6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
FooB5K3WYAA2Jpn

Bunu bulup kolon kolon göçen binaları sokmak lazım

Şirketler, serbest piyasa, kapitalizm budur
Halen bile beslenmeye çalışır

Turkcell Varlık Fonu'na ait bir firma. Şaşırmamak lazım. Özel falan değil yani Turkcell. Özel olsa böyle olmaz zaten. Cumhurbaşkanlığı'nın halk için yaptığı yardım bu olur işte. 1 hafta erteleme.

Bu arada dün mv lerin hepsine laf etmiştim. TiP in mvleri deprem bölgesindeymiş, arama-kurtarmadaymışlar.

6. Güne giriyoruz Allah yardımcımız olsun

Evler yıkıldı yıkılmayanda hasar aldı bu saatten sonra kimse ordaki evlerde oturmak istemez ve hepsi istanbula gelir,bunun yerine o insanları çevre illere dengeli yerleştirmek lazım ki istsnbula düzensiz göç olmasın

Yerleştirildikleri yerde zaten okul var zaten yaşam var,enkaz olan şehirlerdeki okulları onarmak ve geçici konaklama için para harcamak gereksiz,evet çok büyük meblağlar gerekecek yeniden inşa için ama en azından para bir kere harcanır doğru harcanır

Altaylının yayınında mustafaydı galiba hocanın adı orada fay hattı olduğu için betonarmeden ziyade konteyner prefabrik tarzı modüler yapılaşma olması gerektiğini söyledi güzel bir çalışma ve planlamayla bundan sonrasının tedbiri alınmış olur

Bu şehirlere fabrikaların vs yapılması lazım hem tekrar göç alabilsinler hem iş imkanı bulabilsinler

Yani her açıdan herşey en ince ayrıntısına kadar düşünülmeli öyle yapılmalı,tokinin betonuna yeni 20 katlı mezarlara gerek yok
Vallahi ben çelik yapı bina fanatiğiyim. Bana kalsa evler inşa ayakta kalabilecek yapı olan celikten olmali. Bir gün güzel bir arazi bulabilirsem apartman dairesi yerine bu sekilde bir yapı sahibi olmak istiyorum.
Bence olmasi gereken de bu. Iliklerimize kadar işlemiş 100 yıllık inşaat mentalitesinden biraz uzaklaşmak gerekiyor. Ülkede verimsiz arazinin ucu bucağı yok bu sekilde yapılaşmanın olmaması için bir neden de yok.
Yıkilan binlardaki dairelerden birisi 2.5 milyonmus. Atsu'nun kaldıği yer misal 6-7 milyonluk daire muhtemelen. Hadi seni beni geçtim normal insaniz belki bir yerde hayal kalır diyelim aylık kazancı 100-200 bin olan insanların rezidans, gökdelen,site gibi heveslerini ben anlayamıyorum maalesef. O paralara saray diktirirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt