6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Galatasaray futbol takımı otobüsü, depremzedelerimizi Hatay'dan Antalya'ya götürmeye başladı.

1676129752765.webp

Depremin 2029a kadar olacağı istatistiksel bir tahmin değil mi?

%100 bilim temelli diyemezsin buna. Deprem tetiklemesi için de 50 sene çok uzun bir süre değil.
O faydaki kırılma periyotlarına bakıyorlar sanırım. 2029'a kadar %60 ihtimalle gibi bir şey demişti Naci Hoca. Kesin saptama mümkün değil. Onun için her an olacakmış gibi hazırlık yapmak gerekiyor.

Umarım seçimi ertelemezler şayet ertelemezlerse bu ülke bence umulmayan bir cevap verecek

O faydaki kırılma periyotlarına bakıyorlar sanırım. 2029'a kadar %60 ihtimalle gibi bir şey demişti Naci Hoca. Kesin saptama mümkün değil. Onun için her an olacakmış gibi hazırlık yapmak gerekiyor.
Tamam ben de böyle biliyorum ama %60 da istatiksel veri.

2250de de olabilir, illa 2029a kadar olacak diye bir kaide yok.

Umarım seçimi ertelemezler şayet ertelemezlerse bu ülke bence umulmayan bir cevap verecek
Seçimin geri bırakılması

MADDE 5 – (1) Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkân görülmediğine dair karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı seçimi bir yıl geriye bırakılır.

(2) Geri bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa, erteleme kararındaki usule göre bu işlem tekrarlanabilir.

Seçimin geri bırakılması

MADDE 5 – (1) Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından savaş sebebiyle yeni seçimlerin yapılmasına imkân görülmediğine dair karar verilmesi hâlinde, Cumhurbaşkanı seçimi bir yıl geriye bırakılır.

(2) Geri bırakma sebebi ortadan kalkmamışsa, erteleme kararındaki usule göre bu işlem tekrarlanabilir.
Doğru fakat yeni düzende RTE tek bir kararname ile bu kararı alabilir diye biliyorum yani meclis filan hikaye ,deprem yüzünden seçimi oteliyorum der ki bence muhtemelen diyecek çünkü bukadar büyük tepkiyi göze alamaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt