasyon ve asayişi sağlarken anında ülkedeki tüm inşaat işçileri ve madencileri gerekli techizatla sahaya sürecektin. tabiki bunların olabilmesi için bir kaç tatbikat ve plan gerekliydi.

neyse kader dedi ya kaderimiz bu demekki. Türk halkı artık kimlere oy verdiğini bi anlasa bi uyansa..

Umarım Türk yurdunu artık Türkler yönetir. bu Arap ırkçısı gürcü yahudisi ile olmuyor anam babam olmuyor..

kimse kusura bakmasın ben siyaset yapacağım. siyasi eleştiriler yapmak durumundayım. Marasta asker arkadasim ve komple koca bir sülale yok oldu. Dünyada taniyabilecegim en iyi insanlardan birisi ailesi ile birlikte artık yok. Bu düzen değişecek aga. Başka yolu yok.

antifener

Depremzede takımlara çözüm yolu​

Türkiye Futbol Federasyonu, deprem bölgesindeki 14 futbol kulübünün geleceğini tartışıyor.​

Depremzede takımlara çözüm yolu

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ülkedeki tüm futbol karşılaşmalarının bir hafta ertelendiğini açıkladı. Bu durum farklı tepkiler alırken yeni formüller üzerinde çalışıldığı öğrenildi.

Süper Lig'de üç, ikinci ve üçüncü ligde ise toplam 11 futbol kulübünü etkileyecek kritik kararlar görüşülüyor. Söz konusu futbol takımlarının farklı illere taşınması, depremden etkilenen kulüpler için düşmenin kaldırılması ve 2022-23 sezonunun tamamen iptal edilip ‘Beyaz sezon' uygulamasına geçilmesi, TFF'nin önündeki seçenekler. Bölgedeki amatör liglerin ise bu sezonun kalan kısmında oynanmama ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Futbol federasyonunun alacağı kararın diğer branşlar için de örnek teşkil etmesi olası.

SAKARYA-İZMIT FORMÜLÜ​

Süper Lig'in devamı için Adana Demirspor, Hatayspor ve Gaziantep FK’nin sezon sonuna kadar Sakarya ve İzmit'e taşınması gündeme geldi. Bu yönde bir karar çıkarsa söz konusu kulüpler, antrenmanlarını bu şehirlerde yapacak, iç saha maçlarını da buradaki statlarda oynayacak.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ PROFESYONEL FUTBOL KULÜPLERİ​

Spor Toto Süper Lig

• Adana Demirspor
  • Atakaş Hatayspor
  • Gaziantep FK
Spor Toto 1. Lig

• Adanaspor
  • Yeni Malatyaspor
TFF 2. Lig

• Şanlıurfaspor
  • İskenderunspor
  • Adıyaman FK
  • Diyarbekirspor
  • Amed Sportif
TFF 3. Lig

• Karbel Karaköprü Belediye
  • Kahramanmaraşspor
  • Osmaniyespor FK
  • Malatya Arguvanspor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt