- 2 Nisan 2012
- 43.026
- 22.150
- 2.888
Ben en çok depremzede ailelere zavallıymış gibi davranan insanlara sinirleniyorum. Yardım ettiği insanların çoğu durumu iyi olan, güzel işleri gelirleri olan insanlardı. Şehri, evi, işi yıkılmış insanlar birdenbire hayatları değişiyor. Bu herkesin başına gelebilir. Acıyarak yardım ettiğin adamin durumu senden çok daha iyiydi depremden önce. Bu hadsizlik çok fena. Kötülük, pis zihin ülkemize çok büyük zarar veriyor.
Daha önceden de yazdım. 11 ilin toplamı 17 milyon. Bu kadar rezalet, skandallar, trajediler yaşandı. Sadece İstanbul'un nüfusu 17 milyon ve km² olarak küçük, nüfus yoğunluğu çok fazla. Orada olacak deprem sonrası neler olacağını düşünmek bile istemiyorum. Tartışmasız ülke çöker. Cumhurbaşkanından 7 yaşındaki çocuğa kadar herkes kendine gelip silkelenmesi gelmesi gerekir.
İlk paragrafa katılıyorum, birebir bildiğim de var. Adamın sadece elinde çantası kalmış, öncesinde her şeye misli misli sahipti. Zor şeyler.
Istanbul depremini ben de tahayyül edemiyorum ve gerçek bir mahvoluş senaryosu olacağını bilmek ürkütüyor, Istanbul can damarı. Ama 20 küsur yıldır yarım adım bile atmadılar. Kabul edilemez. Umarım bir geç-güç demeden harekete geçilir.