6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tekrardan geçmiş olsun. Konteyner olanları da var ev tipi olanları da var biraz isteğe göre değişebiliyor önce araziniz varsa evi koymak istediğiniz bölgeye subasman yapıp üstüne konteyner ya da ev tipi olanları yerleştirebilirsiniz uzun süre götürür.
Valla olacaksa ev tarzi ömurluk olur. Bu saatten sonra gorunus filan onemli degil

Valla olacaksa ev tarzi ömurluk olur. Bu saatten sonra gorunus filan onemli degil
geçmiş olsun. malzeme kalitesi önemli bu yapılarda. keşke herkesin imkanı olsa da herkes böyle evlerde otursa. ağaç veya başka malzeme, bakım yaptıktan sonra hiçbir şey olmaz reis. ülkede beton bile ömrünü 50 yılda tamamlıyor, kaldı ki gördük yeni yapı olsa bile güven yok yıkılabiliyor

93E18904-5064-4CFA-AFEA-72B7C5CF5759.jpeg

Allianzdan Türkiye ve Suriyeye toplam 6 Mio euro bagis

sanki ufaktan deprem gündemi azalıyor gibi geldi bana enkaz kaldırma çalışmaları başladıktan sonra bence kanallar normal akışına döner ligler vs başlar

geçmiş olsun. malzeme kalitesi önemli bu yapılarda. keşke herkesin imkanı olsa da herkes böyle evlerde otursa. ağaç veya başka malzeme, bakım yaptıktan sonra hiçbir şey olmaz reis. ülkede beton bile ömrünü 50 yılda tamamlıyor, kaldı ki gördük yeni yapı olsa bile güven yok yıkılabiliyor
Zam gelmezse diger evlere gore ucuz. Gerci galiba buna da saglam bir temel atilmali once, sonra da o temelin ustune yerlestirilir.

Zam gelmezse diger evlere gore ucuz. Gerci galiba buna da saglam bir temel atilmali once, sonra da o temelin ustune yerlestirilir.
yok reis normal bina temeli gibi bişey düşünme, subasman atılıp üzerine koyabilirsiniz

ama dediğin gibi bu fırsatçı millet yakında onlara da 2-3 katı fiyat getirir

herşeyimiz para üzerine kurulu

Ben bir de deniz seviyesinden yüksekliğe göre etki alanı değişiyormuyu merak ediyorum. Mesela İstanbul'da Kadıköy sağlamlar arasında ama Maltepe, Avcılar, Adalar en riskli kısımlar, buradaki tek mevzu zemin mi acaba.

Bursa 10 sene önceye kadar ülkenin en yaşanılası şehirlerinden birisiydi şu an tam keşmekeş.
Deniz seviyesi yüksekliği ile ilgili bilgim yok

Yalnız Naci hoca bir yayında özellikle ege'de eskiler denizden yükseğe yapardı yapılarını çünkü deniz seviyesinde zeminin sağlam olmadığını biliyorlardı demişti

Ben özellikle Kadıköy dediğin için onunla ilgili bir bilgi vermek istedim

İnşaat Mühendisi olan bir arkadaşımın paylaştığı Kadıköy bilgisini vereyim

Kadıköy kentsel dönüşümün en iyi uygulandığı yerlerden biri olarak bilinir

Durum şu toplam 25 bin bina mevcut

Bunlardan 18.500 tanesi 2000 yılı öncesi yapım

Bu 18 bin 500'ün 13 bini de 1980 öncesi yapım

Olası 7.5'luk bir İst depreminde iyi ihtimal çökecek 7 bin bina öngörülüyor

Her bir binada iyi ihtimal 25 kisi yaşasa yaklaşık 170 bin gibi bir rakam ortaya çıkıyor

Diğer 38 ilçeyi sen hesapla demişti bana

Tabi bunların hepsi öngörü

Allah yardımcımız olsun

Pazarlarken uygun olduğunu söylüyorlar ama yalıtımı ağır kış şartları için uygun olmayabilir. Bir yakınım yıllar önce bu şikayet üstüne vazgeçmişti. Deneyimleyen, kullanan birinden bilgi alsan daha faydalı olabilir.

Açıkçası biz de ailem ile bursanın dağa yakın bir kısmında arazi alıp ev yaptırmak istiyoruz. Bu deprem bizi çok korkuttu. Ek olarak şehir hayatından da usandık. İstanbul zaten mezarlık bir nevi. Ne yazık ki ben de orada çalışıyorum...

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt