6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Özetle:

Dün bu kanala çıkıp asrın felaketi bu yönetmeliklerde beklenenin çok üstünde beklenmedik bir deprem olduğu için yıkım normal diyip birilerini aklamaya çalışan profun söyledikleri yalan diyor.

Bunu spektral ivme (nedir bilmiyorum) üstünden anlattı. İki beklenen deprem düzeyi belirliyoruz. Birisi özel binalarda dikkate alınıyor 2bin küsür yılda bir gerçekleşiyor diyor. Bu da gerçekleşen depreme çok yakın diyor. Ama dünya genelinde konutlarda vs daha düşük deprem düzeyi hesaba katılır diyor. Bu da gerçekleşen depremden çok düşük değil diyor. Bu düzey zaten bütün binaların kontrol edilebilir hasarla çıkmasını sağlar diyor. Ama daha büyüğü bunu yıkacak demek değil diyor. Amaç yıkılmasını önlemek olduğu için bu beklenenin üstünde gerçekleşen depremde de pek ala görevini yerine getirirdi diyor.

Böyle anladım mühendis arkadaşlar düzeltirse sevinirim
Kendisi yönetmeliği yazan kurulun başı olduğu için öyle diyor. Bu deprem şiddetinde yumuşak zeminde bir binanın kurtuluşu çok az. Hele de 2. deprem tamamen fişi çekti.

Kendisi yönetmeliği yazan kurulun başı olduğu için öyle diyor. Bu deprem şiddetinde yumuşak zeminde bir binanın kurtuluşu çok az. Hele de 2. deprem tamamen fişi çekti.
Hocam bu mantıkla tüm binaların çökmesi lazım. Zaten belli ki zemin koşuluna yönetmeliğe uygun yapılan binaların, keşkül gibi Antakya zemininde bile ayakta kaldığı görülüyor.

Bina hasar alsa bile çökmemesi mühim diyor. O halde çoğunluk bina görevini yerine getirmiş.

Rüyama depremdeki insanlar giriyor 2 gündür psikolojim mi bozuldu nedir.

O değilde ben 99 depremini hissetmedim. Annemin dualarına kalktım. Camdan dışarı baktim bütün mahalle sokağa inmis. Çok ilginç bir geceydi. Zeynep Kamil parkında gözlerimi actim
Hangi şehir/semt? Kaç yaşındaydın? Ben 90 doğumluyum, depremde İstanbul Esenler’de yaşıyorduk. O gece de abim hasta olduğundan annem onun yanında, ben babamın yanında uyumuştum. Bayağı bildiğin tüm depremin geçmesini bekledik babamla birlikte.

Sayın fatih altaylı mehmet nurayı bir daha programa çağırma

Benim iddiam şu: tüm ülkede üniversiteleri uzaktan eğitime geçirdiler ki kampüslerde bu depremle ilgili konular konuşulmasın, seçime etki edecek muhalif bir algı oluşmasın. Depremin başından beri tek ilgilendikleri şey biz bu işten siyasi olarak nasıl en az kayıp veririz, bunun peşine düşmüşler. Yapılan linçlere göz yumulması, sosyal medyada servis edilmesi, insanların sinirini bu alanlara yönlendirmek istemelerinden. Kameraların enkazdan çıkış anlarında bulunması, izleyenlere bakın enkazlara gidiliyor demek için.

Depremin ilk gününden itibaren bölgeye giden ve ikinci depremi orada yaşayan kuzenimle depremin 6. gününde konuşmuştum, sadece şehir merkezlerinde girilmeyen o kadar fazla bina var ki diyor… Ama depremin ikinci gününde Emine hanımın Hatay’daki akrabası için, ölü olduğu bilindiği halde, iki tane büyük vincin bütün gün ona uğraştığını, diğer tarafta hiç dokunulmayan yıkılmış bir öğrenci yurdunun olduğunu anlattı.

Artık söylenecek söz yok, Allah Türkiye’de yaşayan herkese akıl sağlığı versin…

Hangi şehir/semt? Kaç yaşındaydın? Ben 90 doğumluyum, depremde İstanbul Esenler’de yaşıyorduk. O gece de abim hasta olduğundan annem onun yanında, ben babamın yanında uyumuştum. Bayağı bildiğin tüm depremin geçmesini bekledik babamla birlikte.
İstanbul Üsküdar. 12 yasindaydim

Benim iddiam şu: tüm ülkede üniversiteleri uzaktan eğitime geçirdiler ki kampüslerde bu depremle ilgili konular konuşulmasın, seçime etki edecek muhalif bir algı oluşmasın. Depremin başından beri tek ilgilendikleri şey biz bu işten siyasi olarak nasıl en az kayıp veririz, bunun peşine düşmüşler. Yapılan linçlere göz yumulması, sosyal medyada servis edilmesi, insanların sinirini bu alanlara yönlendirmek istemelerinden. Kameraların enkazdan çıkış anlarında bulunması, izleyenlere bakın enkazlara gidiliyor demek için.

Depremin ilk gününden itibaren bölgeye giden ve ikinci depremi orada yaşayan kuzenimle depremin 6. gününde konuşmuştum, sadece şehir merkezlerinde girilmeyen o kadar fazla bina var ki diyor… Ama depremin ikinci gününde Emine hanımın Hatay’daki akrabası için, ölü olduğu bilindiği halde, iki tane büyük vincin bütün gün ona uğraştığını, diğer tarafta hiç dokunulmayan yıkılmış bir öğrenci yurdunun olduğunu anlattı.

Artık söylenecek söz yok, Allah Türkiye’de yaşayan herkese akıl sağlığı versin…
Şansımız yok be herkes sokmaya çalışıyor. Kendi devletimiz bile bize sokuyor

Okçu irfan deep turkish karakteri gibi

bebek,anne ve anneanneden haber var mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt