6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gökhan Zan: "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı benimle konuşuyor, 'Seninle birlikteyiz 24 saat' diyorlar. Bir kepçe istedim, 'Valimizi arayacağım'. Bir kepçe ya, biraz inisiyatif alalım ya, cenazelerimiz kokuyor. Neyin izni? O zaman ben arayayım Valimizi, daha hızlı erişirim."

Bizim fay hatları o kadar büyük deprem üretmiyor diye biliyorum ama depremin yüzeye çok yakın olması ve uzun sürmesi felaketi getirmiş, mesela 30 sn falan surseydi, çoğu bina yikilmazdi sanki çünkü o son kısımda fena vuruyor

Sanki başlayan küçük bir deprem büyük bir depremi tetiklemiş gibi değil mi görüntülerde. Bir anda şiddetleniyor yani açıklaması nedir bilmiyorum.

Gökhan Zan: "Beni iki gündür Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı beni aradı, Çağatay Bey. Çok güzel, çok teşekkür ederim, onur duydum. Benim 8 tane cenazem var. Neyle defnedeceğim? Benim kepçeye ihtiyacım var. Geceye kadar kepçe gelsin diye bekledim."

Gökhan Zan: "Sabaha kadar kepçe gelmedi. Yok, kendi imkanlarımızla yapmaya çalışıyoruz. Ben gönüllüyüm, madem öyle AFAD beni alsın. Ben buralıyım. Benden daha iyi kim bilebilir burayı?"

Gökhan Zan: "Kaç gündür ben buradayım. Ben onların sesi olmaya çalışıyorum. Başka bir şey değil. Belki Sayın Cumhurbaşkanımıza, belki devlet büyüklerimize, gerçekleri tüm şeffaflığıyla söylemiyorlardır."

Gökhan Zan: "Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı benimle konuşuyor, 'Seninle birlikteyiz 24 saat' diyorlar. Bir kepçe istedim, 'Valimizi arayacağım'. Bir kepçe ya, biraz inisiyatif alalım ya, cenazelerimiz kokuyor. Neyin izni? O zaman ben arayayım Valimizi, daha hızlı erişirim."

(Cüneyt Özdemir)

Sanki başlayan küçük bir deprem büyük bir depremi tetiklemiş gibi değil mi görüntülerde. Bir anda şiddetleniyor yani açıklaması nedir bilmiyorum.

Deprem bu şekilde işliyor hocam, Malatya depremi de böyleydi, sonlara doğru şiddeti artmıştı ama kısa sürmüştü, 10-15 sn daha sürse muhtemelen o da kötü olacaktı

Herkes sokakta yatıyor inanılır gibi degil yav. Tuvaletleri yok, ellerini yüzlerini bile yıkayacak su bulamıyorlarmış. İlk gün neyse de 5. Güne girecegiz neredeyse hala aynı rezalet devam ediyor
herşeyden bol bol gidiyorda onu düzgün dagıtmak mesele bi video izledım adamlar tırdan alıp alıp gidiyor

organize etmezsen gönderilen yardımlarda işe yaramaz

20230210_010645.webp

Depremler zaten böyle oluyor bir noktada maksimuma çıkıyor orada kısa süre kaldıktan sonra düşüşe geçiyor. Mesela 1 dakika 20 saniyelik bu depremde 40-45'nci saniyelerde 7.8'e çıkıyor sonra yavaş yavaş düşüyor 1 dakika 20'nci saniye de de bitiyor.

Çok kötü yaa😢 inşallah kurtulmuşlardır.

oy ulan oyyyyy... ben ailemdem çok kayıp verdim, bazıları kendi elimde can verdi. ama bu yaşananlar en az o kadar acı.

ölüm döşeğinde bile insanlara olan borcunu düşünen güzel yürekli insanlar, ne kadar cahil olursa olsun bunları haketmiyor... kahroluyorum.

İzmir'de de öyle oldu. Duracak sandığım gibi zamanda daha yıkıcı şekilde hızlandı. Galiba büyük depremlerin hepsi böyle...

Deprem bu şekilde işliyor hocam, Malatya depremi de böyleydi, sonlara doğru şiddeti artmıştı ama kısa sürmüştü, 10-15 sn daha sürse muhtemelen o da kötü olacaktı

Sanki deprem bitecekmiş gibi giderken bir anda aksi yönde şiddetleniyor ve cehenneme dönüyor ortalık. Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın diyeceğim de yaşadığım yer İstanbul Ümraniye şöyle bir depremde komple yerle bir olur buralar..

İzmir'de de öyle oldu. Duracak sandığım gibi zamanda daha yıkıcı şekilde hızlandı. Galiba büyük depremlerin hepsi böyle...
Endonezya depremi var 9 dakika 40 saniye sürmüştü depremin ölçeği de 9.2-9.3 zaten aynı ölçekte 9 dakika 40 saniye devam etse muhtemelen 100 metre tsunamiler oluşturur genelde kademe kademe yükseliyor bir noktada pik yapıyor tüm enerji çıktıktan sonra düşüşe geçiyor bir süre sonrada geçiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt