6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yemin ediyorum artik dogru olmak aptallik ve saf olmak da aptallik.
Benim dayım belediyedeki tüm deprem işlerini yürütürken laf gelmesin diye çadırı parayla alıp kurdu ve kurduk. Ablamgil utandigindan tüm marketler yagmalanirken cocuklarla beraber 2 gün kuru ekmek yemişler. Ben de " dangalak misiniz, yemek almakla tv filan almak filan bir mi? "diye kizdim. Gerci sonra arkadaslarinim lokantasi da yıkılınca etler boşa gitmesin diye 25 kiloluk et ve ciger yemisler :)
Sonra Tarsus'un köyüne geldik, sağ olsunlar bize cok iyi baktilar. Zorla para dahi vermek istediler, ne kadar gerek yok desek de dinlemediler, biz de artik cocuklara verin dedik. Saf olmak aptallik dedim ama gercekten cok saf ve temiz kalpli insanlar.
Bugun de Ankara'ya gelsek de fazla durasim yok. Burada depremzedeler icin neredeyse her sey ücretsiz 🙏🙏🙏
Kendime depremzede demem zor, biraz mahcup hissediyorum ama sonucta istemeden de olsa evimi terk ettim.
Bu arada ablam eşyalarinin birazi kurtardi. Gorevliler izin verdiler. Diger kardesimin fazla bir seyi kalmamis.
Enistemin kardesinin tüm altiarini yağmalamislar. Onlarin da bina yan yatmis ve o kargasada yarim saat sıkışan kapiyi acmaya calismis. Son çare kapiyi ortadan parcalamiş.
Bir de mucize olmus. 7 katli binanin altindaki yer yarilmis ve bina tamamen çökmüş, 7. kattaki akrabalari ( enistenin) once bulamamislar ama sonra ikisi de o yarilan yerden cıkmış ve ikisi de sağ. Kırıkhan merkez gercekten neredeyse tamamen yıkılmış. Köyler yine de daha iyi 🙏🙏🙏

20 yıldan fazla oldu. Bir arkadaşımla birlikte, onun liseden ahbabı olan ve bizi misafir eden bir inşaat mühendisi, yedirip içirip ağırlamak suretiyle Gaziantepi gezdirmişti sağolsun. Sonradan irtibatımız koptu, umarım afiyettedir. Sözleri dün söylenmiş gibi aklımda;

''Fakültede akademisyen olacak en son kişi bendim; bölüme çok isteyerek girmiştim ve mühendis dediğin şantiyede sorumluluk alır vs diye düşünürdüm. Fakülteyi dereceyle bitirmiş biri olarak, gayet prestijli bir firmada işe başladım. 'Sen bir şeye karışma, imza atman icabettiğinde önüne getirilir' dediler. Tabi ki kabul etmedim, başka firma mı yoktu?! 2-3-4, hangi firmaya gittiysem durum aynı. Yaşadığım hayal kırıklığını anlatamam, mesleğe lanet ettim. Sonra baktım olmayacak, bari akademisyen olayım diyerek üniversitelere başvurdum; Hatay M. Kemal Ünivesitesine kabul edildim, önümüzdeki ay oraya başlayacağım''...

Düzen baştan bozuk; böyle gelmiş böyle gitmiş ama artık böyle devam etmemeli. Kökleşmiş kolaycı alışkanlıkların bir çırpıda yok edilmesi çok zor olsa da bir yerden kararlılıkla başlayıp, taviz vermeden devam etmek gerekiyor...

İstanbul' un lokasyon ve zemin açısından depreme karşı en şanssız bölgelerinden biri olan Beylikdüzü ilçesinde yaşıyorum. İlk geldiğim sıralarda birçok sitenin satış ofislerinde rahmetli -deprem dede- Ahmet Mete Işıkara Hocanın, tapu teslim aldığına dair, yüzünde güller açan fotoğraflarını görmek olağan bir durumdu!..Bunun karşılığında, sadece Beylikdüzü ilçesinde -hediye bab'ında(!)- yüzlerce daire sahibi olduğu, gayet muteber insanlarca söylenmekteydi ki o sitelerin en meşhurunda bir blok yana çökmüştü de devasa vinçlerle güya düzeltmişlerdi...

Akademik ünvan sahibi olan kelli felli adamlara da güven olmuyor bu devirde; hatta o sayede şarlatanlık daha kolay yapılıyor maalesef...

Siyasi kaosa düştük arkadaşlar ama Hatay'da çok büyük bir sorun var. Şehirde içme suyu yok!

Korktuğumuz başımıza geldi. İlk günler haddinden fazla yardımlar geldi. Şimdi yavaşça el çekiliyor. Organizasyon sıfır. Millet içecek su bulamıyor.

Siyasi kaosa düştük arkadaşlar ama Hatay'da çok büyük bir sorun var. Şehirde içme suyu yok!

Korktuğumuz başımıza geldi. İlk günler haddinden fazla yardımlar geldi. Şimdi yavaşça el çekiliyor. Organizasyon sıfır. Millet içecek su bulamıyor.
Çok takip edemedim ama bugün ortaya çıkan bir durum galiba. İvedilikle çözüm bulunmasını umuyorum. Bunu bile çözemeyeceksek batsın bu Dünya!..

milyar liralar şehirlere ulaşmadan puff oldu anlaşılan

Milyarlarca lira nerede? İnsanlar şu sıkıntısından bahsediyor.

Sabaha karşı Tufanbeyli ilçesinde 4,1 deprem olmuş, Adana merkezde hissedildi mi bilmiyorum. Tam derin uyku vakitleri yine, ben hissetmedim. Kayseri'de hissedilmiş olabilir, az da olsa Kayseri'ye daha yakın Tufanbeyli.

Hatay'da da olmuş 4,0 şiddetinde. Geçmiş olsun.

Şu su meseli ayrı can sıkıcı, bu kadar zor mu bölgeye hazır içme suyu tedarik etmek, bunu organize etmek? Bir tanesi yazmış arabayla 1,5 saat su aradım bulamadım geri döndüm diye, bir anne yazmış kızıma kalsın diye ben su içmiyorum bir gündür diye.

Depremin getirdiği acılar, psikolojik travmalar yetmiyor gibi, koca 1 ay oldu daha çadırsız insanlar var, su sıkıntısı var.

Ya abv. artık sizin ya.

114 milyar TL'ye 1 su şişesi bile verilmiyor mu? TL cidden değerini çok kaybetmis

Bazı arkadaşlar bu televizyonlarda bol keseden yapılan bağışların tamamen palavra olduğunun farkında değil galiba.
Çok küçük bir kısmı gerçek bile olsa onlarında depremzedelere ulaşacağı şüpheli.
Şimdi de yapılacağı söylenen konutların da depremzedele satışı diye bir şey çıkmış.
Ömür boyu bitmeyen bir borç daha bekliyor depremzedeleri.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt