6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hayır o manada demedim. Merkez Kahramanmaraş olduğu için ilk araçlar oraya gitmiştir. Ama bunun tabiki açıklaması yok. Depremden bir saat sonra devlet varlığını hissettirmeliydi. 48 saat geçti hissemedik. Hepsi bir kenara sokaklar asker dolmaliydi.
askerin daha ilk günden o bölgeye inmesi lazımdı.

internet sayesinde kısmen organize olundu ama askeri istihbarat olayı daha farklı. hem vatandaşlar askeri gördüğünde daha az telaşa kapılır ve vicdanen daha az yara alırdı.

amaaa 15 temmuz sonrası böyle bir beklentiye girmek zor onun da öncesi var kabul edelim biz arttık asker devleti değil, tek adam devletiyiz.

Hayır o manada demedim. Merkez Kahramanmaraş olduğu için ilk araçlar oraya gitmiştir. Ama bunun tabiki açıklaması yok. Depremden bir saat sonra devlet varlığını hissettirmeliydi. 48 saat geçti hissemedik. Hepsi bir kenara sokaklar asker dolmaliydi.
Abi o bölgeyi benden daha iyi bilirsin. Maraşın civar illlerle olan yolları gerek yönetimsizlik gerekse mevsim şartları yüzünden rezalet bir haldedir hep. O yüzden kimse gelemedi Maraş'a, Adıyaman'a

Gökhan Zan: "Askerlerimiz, halkına çok yardımcı oluyor. Antakya/Güzelburç Mahallesi'nde çadır dağıtılıyor ancak ismini AFAD'a yazdırmayan çadır alamıyor. Burada ulaşım çok zor, alan çok büyük ve insanların aracı yok. AFAD alanına gidilmesi imkansız." (FOX)

Gökhan Zan: "Soğuktan ölecek bebekler var, zihinsel engelli çocukları olan aileler var. Ailemden 8 kişiyi gömmek üzere Güzelburç Mezarlığı'na geldim. Buna rağmen halkımın sesini duyurmaya geldim. Halk, çok mağdur. İsim yazdırmayan insanlar sokakta mı kalacak?"

Su dönemde dükkanını açan esnafa laf etmeyin. Ben evime giremedim, insanlar birşeylere ulaşsın diye açan çok. Hasarlı dükkanda ekmek yaptılar simit yaptilar

Ki bildiğim kadarıyla fırın olan evlerin sağlamlığı çok daha kötü durumda ve depremde risk oluşturuyorlar. Nerede okudum bilmiyorum ama apartman altlarında fırın yasaktı normalde sanırım.

Yıllar önce İzmir’de ev yaptık hocam evi yaparken cidden herşeyin iyisini kullandık ettik ama evin çizimini yapan fen işleri müdürlüğü raporları zamanında onaylamadığı için ev kaçak yapıya düştü o günün şartlarında şunu gördüm başta belediye olmak üzere hepsi çorba bekliyor onaylamak için neyse biz o evin yarısından çoğunu yıkıp tekrar baştan yaştık demem o ki resmî kurumlar evin sağlamlığına vs vs bakmıyor mütahitlerden ciddi şekilde komisyon alıyorlar belediyeler bu tip işlerde çorbaya bakıyorlar olanda benim garip halkıma oluyor işte
Belediyecilikte particilik yoktur, belediyecilikte rant vardır, çorba vardır, akçe vardır. Kamera önünde birbirine dümdüz giden herifler, kamera arkasında konu imar, rant, inşaat olduğunda kola kola kuzu sarması olurlar. Bu sebeple muhalif arkadaşlar (kendimde dahil) günü geldiğinde sadece iktidar belediyelerine değil muhalif belediye başkanlarına da hesap sormalı. Tüm sorumluların canını, ayırmaksızın yakabildiğimiz zaman değişmeye başlar birşeyler.

1675931494560.webp

O bölgede yaşayan insanların çoğunun İstanbulda yakınları var kısa orta vadede İstanbula hatırı sayılır bir göç olacaktır.

Evet alıcı kontrol eder.
Sizin mantığınızla olaya girersek, pazardan aldığınız kabak karpuzun da sorumlusu devlet tir demek gibi bişey bu.
Kendi tercih hakkınızı yok sayıp küçümsemeyin, sorumluluk almaktır tercih yapmak.
Yapılan evleri denetlemek ve deprem yönetmeliğine uygun olmasını sağlamak devletin sorumluluğudur. Vatandaş olarak deprem vergisi veriyoruz, bu zamanlar için ve devlet deprem için gerekli önlemleri alsın diye. İyice saçmalamışsın. Bu saçmalıklar bir fikir de değildir.

M2101K6G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt