Temuçin Türkboyu
Tecrübeli Üye
- 12 Temmuz 2010
- 5.864
- 1.796
- 1.588
Ben maalesef daha kötümserim60 bine iyimserim diyordum ama 100 bini bulacak.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Ben maalesef daha kötümserim60 bine iyimserim diyordum ama 100 bini bulacak.
O bebek ve ailesi kurtuldular mi acaba
Çağrı Mert'i dinlemek bana keyif veriyor aslında, boş vakitlerimde bazen dinliyorum YouTube üzerinden. Burada da zaten kendisi tahmin yapmamış, USGS'nin analizini paylaşmış. Genelde de birçok konuyu kaynak paylaşarak anlatıyor. Yoksa zaten bir analizi, verisi olmadan tahmin yapmak kimsenin haddine değil bence de.Bu kim yaf ?
Ayni alanda ve hatta konuda doktora yapmisiz. Ben cikipta deprem tahmini mi kasiyorum mesela ?
Bu kim yaf ?
Ayni alanda ve hatta konuda doktora yapmisiz. Ben cikipta deprem tahmini mi kasiyorum mesela ?
O zaman alinti yaptigini belirtsin. Kendi yorumu gibi yazmis ben mi yanlis okudum ?Kendisi deprem analizi yapmıyor. USGS'in analizini paylaşmış.
O zaman alinti yaptigini belirtsin. Kendi yorumu gibi yazmis ben mi yanlis okudum ?
...mis, mus...
USGS risk analizine göre yazmış işte dostum. Baştan belirtmiş alıntıyı.
Duzelttim. USGS de -ecek/-acak diye mi aciklama yapmis ? Neredeymis o analiz bir gormek lazim. Bana kalirsa, olasilik dahilinde analiz yapmislardir.
Twitter kullanmiyorum on izlemde ne gorduysem o. Bakiyorum birazdan.Twitin devamında linki de paylaşmış.
![]()
M7.8 and M7.5 Kahramanmaraş Earthquake Sequence near Nurdağı, Turkey (Türkiye)
The M7.8 and M7.5 Kahramanmaraş Earthquake Sequence struck near Nurdağı, Turkey (Türkiye) on February 6, 2023.www.usgs.gov
Duzelttim. USGS de -ecek/-acak diye mi aciklama yapmis ? Neredeymis o analiz bir gormek lazim. Bana kalirsa, olasilik dahilinde analiz yapmislardir.
Bir üstte paylaşmıştım kaynağı, galiba dediğiniz gibi olasılık dahilinde bir açıklama olmuş
Bir üstte paylaşmıştım kaynağı, galiba dediğiniz gibi olasılık dahilinde bir açıklama olmuş
What might happen next?
As locals begin the long recovery process, they must still contend with concerns about the likelihood and risk of ongoing aftershocks.
The USGS has put out an aftershock statement for the M7.8 earthquake describing what might happen over the next month. The statement describes three scenarios, with the most likely scenario indicating there is a 90 percent chance that earthquakes will decrease in frequency, with none being larger than M7. In this scenario, moderate aftershocks between M5 and M6 are still likely. These moderate quakes can cause damage, particularly to weakened or older buildings not built to withstand earthquakes. The other two scenarios are less likely, yet more extreme. There is a 10 percent chance an aftershock could be M7.0 and about a one percent chance an aftershock would be of similar size or larger than the M7.8 mainshock.
Regardless of the scenario, smaller magnitude earthquakes between M3 and M4 will continue to be felt by people near the epicenters. Aftershock sequences can last years to decades, long after people stop feeling the increasingly smaller magnitude earthquakes.
Yazıyı yazan da cevirende hatalı bence. %1 oranda aynı büyüklükte veya daha yüksek deprem üretebilir demek ne demek? Çok yüksek bir oran %1. %10da keza. Bir doktor size %1 ölme ihtimali var dese sevinir misiniz? Ya da %10? Çok yüksek rakamlar bunlar ve bu saatten sonra bölgede 7+ bir deprem kalan binalarada elveda etmek demek.Aynen :What might happen next?
tam bunu yazacaktim yaziya goz gezdirince
"ne olabilir" nereeeeee "olacak" nere...
Tamma fikrimiz olabilir ama hassas konular bunlar. Bir de doktora (phd) vs yapiyormus bunu en iyi kendisi bilmeli "dogru aktarim ve referansli aktarim" en onemli etiktir ve yapilan analizler dogru derlenmeli. Adamlar olasilik demis, sen cikip olacak, yapacak, girecek, cikacak, bulacak... diye cumle kurmussun ya dilbigisinde eksigin var, ya derdin populer olmak (kotu reklam firsati) ya da atip tutuyorsun bu tip etiklerden bihabersin. Ya da kuzenin yazmisdir.
Yazıyı yazan da cevirende hatalı bence. %1 oranda aynı büyüklükte veya daha yüksek deprem üretebilir demek ne demek? Çok yüksek bir oran %1. %10da keza. Bir doktor size %1 ölme ihtimali var dese sevinir misiniz? Ya da %10? Çok yüksek rakamlar bunlar ve bu saatten sonra bölgede 7+ bir deprem kalan binalarada elveda etmek demek.
10 gün sonra geri nasıl döneceğim diye düşünüyorum. Bugün rastgele dolaşırken deprem anında evimin görüntüsünü buldum, tirsmadim değilBaya bir sacmalik var ben durdum ve biraktim bir sakalli tipin twitine bir dunya yorum yaptik diye. Ne Turkce'yi dogru kullanmis, ne bilimsel oldugu soylenen bir analizi dogru aktarmis... Neyse, sacma sapan tipler ve isler iste.
Toparlanabildiniz mi bari biraz ?
10 gün sonra geri nasıl döneceğim diye düşünüyorum. Bugün rastgele dolaşırken deprem anında evimin görüntüsünü buldum, tirsmadim değiltekrar böyle enerji üretir deprem üretir daha yükseği olabilir falan okuyunca çok rahatsız oldum, ama dediğin gibi ne yazı, ne de adamın twitleri akademik perspektiften bakıldığında ciddiye almaya değmez gibi. bugün Afada gidip kaydoldum. Bazısı kaydolunuyor bazısı kaydolunmuyor diye birsuru şey söylemişlerdi, gidip sordum, kaydolmak gerekiyormuş. Resmi olarak depremzedeyiz artık. Bulunduğu bölgeden cikis belgesi alınması vs gerekiyormuş, ben can havliyle çıktığım için öyle bir belge yoktu o dönem. Yakında da geri döneceğiz. Okul müdürü okul sağlam gerekli raporlar alındı demişti, e devletten adrese baktım, öyle birşey yok. Veliyi ve bizi kandırdı sanırım. O binaya girmem ben ve muhtemelen istifa ederim binayı gördüğümde