6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
kiz ölmüs ya ben bu adamin gelmisini gecmisini tum varligini o elinde ki telefonunu olmayan beyniniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

siniriden elim ayagim titredi

Bu da adamın canlı yayınını izleyen birisi olayı anlatmış.

Video da garip bir durum var. Ambulans gelmiyor büyük ihtimalle ve adam yola çıkmış taksi çevirir gibi ambulans bulma derdinde.
Yav soğukta kalmış saatlerce çocuk. Kırıkları var belliki. Hareket ettiğinde en iyi ihtimalle felç kalacak. Bu öküz belki kendi istirakiyle çıkardı uğraştı ama 112ye haber verip beklemesi lazım, eğitimsizlikten cinayet işlemiş adam. Ödül bekliyor ben kurtardım diye. Ama öldürmüş çocuğu

Yav soğukta kalmış saatlerce çocuk. Kırıkları var belliki. Hareket ettiğinde en iyi ihtimalle felç kalacak. Bu öküz belki kendi istirakiyle çıkardı uğraştı ama 112ye haber verip beklemesi lazım, eğitimsizlikten cinayet işlemiş adam. Ödül bekliyor ben kurtardım diye. Ama öldürmüş çocuğu
şöyle bir şey buldum. galiba çocuğu enkaz altında değil arazide bulmuşlar.

Ölüm sayisini kaçta sabitlediler ? Gazetelere bakayım dedim oralarda bile yok 0a mi düştü acaba
Dün benim iş yerinde Alman bir iş arkadaşım bana şey demişti. O kadar video o kadar görüntü gördüm, ölü sayısının bu kadar az olduğuna kimse beni inandıramaz.

Elin yabancısı bile inanmıyor rakamlara düşün yani.

Helal olsun Tarkan'a :tbr:

Ama şöyle bir samimiyetsizlik de var. Sanırım kalıcı olarak Almanya'ya taşındı ve böyle bir gönderi paylaşabiliyor. Bu ülkede kalmaya devam etseydi böyle bir şey paylaşabilir miydi? Tartışılır.

Fakat yine de böyle hakkaniyetli bir şey yapması takdir edilesi :ka21:
Türkiye’de iktidarı eleştirme özgürlülüğünün olmamasının samimiyetsizlikle ne alakası var hocam. Adamın bir beklentisi olmadığı için burdakilerin yapamadığını oradan yapıyor işte.

Cengiz Holding şirketine yatırım teşviki​

Eti Alüminyum AŞ tarafından Konya'da yapılacak yatırım projesi yüzde 100 vergi indirimi ve yüzde 85 yatırıma katkı oranı olmak üzere gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, vergi indirimi, azami tutar sınırı olmaksızın 10 yıl sigorta primi işveren hissesi desteği, azami 75 milyon TL nitelikli personel desteği ve 200 milyon lirayı aşmayacak enerji desteği gibi teşviklerden yararlanacak.​

Saçını tarıyor...

Helal olsun Tarkan'a :tbr:

Ama şöyle bir samimiyetsizlik de var. Sanırım kalıcı olarak Almanya'ya taşındı ve böyle bir gönderi paylaşabiliyor. Bu ülkede kalmaya devam etseydi böyle bir şey paylaşabilir miydi? Tartışılır.

Fakat yine de böyle hakkaniyetli bir şey yapması takdir edilesi :ka21:
Sen de fransadan yazıyorsun gel Türkiye’ye görelim seni de

1676537830684.webp

Yardım eden insanlara Allah razı olsun. Gerçekten pamuk gibi kalbi olup yardımlarını en hassas şekilde yardım yapanlar var.
Ama gardrobundaki hakikaten yırtık solmuş kıyafetlerini gönderenlere yazıklar olsun. Bizler 10 gün önce işi gücü olan, düzgün hayatları olan insanlardık. Muhtaç insanlar değildik. Bizlere zavallıymışız gibi davranan insanlara kusura bakmayın saygı duymuyorum. Bir çok insan duygu tatmini yaşamak için, vicdanını rahatlatmak "ben üzerime düşeni yaptım" demek için yardımda bulunuyor. Bu depremzedeler için onur kırıcı. Yırtık pırtık kıyafetleri geçtim Allah aşkına hangi psikolojiye sahip insan topuklu ayakkabı, saten gecelik gönderir! Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.

115 Milyar TL toplanıyor.

30 Milyar TL TCMB
20 Milyar TL Ziraat Bankası
12 Milyar TL Vakıfbank
7 Milyar TL Halk Bankası
3.6 Milyar TL-Savunma Sanayi Başkanlığı
3.5 Milyar TL Turkcell
2 Milyar TL Türk Telekom
2 Milyar TL THY
2 Milyar TL TMSF

2 Milyar TL BAYKAR
2 Milyar TL Borsa İstanbul
2 Milyar TL Türkiye Sigorta ve Hayat Emeklilik
1 Milyar TL Ziraat Katılım
1 Milyar TL Emlak Katılım
1 Milyar TL Vakıf Katılım
1 Milyar TL Emlak Konut

0.95 Milyar TL Kalyon
0.7 Milyar TL-Turkuaz Grup
0.6 Milyar TL Türksat
0.5 Milyar TL DOĞUŞ
0.48 Milyar TL-MESA Hold.
0.2 Milyar TL- LCW
0.31 Milyar TL-Diyanet
0.3 Milyar TL ATASAY
0.2 Milyar TL-TESKOM
0.1 Milyar TL Ahlatçı
0.1 Milyar TL LİMAK
0.1 Milyar TL Trendyol
0.12 Milyar TL- Tamince
0.05 Milyar TL-Boyner
0.05 Milyar TL-KOÇKAR
0.05 Milyar TL-Demirören
0.05 Milyar TL-Kibar Holding
0.03 Milyar TL-Çatkaya
0.03 Milyar TL-Alagöz
0.025 Milyar TL-TİSK
0.02 Milyar TL-Özdilek
0.02 Milyar TL-Türk İş
0.02 Milyar TL-Arnavutluk
0.01 Milyar TL-MemurSen

Bunun yaklaşık 90.5 Milyar TL'si devlet kurumları.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt