6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Afet planın olmazsa...

O kadar insanı organize edip hareket etme alanına bile toplamak en az 6-8 saat sürer.
En az 12-18 saat de yolculuk sürer. Uçak deseniz, uçakla 2-3 saatte anca bikaç yüz kişi taşınabilir.
Yoksa bunları yazanlar ATS yada ETS-2 simulasyon oyunlarını çok oynayıp ışınlanma modu ile kamyonu uçurup F9 tuşuyla deprem bölgesine bırakılacağını mı zannediyor.

Anlamıyorum hiç. Yani eleştiri yapılırken bile aklın kabul edeceği bir mantık yada zeka ürünü kendini belli etmeli.
Ayrıca o kadar personeli götürseniz bile pro ekipman desteği olmadan ne işe yarar ki.
Ha mesele kuru insan kalabalığı ise orası zaten acılı insanlarla dolu.

Böyle kuvvetli bir deprem de cökme veya tamamen devrilme gibi bir durum yoksa bina zaten dogru sekilde yapilmistir benim tahminime göre

ic taraflar da catlak olmasi da tabiki hasar ama temel ile alakasi olmayan bir durum

O kadar insanı organize edip hareket etme alanına bile toplamak en az 6-8 saat sürer.
En az 12-18 saat de yolculuk sürer. Uçak deseniz, uçakla 2-3 saatte anca bikaç yüz kişi taşınabilir.
Yoksa bunları yazanlar ATS yada ETS-2 simulasyon oyunlarını çok oynayıp ışınlanma modu ile kamyonu uçurup F9 tuşuyla deprem bölgesine bırakılacağını mı zannediyor.

Anlamıyorum hiç. Yani eleştiri yapılırken bile aklın kabul edeceği bir mantık yada zeka ürünü kendini belli etmeli.
Ayrıca o kadar personeli götürseniz bile pro ekipman desteği olmadan ne işe yarar ki.
Hakki sen bi sussana ya

Zaten bence bu iki depreme dayanmış yapılar benim gözümde başarılıdır. Yani çatlak vs olması gayet normal gibi bence
Çok takdir ettim.
Eğer inşaat vb. konularda bir eğitiminiz YOK İSE iki katı kadar daha takdir ediyorum.
Çünkü düşünebilme yeteneğini kullanabilen insanlara ihtiyacımız var.

Böyle kuvvetli bir deprem de cökme veya tamamen devrilme gibi bir durum yoksa bina zaten dogru sekilde yapilmistir benim tahminime göre

ic taraflar da catlak olmasi da tabiki hasar ama temel ile alakasi olmayan bir durum
Depremin olduğu bölgeler veya hasarın en fazla olduğu bölgeler Alûvyon olarak tabir edilen akıntılarla birikmiş verimli TOPRAK YIĞINLARI. Yani sert zemin bulamak zor ve kazık temel bile yapmaya kalksanız yüzlerce metre temel sondajları yapmak zorundasınız. Böyle bir deprem durumunda da verdikleri sismik tepki JÖLE benzeri oluyor deprem bitse dahi sarsıntı/sallanma etkisi zeminde hissedilmeye devam eder.

Doğudaki şehirlerde yerleşim yerleri dışında o kadar çok boş arazi var ki adam akıllı bir planlamayla vasfinin dediği müstakil yapılaşma çok rahat yapılır

Bir binayı çifter daireden 10 katlı yapıp onlarca kişiyi kısıtlı bölgede tıkış tıkış yaşatıyolar yapılaşmayı şehrin tümüne bu modelle yayıp hem güvenilir hem yaşanılır yapabilirler şimdikiler elini sürmemeli yoksa toki moki yine aynı haltı yiyecek
Ulan bir kere de şu ülkede adam akıllı bir şehir planlaması yapılsın yaa

Geldik 50 yaşına bir tane örneğini görmedik arkadaş

Ayrıca hem yapılaşmada hem de sanayileşmede doğru modelleme yapılırsa

Başta Marmara bölgesi olmak üzere tersi göç bile ciddi oranlara yükselir

Sana mı kaldı eleştirinin niteliğini belirlemek ? Dünkü eleman en azından delikanlı gibi çıktı reisçiyim çözerse o çözer dedi , senin gibi saçma sapan savunma yapıp bir yandan çok zekiymiş gibi partizan değilim ayağına yatanlar daha bir sinir bozucu oluyor. Ayan beyan belli oluyor senin ne olduğun da.

Vicdansizlar

Yapilan paylasimlara dikkat etmek gerekiyor ama nerden bilecegiz hangisi dogru hangisi yaniltici diye
dezenformasyon tam olarak budur

teyit önemli, herkes temiz düşünceyle yapıyor ama teyit gerekli

Evet alıcı kontrol eder.
Sizin mantığınızla olaya girersek, pazardan aldığınız kabak karpuzun da sorumlusu devlet tir demek gibi bişey bu.
Kendi tercih hakkınızı yok sayıp küçümsemeyin, sorumluluk almaktır tercih yapmak.

Ev almakla karpuz almayı aynı kefeye koyan bir zeka ahkam kesiyor inanılmaz bi olay cidden.

Çöp suyu kadar değeri olmayan yorumlarını git abdurrahman uzunun hilal kaplanın falan twitlerinin altına yaz

Vicdansizlar

Yapilan paylasimlara dikkat etmek gerekiyor ama nerden bilecegiz hangisi dogru hangisi yaniltici diye
Ulan bari şu zamanda yapmayın vicdansızlar yaa

O ekip belki o esnada başka bir enkazdan bir can kurtaracak

Yapmayın yaaa

EMASYA protokolü niye iptal edildi onu bi açıklayabilir misin, organizasyon 6-8 saat uçak 12-18 saat sürer diyorsun ya, deprem bölgesine yakın 2.ordunun büyüklüğü ne kadar bölgeye mesafesi ne kadar bir araştır istersen. Ekipman desteği yoksa kuru kalabalık demişsin sadece arama kurtarma olarak düşünmemek lazım ki ona da faydalı oldular da kurtulanların yiyecek çadır vs.sorunları nolacak, askeriyenin elindeki sahra mutfaklarından, çadırlardan haberin var mı? Enkazdan kurtarılanlar kaç saat kaç gün soğukta aç kaldılar! Bunları en organize şekilde halledecek ekipman da insan gücü de ordumuzda var.Ancak saatlerce buna izin verilmedi.

İstihkam taburları nedir, ne işe yarar, nerelerde var?
Rica etsem buna bi cevap alabilir miyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt