#6 Tolga Ciğerci

Her şey tamam da şu dağlara taşlara vurduğu toplardan sonra Burak Yılmaz triplerine girmesine anlam veremiyorum sanki çok yakın bir durum oluşmuş gibi ısrarla da vuruyor heralde dün çaprazdan kaleye bulan ilk şutunu attı anca.

Sırf amele gibi koşuyor diye yıllık 2 milyon Euro alan yetersiz, koca kulüp Melo gibi bir reisten Tolga gibi bir yeteneksize düştü yazıklar olsun yayında ve yapımda emeği geçenlere.

TaPaTaLk

Bu kalasa 2M yıllık maaş verildi ya. Altı üstü Hertha'nın yedek oyuncu. Bunun gibi Afrika'dan 20 tane oyuncu bulursun. Koşar,sert oynar,saçma sapan yerlerden şut çeker..

Afrika'da sürüyle bu tip topçu var. Tolga'nın 10'da biri maaş alarak yaparlar hemde.

Hey gidi günler. Adamı yere göğe siğdıramadığınız zamanlarda ben yetersiz diyordum. Hatta bu yuzden özet taraftarı diyenler oldu.

Şimdi o isimlerin hicbiri yorum yapmıyo, asist yapacağı zamanı bekliyorlar herhal.

Az önce özeti yine izledim ve tolganin kulaklarını yine cinlattim.

Arkası dönük adama gereksiz faul yapmasimi dersin
Rakibi 4 e 4 yakalamışken şut çekmesi mi dersin,
10 metre yanındaki adama pas verememek mi dersin
Kendi kendine takılıp düşmesi mi dersin

Amatör futbolcuların yapacağı ne kadar hata varsa hepsini yaptı ve bir kez daha beni yanıltmadı.

Emeği geçenler yediklerinden hayır görmesin

Bize, bu çileyi YAŞATANLARA
LANET GELSİN!

kazma oyuncu olduğu her halinden belli. mehmet güven ve musa çağıran bile buna 10 basar. osmanlı orta sahası bizden iyi.

Gesendet von meinem HTC 10 mit Tapatalk

Oyunu dikine oynayan 2-3 oyuncumuzdan biri. Doğrudur, dikine 10 top atar 9 tanesi rakibe gider. Bunu takim hucumdayken yaptigi icin rakibe giden 9 topun 5 tanesi kalemizde tehlikeye dönüşür.

Ofansif anlamda kısıtlı demek bile hata. Ofansif anlamda yok, defansif anlamda kısıtlı, nerede ne yapacağını bilmiyor.

Bu adamı övdüğüm güne lağlet olsun. 2M maaş verdiğimiz futbol fakiri. Lan bunun yerine atlet alaydık daha karlıydı. Bunun uzaya yolladığı toplardan iyi vurup daha isabetli pas oynardı. Onlar da koşuyor nasılsa. Sabri dahi bundan iyi şut atıyor ve pas veriyor lan olaya bak. Melo gibi adamdan düştüğümüz sünepeye bak.
lefkosada-her-taraf-cop-icinde-4634.jpg

Berlinde 500 alan adama 2 milyon para verdiler. Bakın bu şerefsizlikdir.

Sen bu adama mecburmusun. Yani çok kaliteli bir oyuncu olur. Fırsat transferi olur kaçırmamak için gerçekten çok para verirsin anlarım. Bu adamı alırken kozlar senin elinde. Verdiğin parayı beğenmezse eyvallah dersin dönersin.
Herşeyi geçtim sonuçda tüm kadrodaki oyuncular üst düzey olacak hali yok. yıllık ücreti normal olsa alternatif olarak iyi olur dersin daha kaliteli oyuncu bakarsın.Şimdi 2 mliyon alam adamı, bu ekonomik darboğazda klübede otuttur.

Ceyhun Gülselam bile bu arkadaşın yanında Yaya Toure gibi kalıyor.

TaPaTaLk

Bunun onda biri maaşına oynayacak onlarca zenci kardeşimiz bulunurdu. En azından zenci olurdu yani. Ne bilim hız, yüksek fizik güçü, caydırıcılık gibi klasik siyah özellikleri ligde her türlü iş yapardı. Piyasaları da oluyor her türlü... Üstüne bide kronik sakat bu adam...

Bunun onda biri maaşına oynayacak onlarca zenci kardeşimiz bulunurdu. En azından zenci olurdu yani. Ne bilim hız, yüksek fizik güçü, caydırıcılık gibi klasik siyah özellikleri ligde her türlü iş yapardı. Piyasaları da oluyor her türlü... Üstüne bide kronik sakat bu adam...

Elazığ'da Traore var 500 bin Euro bonservis bir o kadarda maaş ile 5 yıllık imza atılırdı. Bu adamın yarım senesi onun 5 senesine tekabül ediyor hem siyahi canavar gibi orta saha hem 19-20 yaşında hem de yeteneksiz değil 5 mt. ötesine pas atabiliyor. Muhtemelen seneye bir yerlere gider sonra büyük bizde peşine düşüp dünyanın bonservis parasını bayılırız. Bu daha aklıma gelen bir isim bunun gibi kaç adam var.

TaPaTaLk

Yalnız Tolga'nın pozisyonunda rakip kendini yere atıyor iyice izlerseniz ama tabi arkadan ayağı sokmayacaksın abi..
Döndürme yeter..

Orta sahayı öyle bir hale getirdiler ki Tolga'yı en azından koşuyor,basıyor diye övmeye çalışıyorduk.Sorun bizde değil Galatasaray standardının altındaki bu oyuncuyu desteklememizi mecbur kılan yönetimde.

Gerçeklerle yüzleşme başlığı olmuş.

Parasının fazla kısmı açıkta 10 hafta oynamamış iki maçta toplam 90 dakika performansıyla ben söylemiştim bakın diye değerlendirmek ne derece mantıklı.

Kupa finalinde BJK maçında da aynı yorumları gördüğümü hatırlıyorum.

Gol ve asist sayısıyla ilgili De Jong ve Tolgaya sallama kısmı ise , yanında Selçuk varken ne kadar çıkıp gol deneyebilirsin ki yan toplar dışında.

Bu adama da çok yükleniyorsunuz. Tudor bunun dinamizmine güvenip hücum yönlü orta saha oynattı ama yanıldı. tekniği düşük, şutları kötü, yaratıcı da olmadığından hücum yönlü oynamaz ama o dinamizm savunma kısmında iş yapar. kesici olur, döner topları alır, ikili mücadelelere girer kazanır ama bu adamdan asla hücumda etkin olmasını beklemeyin. Zaten sene başından bu yana gol veya asisti yok. O yüzden ben orta sahada Tolga - Josue/Selçuk ile çıkarım. Önlerinde de Sneijder. Duba gibi şişmiş De Jong anca yedek olur.

Son düzenleme:
Bilal Kısa > bu öküz.

Geri
Üst Alt