6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yurtdışına 2 bilet ve yurtdışına istek yapabilirsen inan çok mutlu olurdum, ülkede yasamadigim tek savaş kaldı, Allah onu göstermesin😄 isyerimin önünde Ankara'da bomba patladı(o sıkıntili dönemde ankaradaydim patlamaların olduğu zaman) pandemide isyeri kapattım, şimdide bu. Şaka bir yana, keşke zamanında aynı sektörde olma şansımız varken işyeri sevdasına düşüp vazgecmeseydim. Yardımcı pilotluk sınavlarının çoğunu geçip mülakata gitmekten vazgeçmiştim, eşim seni yanımda görmek istiyorum dedi, zaten işyerinden daha çok kazanırsın demişti. 😄
Tebessümün yüzünden eksik olmasın dostum :)

1677343077242.webp

Kimse ben muhalefetim diye işin içinden kendini sıyırmaya kalkmasın
En üst mertebeden en aşağı
Dahli olan herkes
Gidecek

Sirf hataydan suana dek 700k insan göc etmis, diger sehirlerde kim bilir kac bin kisi daha gitmistir, türkiye tarihinin en büyük göcü olabilirmi?

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Sosyal medyada bir haber görmüştüm. Onu bulamıyorum.
Turkcell sinyal alamadıkları 400 bin hat olduğunu söylüyor. 400 bin kişiden sinyal alınmıyormuş. İnanılmaz yüksek bir rakam. Bu rakam gerçekse ölü sayısının ne kadar düşük gösterildiğini anlarsınız.

Basit matematik ile anlaşılır. Sadece Turkcell 400 bin insandan sinyal alamıyor. Bu insanların yarısı telefonunu enkazda bıraksa 200 bin insan eder. 300 bin diyelim. 300 bin insan telefonunu kurtaramadı kendi kurtuldu diyelim. 100 bin insan nerede. Bu sadece Turkcell'in rakamı. Ben sayıların gerçek olduğuna inanmıyorum.

Sosyal medyada bir haber görmüştüm. Onu bulamıyorum.
Turkcell sinyal alamadıkları 400 bin hat olduğunu söylüyor. 400 bin kişiden sinyal alınmıyormuş. İnanılmaz yüksek bir rakam. Bu rakam gerçekse ölü sayısının ne kadar düşük gösterildiğini anlarsınız.

Basit matematik ile anlaşılır. Sadece Turkcell 400 bin insandan sinyal alamıyor. Bu insanların yarısı telefonunu enkazda bıraksa 200 bin insan eder. 300 bin diyelim. 300 bin insan telefonunu kurtaramadı kendi kurtuldu diyelim. 100 bin insan nerede. Bu sadece Turkcell'in rakamı. Ben sayıların gerçek olduğuna inanmıyorum.
Ölü sayısı gerçeğinden azdır ama 3 haneli rakamlar asla değildir benim tahminim 50-60 bin arası şu an ama açıklanan 43 bin. 2. depremde çoğu kişi disardaydı binaların %80 'i ortalama boştu. O yüzden yıkılan bina sayısı ile oranlamak yanlış olur. 400 bin hat ise hiç bir şey depremden etkilenen insan sayısı 13 milyon evsiz kalan 2 milyon bunların 400 bini telefonu enkaz da kalmış ve kaybetmiş olabilir. Olağan rakamlar. Ölü sayısı dediğim gibi 60 bin civaridir.

Ölü sayısı gerçeğinden azdır ama 3 haneli rakamlar asla değildir benim tahminim 50-60 bin arası şu an ama açıklanan 43 bin. 2. depremde çoğu kişi disardaydı binaların %80 'i ortalama boştu. O yüzden yıkılan bina sayısı ile oranlamak yanlış olur. 400 bin hat ise hiç bir şey depremden etkilenen insan sayısı 13 milyon evsiz kalan 2 milyon bunların 400 bini telefonu enkaz da kalmış ve kaybetmiş olabilir. Olağan rakamlar. Ölü sayısı dediğim gibi 60 bin civaridir.
Sadece Antakya'da en az 40 bin ölü var. İnsanlar cesetleri kendi imkanları ile çıkarıp kayıt altına almadan defnettiler. Bulunamayan insanlar dolu. 14 milyon insanın etkilendiği ve şehrin silindiği bir ortamda 50-60 bin demek çok komik. Buna çocuk inanmaz. Sadece Hatay'ın nüfusu tek başına 1 milyon 700 bin. Sığınmacılar hariç bir rakam bu. Ayrıca Hatay'ı yerle bir eden haritadan silen deprem sabah olan ilk deprem. İkinci deprem Hatay'da yıkıcı hissedilmedi.

İnşallah hazırlık maçı da olsa fenerbahçe taraftarının yaptığını bizimkiler de yapar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt