6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
500 bini 450 bine çekmek için çalışacak. Belediye ekipleri durmaksızın yapı sağlamlık testi yapacak. Özellikle Avcılar gibi bölgelerde yeni yapılaşmaya engel olmaya çalışacak. Merkezi hükümetle çalışıp(buna bende inanmadım) özellikle Sanayi bölgelerini taşımaya çalışacak. 3-4 ay sonra bu mevzular unutulduğunda halkın dikkatini, medyayı bu yöne çekecek vs vs.

Bütün metro, tramway, otobüs vs ulaşım araçlarını boydan boya deprem-yapı sağlamlığı ilişkisiyle alakalı bilgilendirme görüntüleriyle donatırdım ben olsam. Ne kurtarabilirsek

Bir deprem uzmanı enkazdan 5 gün sonra cıkanların yaşama oranı %20 gibi birşey demişti. Sanırım dediği doğru. Şu anda çıkanların yaşamasa şansı çok az sanırım. Allah yardımcısı olsun herkesin

Şehirler yeniden kurulacak bu kadar ev yeniden inşaa edilecek. Bir dairenin maliyeti milyonlara yaklaşmışken nasıl bir bütçe nasıl bir para gerekecek. Ekonomik olarak zaten bitik olan bir ülke bunun hakkından nasıl gelecek. Yardımlarla nereye kadar. Gerçekten insan düşünmek bile istemiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt