6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
deprem bilimci övgün ahmet ercan

antakya'da olması beklenen fay kırığı oluşmuştur
hatay beklenen depremi savuşturmuştur bundan sonra bunun artçıları olacaktır

Kamera sallanıyor onun da yaniltmasi var ama arkada çıkan ışık korkunç değil mi

bu illerin çoğu yerleşim açısından yetersiz malesef, kırşehirli olarak söyleyim şehir sıkışıklıktan boğuluyor.

Biliyorum sadece ne bileyim yaşasın diye insanlar geçici çözüm olarak bir sene gibi düşündüm. Tamamiyle zor yoksa. Mümkün olan yer neresiyse yayılmalı şekilde olmalı. İzmir ve İstanbul tehlikeli olmasa başımızın gözümüzün üstünde olsun da hem ekonomik olarak hem de afet bölgesi olarak iki sıkıntılı yer. Hatta zaman zaman Ankara ve Eskişehir artık İstanbul'un endüstri, üretim gücünü alsa mi diye bile düşünüyorum. Hepsi çok zor bilmeme rağmen. İstanbul ekonomik olarak da çok kötü sonuçlara gebe olacak. O yüzden geçici çözümler üretmek lazım da bu da hiç kolay değil. Korkuyorum insanlar için, geleceğimiz için...

Maraş Pazarcık, Çağlayancerit, Türkoğlu’na görev çıktı bugün. Bakalım, yarın veya en geç çarşamba yola çıkarız heralde.

Gerçekten çok zor yaşaması sürdürmesi zor hatta imkansız bir psikoloji bu,2023un bütün kötülüklerini bir ayda yaşıyor gibiyiz

Deprem,orman yangını,sel,kuraklık,pandemi,darbe girişimi,her türlü terör faaliyetleri yaşamadığımız kötü tecrübe kalmadı sanırım.

övgün ahmet ercan

palu, bingöl , kemaliye, ovacık potaya girmiştir
buralarda yeni depremler görebiliriz

Merhaba arkadaşlarlar. Patlamanın olduğu yere veya yerlerden birine çok yakındım. Trafo patlaması oluyor. Yani yüksek gerilim hattından kaynaklı bu patlamalar.

Son düzenleme:
bu kez tek vahim tablo yurdum insanının psikolojisi sanırım.iyki ekipler hala hataydaymıs.herkese çok geçmiş olsun

Şu olayın önüne geçemezsin hicbir zaman, bir cözümü yok. Belki iyi niyetli paylasiliyor ama sosyal medyanin büyük dezavantajlari var bu konu özelinde

Türkiyenin acil imar değişiklikleri yaparak yatay mimariye geçmesi lazım Abd gibi belediye sınırları genişlemeli imarlı araziler artırılmalı kat sayısı 2 ile sınırlandırılmalı
Arazi bakımından en büyük olan Konya da bile 15-20 katlı binalar var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt