6 Şubat 2023 Türkiye Depremi #2

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Var işte Kızılay bildiğimiz o da satmış dağıtmak yerine senin var mı bildiğin ? Ben ahbap neden çadır aldı demedim ya da almasin dedim etik bulmadım sadece
Usta kızılay'i yönetenlerin alçaklığı bu kimin çadırını kime satıyor bunlar ya.
Ama çadıra ihtiyaç var, insanlar çadır lazim diye bağırıyor o an ahbapta bunlardan almak zorunda kalmış başka bir yer varsa alacak söyleyin çadır satan yer var mi?

Depremin 21. günü ve yeterince çadır olmadığı için insanlar artçılarda yıkılan binaların altında kalıyor. Çıldırmak üzereyim artık.

Yine geçmiş konuşuluyor. Yıkılan binlerce yeni bina var. Denetimi sikilastirma ile alakalı yasa hazirligiyla ilgili tek bir haber yok. Olan binaların kontrolü ile ilgili tek bir çalışma yok. Yıkılan bina ile ilgili karot vs calismalari tamam yapılmalı, sorumlular ceza almalı, ama şuan deprem olmayan bölgelerde kolon kesme işlemi yapılmış yerlerin tespiti yapılması gerekmez mi? Çürük binalar tespit edilemez mi? 99 depremi sonrası getirilen önlemler açık ki ya yetersiz, ya da yeterince denetlenmemis. Elinde çekiçle bina bina gezen mühendislerimiz deprem daha olmamış ama beklenen yerlerde gezinmesi gerekmez mi? Örnekler alıp incelemesi gerekir. Giden gitti. Kalanlar için önlemler alınması gerekmez mi? Tabiiki geçmiştekilere gerekli cezalar verilmeli, ama gelecektekini kurtarmak daha önemli değil mi? Japonya'nın Kobe depremi sonrası aldığı önlemlerle alakalı ben olsam bir heyet kurar yerinde inceletirdim. Benzer çalışmayı ve yasaları Türkiye'ye getirirdim. Organize sanayileri deprem bölgesinden kaldırıp başka yerlere taşımak zor belki, ama yenilerini oraya kurdurmazdim, tersine göç baslatirdim.

Bu nasıl 5.6 yaa

Bildiğin fena sallamış yine

Büyük bir ihtimal şiddeti daha fazla

Deprem bolgesinde miydin? Hani o tak tak sallanma var ya, 6 Subat'ta abartisiz taktaktaktak 15 20 saniye surdu. Sanki saniyede 2 - 3 defa tak oldu. Bir de Antakya filan daha betermiş

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt