6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hala farkında değiller danışıklı dövuş ahbap topladığı paraları devlet kurumlarına aktarıyor. Ahbap'ı savunan çok hala. Bütün bağışları konut yapımı için TOKİ 'ye vereceğini de açıkladı. Şunun ne mantığı olacak başka Kızılay elindeki çadırı niye satsın. Ahbap para aktarıyor sadece.
Beyler afedersiniz ama çıldırdınız mı?

3.gün olmuş bu mevzu ve daha devlet bazı bölgelere müdahale bile etmemişti. Adamlar 46 milyon lirayı bir çırpıda ödeyip çadır alıp tek tek kurup görüntülemiş, devletin yapması gerekeni yaptı diye Allah razı olsun diyeceğiniz yerde bir de eleştiriyor musunuz? Ben de ahbapa yaptım naçizane ve adamlar da gereğini yapmış daha nolsun

Çok söyledik çok. Futbol takımı tutar gibi parti tutulmaz diye dinletemedik.

Bu arşivden daha neler çıkar neler.

3.gün olmuş bu mevzu ve daha devlet bazı bölgelere müdahale bile etmemişti. Adamlar 46 milyon lirayı bir çırpıda ödeyip çadır alıp tek tek kurup görüntülemiş, devletin yapması gerekeni yaptı diye Allah razı olsun diyeceğiniz yerde bir de eleştiriyor musunuz? Ben de ahbapa yaptım naçizane ve adamlar da gereğini yapmış daha nolsun
Çadırı Kızılay'dan aldıklarında yada alma aşamasında aynı gün açıklasalardı dediğine yüzde yüz katılırdım lakin bununla ilgili bir haber üzerine açıklamaları suyu bulandıran taraf.

Çadırı Kızılay'dan aldıklarında yada alma aşamasında aynı gün açıklasalardı dediğine yüzde yüz katılırdım lakin bununla ilgili bir haber üzerine açıklamaları suyu bulandıran taraf.
İyi de adamların harcamaları zaten takır takır denetimden geçiyor ve de arsızların da bütün gözü üstünde zaten. Faturasız, sümenaltı bir alım olsa - ki o zaman bile hak vermezdim - neyse.

Adamlar ne almış ve nereden almış ve de aldıkları ürünü ne yapmışlar? Ahbap'ı para verip almak zorunda bırakanlara olmalı burada sitem. Kızılay böyle bir dönemde kimseye çadır satamaz, satmamalı.

İyi de adamların harcamaları zaten takır takır denetimden geçiyor ve de arsızların da bütün gözü üstünde zaten. Faturasız, sümenaltı bir alım olsa - ki o zaman bile hak vermezdim - neyse.

Adamlar ne almış ve nereden almış ve de aldıkları ürünü ne yapmışlar? Ahbap'ı para verip almak zorunda bırakanlara olmalı burada sitem. Kızılay böyle bir dönemde kimseye çadır satamaz, satmamalı.
Kızılay'a tepki en başta olmalı ama Ahbap alacağı zaman bunu açıklasaydı daha doğru olurdu kendileri adına ve tepkinin daha büyüğünü de alırlardı. Bunun haberi çıkmasaydı şu an hala bilmiyor olacaktık mesela olay burada.

Midem bulandı haberlerden.

Tesadufen galeriyi gezerken o gece aldığım ekran görüntüsü buldum. O günkü depremler. 9-10 dk sonra 6.6 olduğunu gosteren. 7.4 diye göstermişlerdi Google'da 7.9 gösterirken.
IMG-20230206-WA0008.webp

Daha olayın başında "sevgili halkımız kızılay afet anında bedelsiz kurulması gereken çadırları bize 46 milyon tl ye sattı" deseydi.

Ama depremin üzerinden 25 gün geçtikten sonra bir gazetecinin bu olayı haberleştirmesinden sonra yaa evet böyle bir şey oldu dersen inandırıcılığın kalmaz.

Haluk Levent' in sanatçı kimliğini çok seven biri olarak, bir dönem menajerliğini yapan ve mutlak güven duyduğum yakın akrabamın kendisi hakkında sarfettiği son derece olumsuz laflara inanmak istememiş, şiddetle itiraz etmiştim...Kumar borcu dolayısıyla eline düştüğü mafyadan kurtulmak için kurulan mizansenler dahil olmak üzere epey malzeme vardı, detayına girmek istemiyorum, çoğunu unutmuşum zaten...

O zaman itiraz etmiş olsam da o sözler aklımda kalmıştı. Zira söyleyen hakkında kuşkum yoktu; Haluk Levent' i ise ne kadar tanıyabilirdim ki?..

Deprem felaketi gerçekleşince de mütevazı yardımlarımı, içim rahat olmasa da AFAD vasıtasıyla yapmayı tercih ettim. Bu devirde kimseye güvenilmiyor maalesef...

Depremin ortasında gidip devlet organizasyonunu mu boklasaydı yani.
Olay şöyle ki zaten üreticilerin kapasitesi belli olduğu için çadır stoğu bellidir zaten. Bunların çoğu da dernekler, belediyeler ve STK’lar ve büyük alıcı olan Kızılay tarafından alınıyordur. Burada tartışacağımız konu Kızılay’ın üreticisinden neden aldı değil de Kızılay muhtemelen siparişlerinin bir kısmından vazgeçmiştir veya ertelemiştir.
Kızılay’da stok olmalı mıydı? Olmalıydı.

Ahmet mehmet Haluk farketmeksizin o bölgeye yapışacak yatırımlarda yetkili kimse koordine şekilde çalışmalı. TOKİ’yse TOKİ, Kızılay ise Kızılay.
Şu anda bildiğim kadarıyla Hadi ben buraya inşaat kuracağım deme şansına ve lüksüne sahip değiller. Bakanlık kime yetki verirse o olacak orada. Derse ki müteahhitler de girebilir şartlar şunlar o zaman tartışılır. Ama STK’lar en hızlı şekilde hareket etmek istiyor bunda hatalı bir durum yok.
Birde ahbap topladığı parayla kaç tane ev yapabilir ki zaten kendileri açıkladı şu an depremzedelerin sürdürülebilir yaşamı için harcamaların çoğunun olacağını. Bu bedel de aşağı yukarı hesaplanmıştır be fazlalığı Kızılay’a vs aktarılacaktır. Bakanlık derse ki yok kardeşim şu adar insanın giyinme barınma ve diğer ihtiyaçlarını biz karşılayacağız Haluk üzerine ekstra olarak bu bölgelere yatırım yapamaz. Çünkü paranın homojen bir şekilde dağıtılması şeklinde bir mantaliteleri var bunu da sağlayacak olan kurumlarla birlikte organize hareket etmek.
Yaptığı işler çok hassas işler ufak bir para kaybında hakkında karalama kampanyalarından tutun da dolandırıcılık davasına kadar gide bu işler. İstemeyerek de olsa devlet kurumlarıyla çalışmak fazladan kalan bütçeyi buralara aktarmak zorunda çünkü afad’ın iştiraki bir STK. Afad ise içişlerine bağlı bir devlet kurumu olduğuna göre içişleri nereyi gösterirse para oraya gider.

Daha olayın başında "sevgili halkımız kızılay afet anında bedelsiz kurulması gereken çadırları bize 46 milyon tl ye sattı" deseydi.

Ama depremin üzerinden 25 gün geçtikten sonra bir gazetecinin bu olayı haberleştirmesinden sonra yaa evet böyle bir şey oldu dersen inandırıcılığın kalmaz.
Eee ne olacaktı? Yaptığı yardımın yarısını yaptırmazlar, engellemek için ellerinden geleni yaparlardı. Peki kaybeden kim olurdu? Ahbap mı yoksa depremzedeler mi?

Şu 33 saniyelik videoda, Anadolu'daki ilk camiyi, tarihte ışıklandırılan ilk caddeyi görüyorsunuz. Tarihi görüyorsunuz. Koskoca bir tarih yok oldu.

Bizler Antakya tarihini kitaplarda her okuduğumuzda, şehri gezmeye gelen misafirlere şehri anlattığımızda Antakya'nın tarih boyunca 7 defa yerle bir olduğunu anlatırdık. Hiçbir zaman bizim başımıza gelmeyeceğini düşünerek. 8. Defa haritadan silinmesine biz şahit olduk.

Bu tribünlerde hükümet istifa muhabbetini tahmin ettiğim gibi hükümet çıkardı. Bunların en sevdiği dönem kutuplaşma asla toplumun bir araya gelmesi durumuna dayanamaz bir şekilde kutuplaşma yapmaya çalışırlar. Anadolu kulüplerinin anlamsız açıklamaları ve Bahçeli'nin saçma sapan twitleri bunu gösteriyor. Her seçim dönemi aynı şey daha neler olacak 2 ay da kim bilir. 5 yıl kaos onlara yarar diyip aslında yapması gerekeni yapmayanlar seçime 2 ay kala muhalefet avantajlıyken saçma sapan işlere kalkışıyor. Şu an ki statükoyu bozacak her şey akp ye yarar.

Herkes devrin adamı.
Kimseye güvenim kalmadı zaten.
Ahbap konusu da şaşırttı.
Şeffaflığı bence sadece devlete değil, hükümete değil, bağış yapan insanlara da göstermeliydi. Haber patlamasa kimse bilmeyecekti. Böyle şey mi olur yaw. İyiliklerini görmezden gelmiyorum ama her şeye artık şüpheli ve sorgulayıcı yaklaşıyorum. Kim ak kim kara gün dostu bu halkın bilmesi gerekir. Bugün adamlar kulüp üyeliğinden istifa ediyor ama o kadar insan ölmüş, o yapıştığı parti koltuklarını bırakamıyor. Çok şey yazmak istiyorum ama bakmakla yükümlü olduğum bir annem olduğu için kendimi frenliyorum. Tribün olayları da çok farklı noktaya kayıyor. Seçim öncesi bana gerek bu ahbap afad didismesi gerek bu tribün tepkileri garip geliyor. Bu insanların unutulmasından korkuyorum. Çünkü bu ülkede nefret duygusu her şeyin üstünde. Kazanmak için her şey mübah yolu da.

Haluk levent salak lan bu millete yardım mı edilir ??

Topla paraları kaç git lan keriz misin sen !

Niye para vermişmiş çadırlara bak bak.

Napsın lan adam

İnsanlar orada soğuktan donarken parayı bankada saklamaya devam mı etsin belki beleşe getiririz diye

O kızılay başkanı denen adam da kırk tane yalanı üstüste söyleyeceğine ahbap çadır istediğinde biz zaten göndereceğiz diyememiş mi

Hiçbir iyilik cezasız kalmaz lafı her zaman doğru çıkmaya devam edecek

Yine okları birilerine yönlendirmeyi başardılar. Onların dümenine su taşıyan bu kadar ahmak bir toplum oldukça devam da edecekler.

Herifler katillerine hırsızlarına bile deli gibi sahip çıkıp koruyorlar lakin bu taraf en ufak bir çamur atmada en iyi adamını bile linçliyor. Hem de saçma saçma şeylerle.

Pes..

Napsın lan adam

İnsanlar orada soğuktan donarken parayı bankada saklamaya devam mı etsin belki beleşe getiririz diye

O kızılay başkanı denen adam da kırk tane yalanı üstüste söyleyeceğine ahbap çadır istediğinde biz zaten göndereceğiz diyememiş mi

Yine okları birilerine yönlendirmeyi başardılar. Onların dümenine su taşıyan bu kadar ahmak bir toplum oldukça devam da edecekler.

Herifler katillerine hırsızlarına bile deli gibi sahip çıkıp koruyorlar lakin bu taraf en ufak bir çamur atmada en iyi adamını bile linçliyor. Hem de saçma saçma şeylerle.

Pes..

İlk 2-3 gün devletin yavaşlığının neden olduğu sıkıntıları çekmemiş olanların - ben dahil tabiki - yorumları rahat kaçabilir bu konuda. O kadar fazla insan diyor ki 3. gün devleti ancak görebildik diye... Allah taşı taş üstüne koyandan razı olsun.

Napsın lan adam

Pes..
Milletin çadıra ihtiyacı vardı adam o kadar çadırı nerden bulabilirdi maalesef Kızılay, onlarda karaborsaci esnaflardan farksız pahali pahalı satmış, suç tamamen karaborsaci esnaf Kızılay'in

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt