- 20 Ağustos 2009
- 18.338
- 24.151
- 2.973
Kardeşimiz vefat etmiş sanırım twitterda gördüm şimdi başsağlığı diliyorum.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Siz bunu yazınca aklıma deprem anları geldi aklıma. O felakette kaosta neler yaptığımı hatırlayınca yüzümü acı bir tebessüm sarıyor.çok geçmiş olsun. Ben çorapları çıkarmıyorum aynı mantık, çıkarırsam dışarıda ayağım üşür diyorum. İyiden iyiye tozuttum herhalde![]()
Aşağılık insanlar çok. Benim kuzenim Antakya'da iken Ankara'daki ev sahibiyle 5 bin TL'ye anlaşıyor. Ankara'ya varmak üzere iken fiyatı 10 bin TL'ye çıkarıyor. Sonrasında çok büyük şansla Kırıkkale'de bir eve ücretsiz geçiyorlar.Bir ağabeyimizin hanım tarafından akrabaları deprem bölgesinden çıkıp Ankara'da 4.500 liraya ev tutmuşlar, ev sahibi depremzede olduklarını öğrenince "SİZ ŞİMDİ EVDE 20 KİŞİ OLURSUNUZ" diye evi vermemiş. Şimdi tekrar kalacak yer arıyorlarmış.
Bizim toplumda afetten daha beter yaratıklar var. İnsan demeye dilim varmıyor. Kanı bozukluk sirayet etmiş birçok kişiye.
Aşağılık insanlar çok. Benim kuzenim Antakya'da iken Ankara'daki ev sahibiyle 5 bin TL'ye çıkarıyor. Ankara'ya varmak üzere iken fiyatı 10 bin TL'ye yapıyor. Sonrasında çok büyük şansla Kırıkkale'de bir eve ücretsiz geçiyorlar.
Abim ve eşi şu an İzmir'de tanımadıkları insanların yazlığında kalıyor. Ev sahibi kadın ben kullanmıyorum, her sene kiraya veriyorum. Bu sene kiraya vermeyeceğim demiş, depremzede aileye verecekmiş devamlı. Böyle insanlar da var. Acayip bir türüz insan olarak!
Ben en çok depremzede ailelere zavallıymış gibi davranan insanlara sinirleniyorum. Yardım ettiği insanların çoğu durumu iyi olan, güzel işleri gelirleri olan insanlardı. Şehri, evi, işi yıkılmış insanlar birdenbire hayatları değişiyor. Bu herkesin başına gelebilir. Acıyarak yardım ettiğin adamin durumu senden çok daha iyiydi depremden önce. Bu hadsizlik çok fena. Kötülük, pis zihin ülkemize çok büyük zarar veriyor.O yarı yolda fiyat arttıran ev sahibi insan müsveddelerini ben de duydum birkaç yerden. Münferittir diyordum ama daha duymadığımız neler vardır, tek bir nefesi dahi hak etmeyen çok büyük bir zümre var aslında bu toplumda.
Görüp duydukça enkaz altında olması gerekenler dışarıda, dışarıda olması gerekenler de enkaz altında diye yorumluyorum artık bu felaketi. Olan yine ekseriyetle iyi ve gariban insanlara oldu.