6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Enkazın altından kurtarıldıktan sonra bir köpeğe sarılan kedi

1675938671770.webp

ingiltere de bizim gibi bir bölgede olsaydi heryerde kale gibi evler yapilirdi. nasil karsilastirma inanilmaz, insani ot yerine koyuyorlar resmen

merakdan gecen gün avusturya yönetmenligine bakdim, burda mesela 7,5 olsaydi hepsi yikilirdi. ama tarihde bir tane 6li deprem var, yani duruma göre vaziyet aliniyor dogal olarak. ki 6li depremde de hasar cok kisitli kalmisdi
Almanya'dan örnek vereyim.

Ben çok iyi hatırlıyorum ben 14-15 yaşındayken bizimkiler burada sıfır ev yaptırdı, inşaatte çokça şahit oldum deli gibi demir döşüyorlardı her yere.

En basit örnek sırf merdiven basamaklarında ne kadar demir vardı. Bir işi yaptın mı doğru yapacaksın abi, hele hele böyle onlarca yıllık bir yapı olmasını istiyorsan. Bu benim düşüncem.

Almanya'nın depremle pek bir alakası yok ama yine de her yaptıkları sapasağlam. Almanya'nın en büyük sorunu sel felaketleri, en son 2021 yazında büyük sel yaşandı yaz yağmurları sonucunda.

Hangi ilçeler ? Hekimhan falan şimdi çok sıkıntılıdır
Dün gece şehir merkezinde gezdim, yardımlar için orada dağıtımdan sorumlu olanlar kırsala giden yok dediler. Malatya'da bir de kar var. Özellikle Akçadağ, Yeşilyurt, Doğanşehir tarafı oldukça sıkıntılı.

burda piskolojik olarak etkilenmiş,benim gibi üzüntüden yüksek tansiyon sorunu yasayanlar doktora mutlaka gidin.kendinizi ihmal etmeyin,bi kontrol yaptırın

kagıt helva gibi bina yapıp millete satmak nedir ya?ova üzerine yapıyosun,onca katı bile bile.cinayet bu,asılmalılar

Bu nasıl bir organizasyonsuzluk ya, başka illerden birçok doktor, hemşire vs. gitmek için isim yazdırdı, gerek yok diye yollamıyorlar, orda deprem travmasını yaşayan sağlıkçılar hala çalıştırılıyor.

Haluk Levent: "Bölgeye kimse gönüllü gelmesin, yarardan çok zararı olabiliyor."

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt