6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sabah olan deprem gecekinden fazla gibiydi ya

bizde kayserıde hıssettık ikisinide
İkisi farklı faylarda işte. Öğlen olan ikinci depremi Ankara'dakiler bile hissetmiş. Ama Antakya'da etkisi sabaha karşı olan deprem kadar etkin değildi. Sabaha karşı olan ilk deprem dümdüz etti şehri.

Aslında hiç önemsemedik doğrusu 1939 Erzincan depreminden ders almalıydık en başta taaa o dönemden sağlam binalar yapmamız lazımdı yapmadık, şehirlerimizi fay hatlarının üzenlerin kurduk ve bu da yetmiyormuş gibi koca koc binalar yaptık. Erzincan da askerlik yaptım orda büyük bina bulamazsın genellikle 3 katlı binalar.
İşte bu dersi genele yapmadık.

Daha sonra ülkemizde yine irili ufakli depremler olmasına rağmen ciddiye almadık ama 99 Gölcük depremi yüzümüze tokat gibi çarptı. O depremide askeri gazinoda kadın oynattilar ondan çıktı deyip ona bağladılar yine ciddiye almadık neyse atlattık derken düzce depremi oldu yine ders almadık.

Düzce depreminden sonra depremi unuttuk sonra deprem kendini hatırlattı Van depremi, Elazığ depremi ve izmir depremi bizi uyardi aslinda ama bu depremlerde ölüm sayıları bizi fazla korkutmadı sanırım yine ciddiye almadık.

Artık bu depremden ders alırız devletin em büyük yatırımlarından biri de bu olmalı terörle beraber

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Binanın temeli gibi ülkenin temeline vurgu yapmışsın kardeşim.Yüzyillarin getirdiği sorunu toptan çözecek bir süper kahraman yok maalesef.Fakir toplumların açmazı bu.Bilim adamları biz uyardık, kentsel dönüşüm önerdik,yatay mimarı teşvik ettik dese de sahada bunun yapılabilir bir realitesi yok.Çünkü konut dokunulmazlığına sahip bir şahsı bulunduğu lokasyondan çıkarıp kentsel dönüşüm ile başka bir yerde yaşamaya ikna edemezsin.İnsanimiz hayatı da konu olsa önce günü kurtarmayı tercih eder.Benim evim,iş yerim daha değerli yerde der!O da yetmez gecekonduya tapu, kaçak yapıya imar affı, tarım arazisine site,kamu arazisine imar der...E ne yapılsın ki bu felaketler azalsın?Bundan öncekileri önleyemedik ama bundan sonrasına katı kurallar koyulsun (yumuşatmak için çok kişi organize olur yine). Yapı denetim belediyelerin elinden alınsın doğrudan bakanlığa verilsin.(afet bakanlığı demek bir manada, çünkü personel ve altyapı lazım) İkinci olarak fay hattı üzerinde yapılaşma kesinlikle yasaklansin.Var olan yapılar konut dokunulmazlığı nedeniyle bir tasarrufa tâbi tutulamaz kanımca ama ömrü bittiği anda tekrardan yapılaşma yasak olsun.Yatay mimarı zorunlu olsun.Burada da nüfus açmazı ortaya çıkıyor.Kisir döngüye giriyoruz. Çık çıkabilirsen!

kayıp olmaya baslayan cocuklar var denıyor,organ mafyaları devreye girmiş olabilir anlamıyorum yeteri kadar asker yokmu sahada

2 tane dev gibi kolordu var bölgenın dibinde

Gaziantep stadında çok ciddi hasar varmış kulüpler birliği toplantısında gündeme gelmiş yeni yapılan bir stadyumda nasıl bu kadar hasar olabilir anlayamıyorum özellikle depremden sonra toplanma alanları olarak da kullanılan yerler daha sağlam yapılması gerekirdi.

Bi hastama işlem yapmıştım ağrısı geçmemiş sonra randevunun dolu bi güne hasta gelmezse aradan seni çağırırım dedim bugün geldi şöyle dedi, siz bana o gün randuvu vermeseydin ben iskenderuna işe gidecektim şu an orada aradığım hiçbir arkadaşıma ulaşamıyorum. Hayat bu kadar ince çizgide fırıldak olmaya gerek yok iki günlük dünya için. İyi ol doğru ol insan ol yeter

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt