6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bağcılar

Fo7PBUTXoAMeABd
Fotoşopdur ya o kadar da değildir. Yok yok

naci ile celal de bunun dediklerini kabul etmiyor. hatta geçen program bi sohbet olmuştu kimden bahsettiklerini anlamamıltım demek ki cenk yaltırak'tan bahsediliyormuş

valla o kadar itülü hocadan ders aldım hiçbiri de böyle bir şey iddia etmedi, mevut yönetmeliği bile taca çıkarmış adam pes
Naci tek fay mı var diyor?

Geçen diyaloğa göre Celal kabul etmiş çoklu fay olduğunu.

Kabul edilmeyen ne, çoklu fay olması mı? Aksi durumda söyledikleri mantıksız gelmedi.

Naci tek fay mı var diyor?

Geçen diyaloğa göre Celal kabul etmiş çoklu fay olduğunu.

Kabul edilmeyen ne, çoklu fay olması mı? Aksi durumda söyledikleri mantıksız gelmedi.
benim kafam karıştı yav, naci hoca da çoklu fay olduğunu kabul ediyordu galiba. o 2 kere de kırılacak diyordu sanırım. bi makaleleri bulup incelemek lazım

ama geçen şengör fena sallamıştı birine tahminim o kişi yaltırak

Olayın en acı rezillikler olan kısmı yapıların denetimi kısmı gibi rusvetlerin döndüğü kısımda burası muhtemelen
Müteahhite 26mt inip fore kazık Çakman lazım deniyor projede ama herif kârı düşecek diye 18mt de tutuyor ve düşünün bunun gibi neler neler oluyor

benim kafam karıştı yav, naci hoca da çoklu fay olduğunu kabul ediyordu galiba. o 2 kere de kırılacak diyordu sanırım. bi makaleleri bulup incelemek lazım

ama geçen şengör fena sallamıştı birine tahminim o kişi yaltırak
Ne diye salladı atsana?

Yayını yok meselesiyse olamaz zira 3 bin atıfı var adamın, boru değil.

7.6lık bir depreme göre analiz edilmiş İstanbul. Tek fay koşulundansa dört faya göre ivme de etkileniyor olabilir. Yapılan çalışmaların yanlış haritaya göre yapıldığında ısrarcı olması ve şartnamenin yanlış olduğunu iddia etmesi bence cevap verilmesi gereken bir nokta.
Onlar katsayılarla ifade ediliyor yönetmelikte. Eğer dediği şey bu katsayıları etkiliyorsa tabi cevap vermeli konunun uzmanları.

Yunanistan 160 tırlık yardım toplamış
İsrail halkı koruyucu ev teklif etmiş depremzedeler için(CNN).

7.6lık bir depreme göre analiz edilmiş İstanbul. Tek fay koşulundansa dört faya göre ivme de etkileniyor olabilir. Yapılan çalışmaların yanlış haritaya göre yapıldığında ısrarcı olması ve şartnamenin yanlış olduğunu iddia etmesi bence cevap verilmesi gereken bir nokta.

Deprem yükü spektral ivme katsayı ile hesaplanıyor. Bunda zeminin önemi var ama fay hatlarının yerinin bir önemi var mı bilmiyorum. E-devletteki Deprem Tehlike Haritası ilginç bir şekilde 404 olmuş.

insanlar mağaralara sığınmış.
CNN Muhabiri: Depremde burdamıydınız?

Kardeslerin oldugu bina kum gibiydi. Oraya yavasca ve dikkatli girmek zorundalar.

Eğer şartnamenin referans haritası Cenk Yaltırak’ın söylediği gibi yanlışsa, şartnamenin doğru olmasının anlamı olmazki.

Şartname açısından ne değişecek mesela bilen arkadaş var mı bu durumda? Fay hattı tek değil de 4 tane olursa depremin şiddeti haricinde şartnameyi değiştirecek ekstra durum var mı? Şuan İstanbuldaki imar şartnamesi kaç şiddetinde depreme göre veriliyor ya da böyle bir madde var mı belirleyiciler arasında?

paylaşıldı mı bilmiyorum ama yıkılan binalar belli oluyor bu haritada

şu an ebrar sitesinin üstündeyim harbiden yıkılmış hepsi

habertürk açalım
erden bey teke tek’te

Bu doğru çıkarsa yuh artık. Bu HDP li örgütçüler yüzünden akpnin eline büyük bir koz geçecek. Halkın gerçek tepkisine de daha rahat provakatör felan derler. Bir insan neden böyle bir şey yapar. İddia doğruysa kendini doktor olarak tanıtan kadın gibi bir ceza alır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt