- 5 Eylül 2014
- 80.085
- 62.721
- 4.283
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Hemsehrim depremin etkisi direk mesafeyle alakali degilmis.Depremin merkez üssü olan Maraş-Pazarcıklıyım. İlçede yıkım büyük tabi ama tanıdık akrabalarimızdan hiç birinin evi yıkılmamıştı. Hatta bizim 50 yıllık eski müstakil ev bile ağır hasarlı ama yıkılmamıs. İlçe de arama kurtarma çalışmalarının dün sona erdiğini söyledi görevlendirilen vali. Merkez üssu Pazarcık yıkım dediğim gibi büyük ama böyle bir deprem de taş üstüne taş kalmamasını beklersin. Burası böyleyken bu depremin etkilediği Hatay da ki yıkımın boyutunu anlamlandıramıyorum. Maraş Hataya o kadar yakında değil , en azından sınır değil ,daha yakın olan Adana -Osmaniye de yıkim Hatay kadar yok. Söyle bir şey duydum hatayın zemini yumuşak olduğu için çok etkilenmiş dogrumudur bilemem. Ama Hatay şehri özellikle incelenmeli orada bence çoğu müteaahhit ,belediye kim varsa çok suçlu.
2. deprem olmasa Elbistan -Malatya da yıkımın çoğu Adiyamanın da bir bölümünde yıkım daha az olacaktı. 2. Deprem ilk depremden sadece 9 saat sonra ve öğle vakti olduğu için binaların en az yarısından fazlası disardaydı. Enkaz altında kalan sayısını da azalttı bu durum. Dediğim gibi 2. deprem olmasa Maraş'ın kuzey ilceleri ve Malatya da neredeyse yıkım olmayacak Adıyaman'ın da en azından bir bölümü yikilmayacakti.2. Deprem olmasa durum yarı yarıya daha iyi olurmuydu acaba bunu düşünüyorum hep çünkü 2 çok şiddetli depremde ayakta kalan bir çok bina var.
Tünelden geçerken 600 mt geride viyadük çökmüş, tünel çıkışı yol tertemizdi. 600 mt bile farkedebiliyor demekkiHemsehrim depremin etkisi direk mesafeyle alakali degilmis.
Ben elbistanliyim, merkez üssü pazarcik olan ilk deprem bizi cok vurmamis mesela ayni ilde olmamiza ragmen. Merkez üssü elbistan olan ikinci deprem maalesef elbistani yerle bir etti. mesela elbistana yakin olan sivas hic etkilenmezken, urfa, adana, diyarbakir gibi daha uzak olan iller daha fazla etkilenmis.
Hemsehrim depremin etkisi direk mesafeyle alakali degilmis.
Ben elbistanliyim, merkez üssü pazarcik olan ilk deprem bizi cok vurmamis mesela ayni ilde olmamiza ragmen. Merkez üssü elbistan olan ikinci deprem maalesef elbistani yerle bir etti. mesela elbistana yakin olan sivas hic etkilenmezken, urfa, adana, diyarbakir gibi daha uzak olan iller daha fazla etkilenmis.
baraja bisi olmazfay hattinda baraj agzimi var yoksa yanlismi goruyorum![]()
Doğrudur hemşerim bende Pazarcık merkez de doğdum büyüdüm İstanbul'a gelene kadar ama aslen elbistanlıyız. İlk depremde Elbistan 'da 3 bina yıkılıyor. 2. deprem zaten merkez üssü. Urfa ,Adana özellikle Diyarbakır da ki yıkım direk inşaat ile ilgili Diyarbakır da yıkılan 10-15 bina neredeyse hepsinde kolon kesme gibi şeyler varmış bir çok kişi gözaltına alınmıştı. Normal şartlarda Diyarbakır da yıkım olmaması lazım.Hemsehrim depremin etkisi direk mesafeyle alakali degilmis.
baraja bisi olmaz
Düdük bulundurmak lazım her odadacnntürkte enkaz altından çıkan 1 aile konuşuyor, enkaz altından bağırıyoruz duymuyorlar 2 kere burada ses yok diye gittiler diyor
kim bilir kaç enkazda aynı şey oldu
cnntürkte enkaz altından çıkan 1 aile konuşuyor, enkaz altından bağırıyoruz duymuyorlar 2 kere burada ses yok diye gittiler diyor
kim bilir kaç enkazda aynı şey oldu
Bende fazlaca varDüdük bulundurmak lazım her odada
baktımda kücük bi baraj gibi duruyortam baraj altindan fay kirigi gecse olmazmi
Bu infonun kaynağı ne?baraja bisi olmaz
Bakanlık yetkilisinden aldık haberi diyorduBaBalaTV'nin Kahramanmaraş Kumçatı Köyü'nde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarından dolayı Oğuzhan Uğur hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.