6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi ben bu süreçte şunu öğrendim güçsüz bir ülkeymişiz biz resmen vergilerle zamlarla ayakta duruyormuşuz kasalar bomboş resmen koskoca devlet 81 şehirli bir ülke 10 tane şehrine yardım edemedi devlet Buda çıkarıyor ki cidden bitik bir ülkeyiz malesef ekonomi olarak

Sözde 10 bin hasarlı bina varmış 110.000 kişi afete yardıma gitmiş... Arka plan görev yapanlari düşsen her binaya 5-6 kişi düşüyor daha enkazına hiç gidilmeyen binlerce yapı var..Bu işte bir terslik yok mu sizce de ?

Birkac gune kdr ibanlar verilmeye baslanir devlet tarafindan
u.s.a dahil dünyanın pek cok tarafında iş adamları hayırseverler cok ciddi paralar topluyorlar yüz milyonlarca dolarlardan bahsediliyor

bu paraları nereye verecek bunlar nereye aktaracaklar,bu paralar nasıl ne için kullanılacak acaba

2. Büyük depremden sonra Ordu'da çatlayan binalar varmış artık sıva çatlağı mi daha büyük bir çatlak mi bilemiyorum..1 tanesi o ilçedeki en bilinen müteahhitin yaptığı bina arkadaşlarım oturuyor .. Sanıyoruz ki hep derme çatma yapılarda bu sıkıntılar çıkıyor denetim mekanizmasının ne kadar eksik olduğu ortada 600 km ötedeki deprem sözde en sağlam eve bunları yapıyorsa buralarda olduğunda oluşacak senaryo az buçuk belli..
Yıllar önce İzmir’de ev yaptık hocam evi yaparken cidden herşeyin iyisini kullandık ettik ama evin çizimini yapan fen işleri müdürlüğü raporları zamanında onaylamadığı için ev kaçak yapıya düştü o günün şartlarında şunu gördüm başta belediye olmak üzere hepsi çorba bekliyor onaylamak için neyse biz o evin yarısından çoğunu yıkıp tekrar baştan yaştık demem o ki resmî kurumlar evin sağlamlığına vs vs bakmıyor mütahitlerden ciddi şekilde komisyon alıyorlar belediyeler bu tip işlerde çorbaya bakıyorlar olanda benim garip halkıma oluyor işte

Sözde 10 bin hasarlı bina varmış 110.000 kişi afete yardıma gitmiş... Arka plan görev yapanlari düşsen her binaya 5-6 kişi düşüyor daha enkazına hiç gidilmeyen binlerce yapı var..Bu işte bir terslik yok mu sizce de ?
Maraş’ta asker arkadaşım var dün aradım konuştum son dakikada çıkmışlar evden bütün akrabalarım öldü Dior çocuk televizyonda gördüğünüzün misli misli kötü durum diyor

Apartman hasar tespitinde girilemez yaşanamaz dendiği zaman, girip eşyaları bile alamıyorsun.

Manevi yıkımın yanında büyük maddi bir yıkım böylesi bir ekonomide.

Allah herkesin yüzüne baksın, elbette canımız daha mühim lakin bir yandan ailecek bu ihtimal aklımızda.

Sıfırdan başlamak kolay olmaz.

Apartman hasar tespitinde girilemez yaşanamaz dendiği zaman, girip eşyaları bile alamıyorsun.

Manevi yıkımın yanında büyük maddi bir yıkım böylesi bir ekonomide.

Allah herkesin yüzüne baksın, elbette canımız daha mühim lakin bir yandan ailecek bu ihtimal aklımızda.

Sıfırdan başlamak kolay olmaz.
İzmir depreminden soruna girilemez denen evlerin bir çoğunda insanlar yaşıyor şuan hocam herşeyin usulüne uyduruyorlar malesef

Abi ben bu süreçte şunu öğrendim güçsüz bir ülkeymişiz biz resmen vergilerle zamlarla ayakta duruyormuşuz kasalar bomboş resmen koskoca devlet 81 şehirli bir ülke 10 tane şehrine yardım edemedi devlet Buda çıkarıyor ki cidden bitik bir ülkeyiz malesef ekonomi olarak
Ekonomi olarak vergilerle yaşıyoruz zaten, üretilen yeni gelirler de gelecek taahhütleriyle oluyor Bes gibi ya da işte özelleştirmelerle satıyoruz. Sonra gidiyoruz bu paraları baştakiler zengin olsun arada da halka versin diye kullanıyoruz. Hangi bakanlığa ne kadar bütçe ayrıldığı verileriyle ortada zira.

Normal şartlarda güçlü devlet kurumları olmalı, olmuyorsa da yüksek katma değerli şirketler olmalı ama olmuyor maalesef.

Öyle vahimki bolluk dönemlerindeki paralar altyapıya harcanıyor sonra bir deprem geliyor o malları da alıyor, onların içindeki canları da.

Geniş perspektiften değerlendirildiğinde işin ucu o kadar farklı noktaya dayanıyorki, plansız, programsız yapılarda sonuçların nedenlerine inilemediği için musibetlerden dahi ders alamıyoruz.

Sana, yakınlarına senin nezdinde bütün deprem mağdurlarına geçmiş olsun güzel insan

Hiçbir yere zamanında yardım ulaşmadı ve çok yıkılan yer var ama en geç haber alınan ve ulaşımda sorun yaşanan yer hatay oldu. Bir ara hatay gözden çıkarılmış gibiydi.
Hatay'a yardımın geç ulaşmasını anlamak mantıklı zemine oturtmak istiyorum. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde yardımlar ilk oraya gidebilir. Hatay ayrıca daha güneyde olduğu için ulaşmak geç olmuştur diye düşünüyorum. Aksini düşünmek istemiyorum.

Ekonomi olarak vergilerle yaşıyoruz zaten, üretilen yeni gelirler de gelecek taahhütleriyle oluyor Bes gibi ya da işte özelleştirmelerle satıyoruz. Sonra gidiyoruz bu paraları baştakiler zengin olsun arada da halka versin diye kullanıyoruz. Hangi bakanlığa ne kadar bütçe ayrıldığı verileriyle ortada zira.

Normal şartlarda güçlü devlet kurumları olmalı, olmuyorsa da yüksek katma değerli şirketler olmalı ama olmuyor maalesef.

Öyle vahimki bolluk dönemlerindeki paralar altyapıya harcanıyor sonra bir deprem geliyor o malları da alıyor, onların içindeki canları da.

Geniş perspektiften değerlendirildiğinde işin ucu o kadar farklı noktaya dayanıyorki, plansız, programsız yapılarda sonuçların nedenlerine inilemediği için musibetlerden dahi ders alamıyoruz.

Benim de aklımın almadığı kısım bu..İşin içyüzünü bilemiyorum geçen bir işadamı için duydum bir yere fabrika yatırımı yapmış herif neredeyse cebinden 5 krs harcaması diyorlar teşviklerle bir de çalışanlar için çıraklık eğitim merkezlerinde falan bir uygulama varmış 6 ay maaşın yarısi+ sigorta bir de bu yöntemle eleman değiştirerek devamlı ücretsiz işgücü buluyorlarmis..
İnsanın kanı donuyor bunları duyunca iş imkani desen devamlilik yok kime geldi o zaman bu teşvik zaten zengin olan bir herifi daha da yüceltmek için mi bunca tantana !!

Hatay'a yemek, eşya, su lazım ama ondan daha çok asker lazım. Suriyeli kaynıyor memleket, Suriye ile sınır yok. Suriyeliler insanlara saldırıyor haberleri geliyor. Asparagas haber olmasını umuyorum. Ama düşününce neden olmasın diyor insan. Çökmüş bir şehri ele geçirmek çok basit. Acaba bunu atanmış genelkurmay başkanı ve milli güvenlik bakanı düşünüyor mu?

Hatay'a yardımın geç ulaşmasını anlamak mantıklı zemine oturtmak istiyorum. Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde yardımlar ilk oraya gidebilir. Hatay ayrıca daha güneyde olduğu için ulaşmak geç olmuştur diye düşünüyorum. Aksini düşünmek istemiyorum.

Allah aşkına Mahir seni galeyana getirmek istemiyorum bu zor zamanda ama daha güneyde dediğin 200 km uzaktadır sanki Rusya'nın kuzeyinden güneyine değil ya .. Ben de düşünmek istemiyordum ama hesap ortada yani bunun nasıl bir izahını yapacaklar merakla bekliyorum

u.s.a dahil dünyanın pek cok tarafında iş adamları hayırseverler cok ciddi paralar topluyorlar yüz milyonlarca dolarlardan bahsediliyor

bu paraları nereye verecek bunlar nereye aktaracaklar,bu paralar nasıl ne için kullanılacak acaba
Erdoğanın bizi getirdiği en kötü hislerden biri. Bu kadar para toplanmış, normalde sevinip müteşekkir olmamız gerekir yardımı yapan dünya ülkelerine ama hepimizin içinde aynı şüphe,

bu parayı da yerler mi acaba?

Yıllar önce İzmir’de ev yaptık hocam evi yaparken cidden herşeyin iyisini kullandık ettik ama evin çizimini yapan fen işleri müdürlüğü raporları zamanında onaylamadığı için ev kaçak yapıya düştü o günün şartlarında şunu gördüm başta belediye olmak üzere hepsi çorba bekliyor onaylamak için neyse biz o evin yarısından çoğunu yıkıp tekrar baştan yaştık demem o ki resmî kurumlar evin sağlamlığına vs vs bakmıyor mütahitlerden ciddi şekilde komisyon alıyorlar belediyeler bu tip işlerde çorbaya bakıyorlar olanda benim garip halkıma oluyor işte

Günler önce yazdım, devlet yok. Taşrada yok. Merkez illerde iş büyük illerde biraz var. Bu sistem ve önceki parlementer dahi yetmiyor bu ülkeye yetemiyor. Tapu da, nüfusta, fen işleri daha bilimum yerlerde taşra da dönen dolapları fena .. üstüne bu başkanlık sistemi tüy dikti. Artık az çok çalışan kurum hafızası da yerle bir oldu.

bu haysiyetsizler enkaz altında donarak veya açlıktan ölenleri deprem yüzünden öldü olarak bile kaydetmeyebilir.
Öyle de yapacaklar zaten, 99 depremi vefat sayısı üstüne biraz çıkaracaklar ki Türkiye tarhinin en büyük afeti konusuna vurgu yapabilsinler (hani biz ne yapalım takılabilmek için) ve orada bırakacaklar. Asla gerçek vefat sayısını söylemeyecekler (100 bin üstü diye tahmin ediyorum 2. günden beri)

Allah aşkına Mahir seni galeyana getirmek istemiyorum bu zor zamanda ama daha güneyde dediğin 200 km uzaktadır sanki Rusya'nın kuzeyinden güneyine değil ya .. Ben de düşünmek istemiyordum ama hesap ortada yani bunun nasıl bir izahını yapacaklar merakla bekliyorum
Hayır o manada demedim. Merkez Kahramanmaraş olduğu için ilk araçlar oraya gitmiştir. Ama bunun tabiki açıklaması yok. Depremden bir saat sonra devlet varlığını hissettirmeliydi. 48 saat geçti hissemedik. Hepsi bir kenara sokaklar asker dolmaliydi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt