6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnsanlar daha enkaz,çadır,cenaze telaşına psikolojik sıkıntılarını düşünmeye fırsat bulamadı.Gün geçtikçe oralarda depresyon oranı artacak maalesef umarım gerekli destek planlanmıştır

candle.gif
🙏

Bu tarz olaylar çok yaşanacak. Allah rahmet eylesin.

Düşünsene aile bireylerini ve birlikte doğup büyüdüğün arkadaşlarını kaybetmişsin, evin desen yıkılmış; dükkanın desen içinde ne var ne yok yağmalanmış. Bu ülkede sıfıra düşen birinin bir daha bu ekonomik koşullar altında ayağa kalkıp sıfırdan hayat kurması mümkün değil. Çıkış yolu bulamayan birçok kişi intihara yönelecektir maalesef.

Ceyhan depremini 6.8 filan saniyordum. 6.2 imiş ve kac tane bina yıkılmıştı. Simdi de 7 buyuklugune kadar olabilirmis. Insallah o kadar buyuk olmaz 🙏🙏🙏

Depremden sonra Elaziga 50bin depremzede geldiği söyleniyor.

Sirf hataydan suana dek 700k insan göc etmis, diger sehirlerde kim bilir kac bin kisi daha gitmistir, türkiye tarihinin en büyük göcü olabilirmi?

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ve bu aslinda, cok tehlikeli bir durum demografik degisiklik adina, milli bir sorun bolgesel degil sadece. Bu insanlarin kisa surede yeniden memleketlerine donecek sekilde bir planlama yapilmasi gerek diyecegim de daha psikolojik destek saglanamiyor depremzedelere, maalesef genc bir kardesimiz yasamina son vermis aci bir sekilde. Kolay degil hic kolay degil.

Biz buradan uzaklardan etkileniyoruz orada bizzat gocuk altindan cikan insanlarin yeni hayatini dusunemiyorum. Bir cift vardi, 200 kusur saat sonra cikarildilar sevinerek izlerken..... sevincimde huznumde kursagim kaldi... 6 aylik bebeleri yani baslarinda daha fazla dayananamis ve can vermis.. Ilk 100 saat boyunca dayanmis sonrasi.. "tukurugumle besledim esimin sutu bitmisti bayiliyordu dayanamadi evladim" dedi... Abi yazarken bile yeniden .... ne desek bos... Basimiz sagolsun. Sebep olanlar, belediye sorumlusundan, devlet yetkilisine, imar affi cikaranindan, buna onay verip destek olana, medyasindan, muteaahhitine herkes, hepimiz sorumluyuz.

Son düzenleme:
Insanlarin bölgeden kacmak istemelerini dogal karsilamak lazim belki de kim olsa aynisini yapar

Insan gece yatarken tavana bakmaktan korkacak hale gelir psikolojik olarak,hic öyle hafife alinacak bir durum degil

Tabiki can güvenligi hersey den önce gelmeli

Insanlar prefabrik evlere soguk mu? 300 bin 500 bin arasi guzel evler var ve sadece 2 gunde bitiyor. Tabi beton zemini filan onceden ayri yapiliyor. En azindan her ile 3000 - 4000
ve ilcelere 1500 - 2000 arasi yapilir. Depreme karsi dayanikli oldugu icin insanlar psikolojik olarak az da olsa rahatlar. Beton ne kadar saglam olsam da o korkuyu aşacaklarını sanmiyorum.

Her ilde kira fiyatları yükselmiş.
Yazıklar olsun. Kiralık ya da satılık hiç fark etmez çoğunlukla mezarlık pazarlıyorsunuz, bir de böyle zor durumda insanları kullanıyorsunuz. Şimdi hem göç sebebiyle hem de kiracılar özellikle çok zor durumda, buna kim dur diyecek?

Ya bir insanın en önemli ihtiyacı bir barınma iki yemek! İkisi de pahalı! İkisi de ne derece sağlıklı tartışılır...Direkt ölün diyorsunuz ya vallahi. Gece gündüz her şeyin hesabını yapıp kaygı içinde yaşamaktan kendi adıma bıktım. Bunun sorumlularına hakkımı helal etmiyorum.

Bu insanlar için de etmeyeceğim....

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt