6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üniversite ile yıkılan ve hasar alan binaların analizi için gideceğim.
7 ila 10 gün arası sürer.
Araçta iki büklüm yattık. Yemek tuvalet vs büyük sorun. Çoğu kişi tuvalet sıkıntısı çekmemek için yemiyor. Psikolojini sağlam tut. Sokaklar resmen ölü kokuyor. Artık şehir ölü kokuyor. Psikolojin sağlam ise git kardeşim.

2040 ı bulur istanbul depremi ama tedbir alınabilir

Cenk hoca bunu yıllardır dile getiriyormuş. Naci hocayı da Celal hocayı da sevmiyor hiç. Çok mobbing yemiş herhalde. Celal hocaya fay haritasını götürdüğünde aferin haklısın bilmem ne diye coşup sonrasında o haritayı niye yok saymışlar ki? Oraları anlamadım.

Umarım Cenk hoca yanılıyordur da şu anki çalışmalar güncel ve doğrudur.

İBBnin danışmanı Naci hoca imiş bu arada
Naci Görür olaya dahil mi bilmiyorum ama özet geçeyim.

- Celal Hoca ve grubu yıllarca Kuzey Anadolu'da tek fay diyorlar bu Xavier'in haritayı dikkate alıyor devlet de.
- Bir noktada Cenk Hoca tek fay olmadığına dair bir öngörü çıkartıyor ki farklı gruplar da tek fay olmadığını yayınlıyorlar ancak popüler olan gruplar bu makaleleri yok sayıyor.
- 2002de Cenk, çoklu fay haritasını bir dergide yayınlatıyor. 2008de bir noktada Celal, Cenk'e Caner İmrenle birlikte haritayı yenileyin diyor ancak sürtüşmeler çıkıyor Cenkle ikisi arasında zira Cenk İmren'in doktora tezine antitez olacak yeni harita.
- nihayetinde haritayı Cenk Hoca, Celal Hoca'ya götürecekken kopyasını kendisine alıyor ve Caner ilk isim olsun sen iki ol yazarsınız diyor sonra vakit geçiyor Cenk'i aramıyorlar ve kendi yeni haritalarını yayınlıyorlar. Benim haritam ellerinde var ama sigorta gibi saklıyorlar çünkü kendi haritalarındaki senaryo gerçekleşmezse biz bunu da çalıştık ama aktif fay olduğunu düşünmedik diyecekler diyor.

Makale çıkmasına gerek yok, bu iddialar doğruysa tamamen akademik hırsızlık, işin devleti yanlış yönlendirme kısmına ise hiç girmiyorum.

Uzun biraz, baştan belirteyim.

Akedemik anlamda bu zaman kadar anlattıkları ile çelişen bir durum şengör adına

Ekleme olarak Cenk Yaltırak 4 fay olduğu için aynı anda birbirini tetikleyecek depremlerin riski var diyor.

99 depreminde 6.9, 7.0 ve 7.4 olarak 3 deprem oldu, en büyüğü dikkate alındı ama bazı otoriteler 7.6 kabul ediyor diyor.

Yani iki depremin birbirini Maraş depremindeki gib tetiklemesi ölçeği arttırabilir.

Screenshot_2023-02-13-18-09-32-194_com.twitter.android.webp

Ekleme olarak Cenk Yaltırak 4 fay olduğu için aynı anda birbirini tetikleyecek depremlerin riski var diyor.

99 depreminde 6.9, 7.0 ve 7.4 olarak 3 deprem oldu, en büyüğü dikkate alındı ama bazı otoriteler 7.6 kabul ediyor diyor.

Yani iki depremin birbirini Maraş depremindeki gib tetiklemesi ölçeği arttırabilir.
Bu konu iki depremi yaşayanların bizzat anlattıkları ile uyuşuyor
99 da şahsen bizde aynı şeyi söylüyorduk ‘peşpeşe oldular gibi’
Son depremde de millet aynı şeyi söyledi hep ‘sanki iki deprem peş peşe oldu’

Esas vahim olayı unuttum tabii.

Naci Görür'ün de bahsettiği 4 yıldır yapılan çalışmalar ve önlemlerin tek fay hattı kabulüne göre yapıldığını ve 4 fay olan koşula göre yapılmadığını bu da aynı anda tetiklenecek olası depremlere karşı bir anlam ifade etmeyebileceğini söylüyor.

Naci Görür olaya dahil mi bilmiyorum ama özet geçeyim.

- Celal Hoca ve grubu yıllarca Kuzey Anadolu'da tek fay diyorlar bu Xavier'in haritayı dikkate alıyor devlet de.
- Bir noktada Cenk Hoca tek fay olmadığına dair bir öngörü çıkartıyor ki farklı gruplar da tek fay olmadığını yayınlıyorlar ancak popüler olan gruplar bu makaleleri yok sayıyor.
- 2002de Cenk, çoklu fay haritasını bir dergide yayınlatıyor. 2008de bir noktada Celal, Cenk'e Caner İmrenle birlikte haritayı yenileyin diyor ancak sürtüşmeler çıkıyor Cenkle ikisi arasında zira Cenk İmren'in doktora tezine antitez olacak yeni harita.
- nihayetinde haritayı Cenk Hoca, Celal Hoca'ya götürecekken kopyasını kendisine alıyor ve Caner ilk isim olsun sen iki ol yazarsınız diyor sonra vakit geçiyor Cenk'i aramıyorlar ve kendi yeni haritalarını yayınlıyorlar. Benim haritam ellerinde var ama sigorta gibi saklıyorlar çünkü kendi haritalarındaki senaryo gerçekleşmezse biz bunu da çalıştık ama aktif fay olduğunu düşünmedik diyecekler diyor.

Makale çıkmasına gerek yok, bu iddialar doğruysa tamamen akademik hırsızlık, işin devleti yanlış yönlendirme kısmına ise hiç girmiyorum.
Bence bu iddia soruşturmaya dahi konu olabilecek nitelikte bir iddia.

Celal hocadan henüz bu konuyla ilgili bir açıklama var mı bilmiyorum ama ben denk gelmedim.

deprem tarihini bilmek imkansız. uzayda daha fazla bilgimiz var yeraltından.

Bence bu iddia soruşturmaya dahi konu olabilecek nitelikte bir iddia.

Celal hocadan henüz bu konuyla ilgili bir açıklama var mı bilmiyorum ama ben denk gelmedim.
Evet Celal Hoca'yı da davet etmiş röportajı yapan kişi.

Cenk Yaltırak'ın satır aralarında verdiği mesaj, diğer grubun kendilerini itibarsızlaştırmaktan korkup kendi yanlışlarını örtmeye çalıştıkları ve çoklu fay çalışmalarını da dikkate almayıp bu kişilerin itibarsızlaştırılmaya çalıştığı yönünde.

Ticaret Bakanlığı, barınma ihtiyacının acilen giderilmesi için konteyner ev ve prefabrike yapı ihracatını 3 ay yasakladı.

Esas vahim olayı unuttum tabii.

Naci Görür'ün de bahsettiği 4 yıldır yapılan çalışmalar ve önlemlerin tek fay hattı kabulüne göre yapıldığını ve 4 fay olan koşula göre yapılmadığını bu da aynı anda tetiklenecek olası depremlere karşı bir anlam ifade etmeyebileceğini söylüyor.
Şimdiki senaryo benim bildiğim fayın iki kolunun aynı anda kırılması ile birlikte yaratacağı 7.5 deprem üzerinden yapılmış.

Adalar kolunun max 7 avcılar tarafındakinin 7.2 potansiyeli varmış. Tek tek kırılırlarsa böyle konuşuluyor.

Kol da değil 4 ayrı fay varsa nanay mıyız? Kaç olacak bu depremin büyüklüğü? Kafamda deli sorular

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt