6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cenk hocanın,celal ve ekibiyle yaşadığı sorunlar var belliki tabi bunlar şimdilik iddia celal hocayida dinlemek lazım net karar vermek için
Lakin bu Marmara'da ki fay hatlari için Avrupa'dan gelen gemiler inceleme yapmışlardı hatta devletten 1 Euro destek verilmemiş o gemilerde türk tarafınida temsilen celal sengor ve ekibi görevlendirilmiş ve o gemilerin verdiği verilere göre fay hatları netleşmiş
Cenk hoca da çoklu fay sistemi var diyor ama bunu nasıl kanıtlıyor gemi ile yeni bir çalışmamı yapmış
Ayrıca o yabancıların çalışmaları sonrası çıkan bilgilerde 2 ayrı kırık var deniyor fay tek kırılırsa 7.2iki.fay aynı anda kırılırsa 7.4 üzeri deprem olur diyorlar

Şimdiki senaryo benim bildiğim fayın iki kolunun aynı anda kırılması ile birlikte yaratacağı 7.5 deprem üzerinden yapılmış.

Adalar kolunun max 7 avcılar tarafındakinin 7.2 potansiyeli varmış. Tek tek kırılırlarsa böyle konuşuluyor.

Kol da değil 4 ayrı fay varsa nanay mıyız? Kaç olacak bu depremin büyüklüğü? Kafamda deli sorular
Peki bunu devleti yönetenlere hiç mi anlatamadınız? İlk başta bir akademik klik tarafından çalışmalarınızın itibarsızlaştırıldığını anlatıyorsunuz. Ama sonuçta son üç dört yıldır çalışmalarınız medyada dikkat çekmiş durumda. Siz bunları televizyonlarda anlatmaya başladıktan sonra hiç mi "gel bize de anlat diyen" olmadı devlet içinde?

Kaç kere anlattım hatırlamıyorum. Ama tek faya göre İBB tehlike haritası yaptı. Bu haritanın üzerinden yapacağınız hesaplama ve hasar diğeriyle aynı değil. Çünkü İBB'nin haritasında bir kilometrenin içindeki herkes aynı havuzda değerlendiriliyor. Oradaki bütün evlerin üzerinde oluşacak deprem yüklerinin yanlış hesaplanmasına neden oluyorsunuz.

-İBB'nin yönetimi 2019'dan sonra AKP'nin elinden çıktı. Ekrem İmamoğlu döneminde yaklaşım değişmedi mi?

Yönetim değişti ama adamlar değişmedi. İlgilenmiyorlar. Çünkü eski adamlar her daim

"Deprem yönetmeliğinin dayandığı tehlike haritasının kendisi tehlikeli"
- O zaman deprem yönetmeliği de sıkıntılı, doğru mu?
Deprem yönetmeliğinin dayandığı tehlike haritası tehlikeli bir harita. Çünkü o harita elmayı, armudu, eriği aynı yere atıyor ve bunların ortalama ağırlığını bir istatistik olarak alıyor. Sonra da senin karşına ayva çıkma olasılığı 2500 yılda bir diyor. Öyle bir sınıflama yapılamaz.
- Çok önemli bir konu olduğu için tekrar sorarak net biçimde kayda geçirmek istiyorum. Ülkenin deprem tehlike haritaları yanlış, bunlar üzerine kurgulanmış deprem yönetmeliği de yanlış. Bunu mu söylüyorsunuz?
Evet. Haritalar da yanlış, haritalar üzerinden çalışılan senaryoları da yanlış.

Şimdiki senaryo benim bildiğim fayın iki kolunun aynı anda kırılması ile birlikte yaratacağı 7.5 deprem üzerinden yapılmış.

Adalar kolunun max 7 avcılar tarafındakinin 7.2 potansiyeli varmış. Tek tek kırılırlarsa böyle konuşuluyor.

Kol da değil 4 ayrı fay varsa nanay mıyız? Kaç olacak bu depremin büyüklüğü? Kafamda deli sorular
Kol kısmını bilmiyorum da tek fay üzerinden yapılmış her şey.

Mesela şey de kritik, Erzincan enerji boşalttı ama haritada rengi kıpkırmızı hala, tekrarlama periyotları da haritalara eklenmeli diyor.

Kol kısmını bilmiyorum da tek fay üzerinden yapılmış her şey.

Mesela şey de kritik, Erzincan enerji boşalttı ama haritada rengi kıpkırmızı hala, tekrarlama periyotları da haritalara eklenmeli diyor.
fayın parçalı olması oluşacak depremin büyüklüğünü düşürmüyor mu? yanlış mı anlıyorum o konuyu?

fayın parçalı olması oluşacak depremin büyüklüğünü düşürmüyor mu? yanlış mı anlıyorum o konuyu?
Parçalı diyemeyiz. Eğer 4 fayı tek fay gibi görseler ve tüm enerji tek fayda olsa farklı olabilirdi ama durum o değil.

Yapılan çalışmalar tek fay varmış gibi yapıldı diyor adam ancak 4 fay var ve burada aynı anda tetiklenen depremler olursa yönetmelik de önlem de bu koşula göre yapılmamış olur diyor.

99 depremindeki ilk deprem 6.9, aynı anda 7.0 ve 7.4 tetiklenmiş mesela. Maraş da henüz tam netleşmedi ama 7.4 ve 7.6 aynı anda oluyor bu da muhtemelen 7.8 olarak kabul edilecek diyor. Bizse planı sadece 7.4 için yapıyoruz gibi düşün, başka fayda aynı anda bir 7.4 daha olursa 7.5, 7.6lara çıkacak etki. Sallıyorum rakamları.

Fay geçen noktalar da değişiyorsa hele, durum daha da kötüleşir.

Celal Hoca kendini haklı görüyorsa cevap verecektir ama iddialar çok büyük.

Parçalı diyemeyiz. Eğer 4 fayı tek fay gibi görseler ve tüm enerji tek fayda olsa farklı olabilirdi ama durum o değil.

Yapılan çalışmalar tek fay varmış gibi yapıldı diyor adam ancak 4 fay var ve burada aynı anda tetiklenen depremler olursa yönetmelik de önlem de bu koşula göre yapılmamış olur diyor.

99 depremindeki ilk deprem 6.9, aynı anda 7.0 ve 7.4 tetiklenmiş mesela. Maraş da henüz tam netleşmedi ama 7.4 ve 7.6 aynı anda oluyor bu da muhtemelen 7.8 olarak kabul edilecek diyor. Bizse planı sadece 7.4 için yapıyoruz gibi düşün, başka fayda aynı anda bir 7.4 daha olursa 7.5, 7.6lara çıkacak etki. Sallıyorum rakamları.

kameralara bakarsak ilk deprem devam ederken daha şiddetli bi deprem oluyor saniyeler sonra.

-İBB'nin yönetimi 2019'dan sonra AKP'nin elinden çıktı. Ekrem İmamoğlu döneminde yaklaşım değişmedi mi?

Yönetim değişti ama adamlar değişmedi. İlgilenmiyorlar. Çünkü eski adamlar her daim
Şurda bahsettiklerinden biri de İBB danışmanı olarak destek veren Naci hoca galiba

Her seferinde Naci hocaya laf ediyor zaten. Naci hoca da birkaç şey söylemiş Cenk hoca hakkında.

Kripto akpli bu net

Kripto değil öz evlat.

Kendisini milliyetçi bir çizgide tanımlayan Savaş, 2009 Türkiye yerel seçimleri'nde Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki görevinden ayrılıp AK Parti'den Antakya Belediye Başkanı adayı oldu ve %47.3 oyla seçimleri kazandı. Görev yaptığı süre içerisinde başta Asi Nehri'nin temizlenmesi olmak üzere birçok hizmette bulundu. Ancak 2014 Türkiye yerel seçimleri'de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak göstermesi üzerine Adalet ve Kalkınma Partisi'nden istifa etti. Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun isteği üzerine partideki birçok karşı görüşe rağmen annesinin telkinleri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 ilkesinden birinin milliyetçilik olması görüşüne binaen 2014 Türkiye yerel seçimleri'nde Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak gösterildi.[5] %41 oyla Hatay'ın ilk Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yeniden Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve Millet İttifakı'nın Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterildi. %55,17 oranında aldığı oy ile yeniden başkanlığa seçildi.

Bu depremin ilk ya da ikinci günü Fatih Altaylı ve Celal Şengör'ün yayını vardı. Orada birisinden makalesi yayınlanmadı, ciddiye alınacak birisi değil diye bahsetmişlerdi. Bu insanCenk Yalıtarak mı ki?

Bu depremin ilk ya da ikinci günü Fatih Altaylı ve Celal Şengör'ün yayını vardı. Orada birisinden makalesi yayınlanmadı, ciddiye alınacak birisi değil diye bahsetmişlerdi. Bu insanCenk Yalıtarak mı ki?
Şener Üşümezsoydur muhtemelen ama videoyu atarsan daha iyi yorumlayabilirim. Cenk Yaltırak’ın 3000 civarı atıfı var, iyi bir sayı.

Bir de akademide kayda değer süre geçirmiş biri olarak bazı hocaların birbirlerini çok saydığını ve bu da potansiyellerin öne çıkmasını engellediğini söyleyebilirim.

Celal Şengör’ün 40 bin atıfı var mesela bu iyi bir araştırmacı olmasının yanında çevresiyle de alakalı bir durum.

Şener Üşümezsoydur muhtemelen ama videoyu atarsan daha iyi yorumlayabilirim. Cenk Yaltırak’ın 3000 civarı atıfı var, iyi bir sayı.

Bir de akademide kayda değer süre geçirmiş biri olarak bazı hocaların birbirlerini çok saydığını ve bu da potansiyellerin öne çıkmasını engellediğini söyleyebilirim.

Celal Şengör’ün 40 bin atıfı var mesela bu iyi bir araştırmacı olmasının yanında çevresiyle de alakalı bir durum.
2 saatlik yayın bakıyorum, bulabilirsem atayım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt