6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Unutmamak ve unutturmamak için bu twiti sürekli paylaşacağım.

Fotai2QXsAIewEO.webp

Sorun şeffaflık.
Kendi adıma A'dan Z'ye herkesi sorgularım.
Bu linç değildir. Oradaki insanları çok düşünseler üç gün tutmazlardı zaten ama tutanlara gitti işte yine de...O eziyeti çektirenlere...

Görüşlerini fazla sevmeyen birisi olarak; tip mv leri gerçek mv nasıl olur onun dersini veriyor bugünlerde.
İyi güzel muhalafet yapıyorlar da işin sonunda hepsi Atatürk'ü faşist gören ulus devlete karşı ülke bölünmesine sıcak bakan en önemlisi ülkenin rejimini sosyalizm yapmaya çalışan yani Atatürk Türkiye'sini ortadan kaldırmak istiyor. Keşke Atatürkçü olsalar

İyi güzel muhalafet yapıyorlar da işin sonunda hepsi Atatürk'ü faşist gören ulus devlete karşı ülke bölünmesine sıcak bakan en önemlisi ülkenin rejimini sosyalizm yapmaya çalışan yani Atatürk Türkiye'sini ortadan kaldırmak istiyor. Keşke Atatürkçü olsalar
keşke kendine Atatürkçüyüm diyenler de onlar kadar mv olsa.

zaten atatürkçü olsalar o dediklerini olmazlar onur. 1923 sonrası Mustafa Kemal'i yaptıklarından dolayı eleştirileri var ancak bayramlarda anıyorlar ki sosyalistler buna büyük tepki gösterse dahi. Atatürk Türkiyesi diye bir şey yoktur zaten.

Milletin yararına olacak tek bir önergeyi oturup birlik olup kabul etmeyenler şimdi birlik beraberlik diyor... Açıkçası hepsi birbirinin aynısı, çok nadir bir iki kişiyi kendime belki yakın hissediyorumdur, o da konuşmak yerine icraat yapıp halkına değer verdiği içindir, ki onun bile avukatlığını oturup yapmam. Ne kurumlar ne kuruluşlar...Bir tek Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Geri kalan herkes sorgulanabilir, eleştirilebilir. Bu da haktır. Zaten burası da açık bir mecra, yazıp çiziyoruz. Bugün kutuplaşmanın en büyük sebebi mevcut hükümet zaten ve doğru bir şekilde muhaliflik yapamayan karşıt partiler.

Sadece 21 günde gündem deprem ve oradaki insanların mağduriyetinden seçim propagandasına kaydı. Futbol ile uyutularak da devam edecek. Bu çatışmalar sonucu o insanların şu an mevcut ihtiyaçları hasır altı edilecek. Hatta yargılama olayları boyut değiştirecek. Düne kadar tepkiler deprem üzerinden doğru eleştirilerle yapılıyordu, bugün bambaşka bir noktaya kaydı, herkes tuttuğu, aşırı bağımlı olduğu parti üzerinden birbirine saldırıyor. Ben buna tepkiliyim. Gerçek sorunları gözardı etmeden devam etmek bu insanlara daha çok faydalı olur. Yoksa unutmayız denilip unutulur gider...

Akp nin nasıl olayı manipüle ettiğini bu hükümet istifa sloganlarının tuzak olduğunu 2 gün önceye kadar rahatlıkla devleti ve eksikliklerini eleştiren muhaliflerin bir anda savunmaya geçip biz devletimizin yanındayız hükümet ayrı devlet ayrı moduna geçmek zoruna kalmasından anlayabilirsiniz. Akp istediği düzleme getirdi olayı. Hala şu fenerlilerin başlattığı seçime 2 ay kala en gereksiz tepki sloganı hükümet istifa olayına sempati ile bakan var aramızda. Her şey çok güzel olacak , de sandık isteriz diye slogan at şu anda diyecek hic birseyleri yoktu. Kimin baslattigi belli olmayan garip bir şeye dönüştü . Bahçeli sanki bu anı bekliyormus gibi yarım saat içinde açıklama yaptı. Önceden planlı değilse bir insan yarım saat içinde protestoyu görüp tuttuğu takım üyeliğinden neden istifa eder ? :) Muhalefetin aksiyon alması lazım yarın adayı açıklayıp seçim çalışmalarına başlamaları en doğrusu. Akp ye bu olaydan propaganda zamanı bırakmamalılar.

1677452653053.png

1677452742532.png

1677452778421.png

ve o sehire yardimlar maalesef 48. saat civari ulasti deprem sonrasi... Kimse hesap vermiyor, vermedi (simdilik).

Bu tepkiler çok gereksiz oldu ben bunu anladım, Kızılay skandali unutuldu bunun üstüne gidilmesi gerekirken olay farkli yerlere gitti

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Eleştiri deprem üzerinden devam ettiğinde kim tepki koydu ki zaten, burada hepimiz yazdık üstelik ama bunu da aştı ve herkes şu an particilik oynuyor. Bu arada olan oradaki insanlara olacak. Hala tvde eksikler var deniyor arkadaşlar! Ya yardım olmadı mı geçen? Ahbap,afad, Kızılay,Akut herkes destek vermedi mi, tır tır yardımlar gitmedi mi, eksik nedir, hala çadırların olmaması nedir... Bir çadır fiyatı 22bin küsür olabilir mi ya, o parayı oradaki bir aileye versen çok rahat başka şehire göçü olur! Sorgulamayalım mı bunları...Bu adamlar geçen gün saldırdı Haluk'a sonra poz verilip biz halettk dedi, halledilen şey bir çadır meselesiymiş, parayı görünce anlamışlar. Arkadaşlar olay bu değil ya. Benim şeffaflıktan anladığım şey bu değil. Şu an boşu boşuna birçok kişide güven kaybı oluştu, insanlar artık zıt görüşte ve bunu alenen belli ediyoruz ve o düşünceye yakın olan herkesi gördük mü de ister istemez soğuma geliyor. Gidip kulüplere laf ediyoruz ama buna gelince adam almasamıymış, ordaki insanlar donsunmuymus oluyor. Eleştirdiğimiz şey bu mu sizce? Bu haber çıkmasaydı, denilmeyecekti... Bağış yapan kişi yaptığı bağışın muhtaç insanlara ulaşmasını ister ve bunu bilmek de hakkı. Ulaşması gecikmiş, sonra da parayla temin edilmiş ve çok fahiş bir fiyata...Hala bile Kızılay demiyor ki o aldığımız da bu insanlara kullanılacak...Hibe bu resmen. Bizimse beklediğimiz bu. Her şeyi sorgusuz sualsiz kabul ettiğimiz için bu noktadayız, önümüze konulanlarla yetin dendiği ve en önemlisi verdiğimiz vergilere rağmen minnet beklenildiği için...

Soylu çok sert konuştu biraz önce tribün protestolari hakkında hodri meydan dedi. İyice kaşıyor akp

Haluk Levent bu noktada bariz hatalı gözüküyor. Biz bilmiyor muyduk Kızılaya bağış yapmayı??

Parayi tokiye verip ev yaptırirsin buna eyw fakat zaten o çadırlar deprem bölgesine gidecekken araci gibi parayı neden bu kuruluşa gömüyorsun

Bir doktor arkadaşımız yazmış çok çarpıcı gerçekler var..

Depremin ilkini Hatayda görevli olduğum hastanede nöbette iken yaşadım…yataktan bir anda kendimi yerlerde bulmuşum dolaplar, tavandan kopan parçalar, masa vs devrilmiş kafama, anlık bilinç kaybı yaşamışım hemşiremin Dr bey iyi misiniz ?! çığlığına uyandığımı hatırlıyorum, karanlık toz duman arasından telefonuma ve anahtara yerden bir şekilde ulaştım,,,üstümdeki şeylerden sıyrılarak küçücük bir aralıktan oda dışına çıkabildim, hemşirelerimle can havliyle servisteki hastaları boşaltmaya çalıştık…3.kattan sağlam kalan merdivenlerden hastalarla birlikte, girişteki camları kırarak hastane dışına çıkabildik…şiddetli yağmur ve dolu her taraf tozlar dumanlar göz gözü görmüyor sallantılar devam ediyorken aracı bir şekilde buldum, evdeki hamile eşimle çocuğuma ulaşmalıydım,,,hastane çıkışındaki yollar bile kısmen çökmüştü, ters yönlerden sağlam kalan yollardan nasıl gittiğimi bilmeden bir şekilde apartmana ulaşabildm../.Apartmanımızın zemin(dükkan) katı tamamen yıkılmış 1. Kat zemine oturmuştu, tanınmayacak haldeydi, apartman girişi vs tamamen yok olmuştu 1. Kat dairesinin penceresinden bir şekilde girip 4.kattaki 6 aylık hamile eşimi ve 7 yaşındaki oğlumu, çelik kapıyı bir şekilde kırarak (ne kadar tekmelediğimi hatırlamıyorum) çıkarmayı şükürki başarabildim…Ardından kiracılarımızı, kardeşlerimi diğer kalanları bir şekilde şükür ki çıkarmayı başarabildk, Evet şans belki mucize eseri hastaneden ve apartmandan sağ çıktık,,,akut şok hafifledikten sonra, yakın akrabalara, arkadaşlara ulaşmaya çalıştm, hatlar gidiyordu, yollar toz duman gidebildiklerimin evlerine gittim, evler yoktu ! cehennem gibiydi heryer, enkaz altında kuzenlerimden, geniş ailemden arkadaşlarımdan meslektaşlarımdan tanıdıklarımdan birçok kişi vardı ilk saatlerde kendi imkanlarımızla kazmaya çalışıyorduk enkazları ellerimizle, kazma kürekle vs !!! gün geçtikçe artıyordu maalesef kayıplarımız, her yerde çığlıklar dağlıyordu yüreklerimizi…ilk birkaç gün maalesef yeterli destek sağlanamadı görünen bir koordinasyon eksikliği vardı !!! Yağmurluydu, soğuktu, karanlıktı ıssızdı, iletişim yoktu !!!
Sonraki günlerde, dünya mozaiği caanım Hatayımızın harabeye dönmüş sokakları, enkazlar, enkazlardaki yaşam mücadeleleri,,,Acıdır ki; birçok akraba, dost, arkadaş, meslektaş, mesai arkadaşı canlarımızı kaybettik… gördüklerimizi, yaşadıklarımızı, burada yazmak anlatmak kafi kalmaz…!
Kitap yazılır- yazılacaktır,,,film yapılır- yapılacaktır da…!
Depremin 5. gününde temporal ve nasal kırığımın, ayağımda kollarımda ellerimde cam yaralarının olduğunu farkedebildim…
Dostlar bu geçer bu da geçer de ! Ya kaybedilen canlar, yitip giden mesai arkadaşlarım, meslektaşlarım, akrabalarım ve birçokları ya yürek dağlayan enkazda kalan canların kalan acılı aileleri…
Evet belli bir süre sonra Askerlerimiz, güvenlik güçlerimiz, özellikle ahbap ve birçok derneğimiz, birçok belediye, STK lar, yurtiçinden yurtdışından birçok yardımsever hayırsever güzel yürekli insanımız belki dünyada görülemeyecek şekilde yardımlarda dayanışmada bulundular, bulunuyorlar…
Evet çok ciddi bir afet ve yıkım…ama biz Türkiye Cumhuriyetiyiz ve güçlü bir devletiz ben buna inanıyorum…Diğer tüm stk, dernek ve şahıslardan önce Devletimiz tüm kurumlarıyla, mekanizmalarıyla çok daha derli toplu, disiplinli, organize, ivedi olabilmeyi başarabilmelidir…
Maalesef bugün tam tamına depremin 20. günündeyiz…evsiz barksız araçsız,,,hâla çadır bekleyen birçok insan, birçok aile var, ulaşabilenler de metrelerce çadır sırasındalar…
ve daha birçok sorun belki çok uzattım azıcık dertleşmekti belki ne diyebilirm ki;
Dilerim en kısa sürede Hatayımız,memleketimiz ve diğer illerimiz, güzel ülkemiz güzel günlere döner…Ve bir kez daha böyle acılar yaşanmaz…
Umudum asla kaybolmuş değil, Ülke olarak bunu da elbet aşacağız buna inanıyorum,,,Hepimize geçmiş olsun…
Vefat eden tüm canlarımıza Allah’tan rahmet , tüm kalanlarına sabır, ülkemize, milletimize başsağlığı diliyorum….

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Haluk Levent bu noktada bariz hatalı gözüküyor. Biz bilmiyor muyduk Kızılaya bağış yapmayı??

Parayi tokiye verip ev yaptırirsin buna eyw fakat zaten o çadırlar deprem bölgesine gidecekken araci gibi parayı neden bu kuruluşa gömüyorsun
hiç de eyvallah değil. toki de o evleri akpli kan emici müteahhitlere yaptıracak zaten. sonrada rte milletin ahbap a gönderdiği paralarla yapılan toki evleriyle caka satacak milletimize şöyle ev yaptık böyle ev yaptık diye!

Afad'ın kurduğu çadır kenti ahbap'a fatura ettiler. Ahbap-Kızılay-afad birlikte halkı kandırdılar. Bağışlar devam etsin diye bu sözde alış veriş saklandı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt