6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aciklamaya yeter demiyorum ustad. depreme yeter diyorum temelimizi becerdi yaw. Ulke olarak çöktük. Biraz nefes alalim 3 yildir durmuyor abi

bu isin psikolojik boyutu çok kötü, aşılmıyor
Haklısın ama bununla yaşamak zorundayız. Evet deprem olacak bunun ne zaman olacağını kimse bilmiyor ama evet İstanbul'da deprem olacak. İzmir'de olacak. Hatay yıkıldı ama sanırım Hatay'da enerji bitmedi. Bitmiş olsa bile 100 sene sonra bile olsa yeniden olacak. Buna alismamiz lazım.

Bursa’nın İnegöl ilçesinden, kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Kahramanmaraş’a giden Suriye uyruklu Muhammed Elali'nin (20), dönüş yolunda geçirdiği kazada hayatını kaybettiği bildirildi. Elali’nin, Kahramanmaraş’ta enkazdan üç kişinin sağ olarak çıkarılmasına yardımcı olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, Türkiye’nin dört bir yanından kurtarma ekipleri ve gönüllüler deprem bölgesine gitti.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde yaşayan Suriye uyruklu Muhammed Elali de arkadaşı Ertuğrul Karaduman (40) ile birlikte Kahramanmaraş'a giderek kurtarma çalışmalarına katıldı. Enkazdan üç kişinin kurtarılmasına yardımcı olan Elali, 11 Şubat Cumartesi gecesi, İnegöl’e dönmek üzere yola çıktı. Elali’nin içinde bulunduğu otomobil, Ankara'nın Polatlı ilçesinde önünde seyir halinde olan TIR’a çarptı. Kazada Karaduman yaralanırken, Elali, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Cenazesi Bursa’nın İnegöl ilçesine getirilen Elali, dün Yeşil Camii’de kılınan cenaze namazının ardından İsaören Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Öte yandan kazada hayatını kaybeden Elali’nin, AFAD koordinesinde deprem bölgesine gidecekler arasında ismi olmamasına rağmen, Kahramanmaraş’a gittiği öğrenildi. (DHA)

🤲

Bugün Konya da trafikte 3 tane Malatya plakalı araç gördüm. Onlarında bizim gibi umutları, hayelleri vardı belki de ailelerinden yakınlarını kaybettiklerini düşündüm. Araba sürerken göz yaşımı tutamadım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt