6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Keyfim istedi erteliyorum gibi bir şey olamaz. Burası Türkiye demeyin, olamaz. Savaşa girmediysek seçim tarihi en geç 18 Haziran 2023'tür.
İzleyelim görelim hocam. Bu ülke 2018'den sonra Erdoğan'ın oyuncağı oldu diye boşuna demiyoruz. Bak da gör. "Biz 1 yılda bu evleri yaparız. İnşaat işinde iyiyizdir" diye boşuna demiyor adam. Ayrıca diyorum maalesef. Burası Türkiye.

Yav ne 2045'e kadarı? Şimdiye kadar Ahmet Ercan hariç kimsenin 2045 dediği yok ki. Hep 2029'a kadar deniyordu. Bir Keramettin Tanrıverdi bir de Övgün Ahmet Ercan 2045 diyor.
Daha önce 2045 söylentileri vardı yine bahsettiğin kişiyi bilmiyorum ama şu saçma üslubunu bir daha bana karşı kullanma.

Benim anlatmaya çalıştığım husus açık, anlamıyorsan da girme konuya.

Garo Paylan'ın bir açıklamasını haberleştirmiş adamlar. Provokatif olan biri varsa o da milletvekili Garo Paylan'dır o zaman. Gazetenin ne suçu var? Ayrıca Garo Paylan da bunu şu yüzden söylüyor.

21 bin küsür vefat eden insan sayısı açıkladılar. Ama kayda geçmeyen çok ölü insan var. Adamlar büyük ihtimalle toplam 25 bin vefat açıklayacaklar. Sonra "Asrın lideri Erdoğan asrın felaketini, dünya tarihindeki en büyük depremi sadece 25 bin vefat sayısıyla kapattık" diyerek Erdoğan'ı kahraman çıkaracaklar.

Garo Paylan da bunu bu yüzden söylüyor. Ben Garo Paylan ile aynı görüşten değilim ama adam günlerdir orada ve doğruyu söylediğini düşünüyorum. Ayrıca benim düşüncem ile olacak iş değil bu zaten çünkü kayıtsız defin işlemleri olduğunın görüntüleri de var zaten.
Numara alınmadan cenazelerin üstünü kapattıklarını ispatlarlarsa onu da eleştiririz. Bunlar mücbir durumlarda ortaya çıkan -üzüntü verici- ancak yapılmasının gerekli olduğu durumlar. Kaldı ki değil 25.000; 1.000 kişiyi kaybetsek bundan kahraman yaratana da gerekeni söyleriz. Ayrıca bu durum o kadar basit bir durum değil. Eğer bu cenazeleri kayıtsız bir şekilde defnederlerse bunun güvenlik riskleri de var. O kadar mülteci, teröristler, suçlular vs. başkasının kimliğini almaya çalışabilir, alabilir. Halka ne açıklarlarsa açıklasınlar herbir kişinin kaydı alınır.

E8F03E36-E5B2-479C-B75B-790DE0EFBE57.webp

İstatistik kendi içinde bilimdir, analiz ettiğin veriyle ilgili sana %100 estimation yapamaz.

2029a kadar deprem olması bilim tabanlı bir veri diyemezsin o yüzden, tahmin dersin, öngörü dersin.
Zaten kimse 2029'a kadar demiyor. 2029'u geçebilir diyebilirsin mesela. Ama elinde hiçbir veri yokken 2045 diyemezsin. 2029 diyenlerin elinde istatistik verisi var. 2045 ve 2075 diyen Övünç Ahmet Ercan'ın elinde mantıklı bir veri yok.

Daha önce 2045 söylentileri vardı yine bahsettiğin kişiyi bilmiyorum ama şu saçma üslubunu bir daha bana karşı kullanma.

Benim anlatmaya çalıştığım husus açık, anlamıyorsan da girme konuya.
Benim saçma bir üslubum falan yok. İnternet üzerinde bir sen bir de Övgün Ahmet Ercan'dan bunu okudum. Yalan mı söyleyeyim?

Zaten kimse 2029'a kadar demiyor. 2029'u geçebilir diyebilirsin mesela. Ama elinde hiçbir veri yokken 2045 diyemezsin. 2029 diyenlerin elinde istatistik verisi var. 2045 ve 2075 diyenin elinde mantıklı bir veri yok.
Benim söylediğimin bahsettiğin kişiyle ilgisi yok, tekrar baktım hatta ne demişim diye. Deprem 2029a kadar olacak ifadesi bilimsel bir kanuna dayanmıyor demişim. 50 sene sonra olur bu da deprem tetiklemesi için uzun süre değil demişim.

Banane 2045 diyenden zaten X'e kadar denilemezi savunuyor benim yazdıklarım.

Onu ben de izledim ama o adam da yalan yanlış bilgiler veriyor. Fatih Altaylı daha biraz önce onunla ilgili bir şey paylaşmıştı. Bir de "Bu deprem yüzünden İstanbul Depremi 2045'ten önce olmaz. Belki 75'e kadar olmaz" dedi. O andan sonra adamın dediklerine şüpheyle yaklaşmaya başladım. Biz Celal Hocam'dan devam. Ama Rönesans ile alakalı o dediği doğru sanırım.
Depremin 2029a kadar olacağı istatistiksel bir tahmin değil mi?

%100 bilim temelli diyemezsin buna. Deprem tetiklemesi için de 50 sene çok uzun bir süre değil.
Benim yazdığım şu mesaja direkt cevap senin yazdığın. O yüzden alıntılamadan bana yazdığını düşündüm. Bana yazmadıysan ok o zaman. Geçelim.
Benim söylediğimin bahsettiğin kişiyle ilgisi yok, tekrar baktım hatta ne demişim diye. Deprem 2029a kadar olacak ifadesi bilimsel bir kanuna dayanmıyor demişim. 50 sene sonra olur bu da deprem tetiklemesi için uzun süre değil demişim.

Banane 2045 diyenden zaten X'e kadar denilemezi savunuyor benim yazdıklarım.

Benim saçma bir üslubum falan yok. İnternet üzerinde bir sen bir de Övgün Ahmet Ercan'dan bunu okudum. Yalan mı söyleyeyim?

Yanlışın var hocam keramettinin dediği gibi linear bir birikme değil bu. Övgün Ahmet dediğimiz adam da jeofizik mühendisi bırakalım da bu konuda bişeyler konuşsun. He bu arada deprem yarında olabilir bunu bilemeyiz şu an tehlike var baya evet ama Celal ve Naci hoca bir an önce harekete geçilmesi için böyle söylemler yapıyor bence. Çünkü çıkıp böyle açıklasalar kimse kılını kıpırdatmaz.

Bakılınca ülkede 20yilda bir 7uzeri büyük depremler 10yilda bize 6 üzeri depremler oluyor
Yani sıradaki yerler belli zaten hocalarda söylüyor önemli olan değişim olup olmayacagi özellikle İstanbul ve İzmir yapılaşma şekliyle intihar ediyor demişti Naci görür hoca

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt