Oğuzhan Sesko
Şef Gümüş Kıvrım
- 11 Ağustos 2009
- 79.623
- 90.220
- 5.003
Maraş şehrini niye durdurmadin memleketin değil mi?
Özgüç hocaam yapma hocam
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Doğru ama açtılar zaten. Şu anda insanlar Mersin'de ve Antalya'da anlaşılan otellere gidip ücretsiz kalabiliyor. Ama oranın insanı oteli falan genelde şeytan yuvası, günah yuvası olarak gören insanlar. Orada günahkar olacağını düşünüyorlar büyük ihtimal. "İçim kan ağlarken otele gidip keyif mi yapacağım?" diye düşünenler de vardır. Anlamazlar işte yani özet olarak. Kahramanmaraş'ın köyünden hiç çıkmamış bir teyzenin Antalya'da otele gitmesi çok zor. Toplumun alt kesimi yurtlarda daha mutlu olacaktır. Ama keşke otellere gitseler. Bedavaya konaklayabilecekleri oteller var. Kimse gitmemiş ama 5 gündür. İnsanların öğrenim hakkını elinden alıyorlar.Yine başını sonunu düşünmedikleri saçma sapan bir karar. Yurtları açana kadar kodamanların otellerini açın vatandaşa. Kaymak tabakası hariç herkesi mağdur etmek üzerine kurulmuş bir oluşum. Allah sabır versin hepimize...
Gündemi takip edemeyenlere amme hizmetiArif sakin ol ve o elindeki mouse’yi yavaşça bırak.
İktidar değişirse olabilir ama 1-2 yıl çok iddialı. 45 bin tane %95 yıkılacak bina var. Bu 45 bin bina kesin veya kesine yakın olanlar. Çok ağır hasar alacak ve yıkılması yüksek ihtimal yine yüzbinlerce bina var. Yeni binaların da halini görüyoruz bu depremde. Bunlar hesaplanmıyor çünkü yeni binaya yıkılır bu diyemiyorsun. Ama şu anda 3 milyon bina var ve bu binaların %60 civarı mühendislik hizmeti almadan dikilmiş İstanbul'da. Bu resmen intihar. Hakkımızda hayırlısı artık.Jeofizikçi o adam deprem ihtimalini başka şekilde hesaplıyor sanırım aynı değil. İktidar değişirse 1-2 sene içinde İstanbul daha hazır bir hale gelebilir diye düşünüyorum inşallah o zamana kadar bişey olmaz.
Tek problem o da değil. Özel yurtlarda kalan öğrenciler, zor zahmet eve çıkan öğrenciler ne olacak? Uzaktan eğitim olsa dahi depremzede öğrenciler hangi psikolojiyle eğitim görecek? Mağdurların üzerine yeni mağdurlar yaratıyorlar sadece.Doğru ama açtılar zaten. Şu anda insanlar Mersin'de ve Antalya'da anlaşılan otellere gidip ücretsiz kalabiliyor. Ama oranın insanı oteli falan genelde şeytan yuvası, günah yuvası olarak gören insanlar. Orada günahkar olacağını düşünüyorlar büyük ihtimal. "İçim kan ağlarken otele gidip keyif mi yapacağım?" diye düşünenler de vardır. Anlamazlar işte yani özet olarak. Kahramanmaraş'ın köyünden hiç çıkmamış bir teyzenin Antalya'da otele gitmesi çok zor. Toplumun alt kesimi yurtlarda daha mutlu olacaktır. Ama keşke otellere gitseler. Bedavaya konaklayabilecekleri oteller var. Kimse gitmemiş ama 5 gündür. İnsanların öğrenim hakkını elinden alıyorlar.
Özel yurt ve eve çıkan öğrencilerle ilgili en ufak bir çözümleri olduğunu düşünmüyorum. Umurlarında değildir. Çok yazık onlara da gerçekten. Hele İstanbul'da falan insanlar kiraya 15-20 bin lira para veriyorlar kira için. Yazık. Sadece devlet yurdunda kalanlar var sanıyorlar.Tek problem o da değil. Özel yurtlarda kalan öğrenciler, zor zahmet eve çıkan öğrenciler ne olacak? Uzaktan eğitim olsa dahi depremzede öğrenciler hangi psikolojiyle eğitim görecek? Mağdurların üzerine yeni mağdurlar yaratıyorlar sadece.
Bu nasıl bir saçmalıkCumhurbaşkanı Erdoğan: “Yaz mevsimine kadar üniversiteleri tatil ediyoruz. Üniversiteler uzaktan eğitime geçiş yapacak. Yurtlar depremzedelere açılacak.”
Bence de çok saçma o ya. 500 tane Atom bombasını Türkiye'ye atsınlar da görelim bakalım Türkiye diye bir yer kalıyor mu haritada? Saçma sapan karşılaştırmalar.yer altındaki bi enerjiyi direkt yüzeye uygulanan silah enerjisiyle bir tutmak aynı değil.
yer altındaki bi enerjiyi direkt yüzeye uygulanan silah enerjisiyle bir tutmak aynı değil.
Yurtları depremzedelere açtılar. O yüzden böyle bir karar aldılar galibaBu nasıl bir saçmalık