#6 Tolga Ciğerci

Birinin şu adama kazma olduğunu şut çekemediğini söylemesi lazım.

Bir kez daha haklı çıktın reis. :hat:
Orta sahanın kalibresi öyle bi seviyeye geldi ki Tolga koşup mücadele ediyor diye Yaya Toure görmüş gibi sevindik bi an.

Malesef öyle oldu. Geldiginde de demistim Tolga ancak yaninda cok iyi bir orta saha oyuncusu olursa onu tamamlar. Selcuk ile De Jong ile olmaz.

Berlin de 500 bin€ yu zarzor alan adama 2 Milyon dan 4 senelik mi ne kontrat verdik. Yetmiyormus gibi bir de kontratinin bitmesine 1 sene kalmisken 3 Milyon bonservis ödedik.

De Jong iki sene icin 5 Milyon alacak, bu da 4 sene (dogru ise tam hatirlamiyorum 3 de olabilir) yillik 2 Milyondan 8 Milyon€ sirf maasina gidecek. Bu ikilinin toplam maliyeti 5+8+3 = 16 Milyon€. Düz mantik bu yükümlülüge girecegimize ayni bedeller ile tas gibi canavar gibi orta saha alirdik.

Yillardir hep ayni sorunu yasiyoruz, 5-6 tane cöp aliyoruz ama ayni para 1 veya 2 tane tas gibi oyuncu alsak sorun kalmayacak ortada. Quality before quantity diye bir söz var ingilizlerde.

Yemin ederim senden daha iyi vuruyorum toplara e be geri zekali vuramiyon niye vurup duruyon??? Basit oynayip ileri geri isini yapsa gayet isimizi görecek, ama haddinden fazla gereksizler isler yapmaya calisinca cekilmez oluyosun. Yaptigi faulde gereksiz hirsindan dolayi beyin funksiyonlarini kullanamadigindan dolayi oldu. Akilli ve basit oyna.

Gesendet von meinem XT1580 mit Tapatalk

Gerçeklerle yüzleşme başlığı olmuş.

Can kusura bakma ancak Tolga hakkında yazdıkların çok müsbet şeylerdi. Sadece sakatlık problemleri olduğunu belirttin ki o konuda haklısın. Yalnız 3 ay sonra, sakatlıktan dönmüş bir futbolcuya bu kadar yüklenmek ne kadar doğru ? :)

Can kusura bakma ancak Tolga hakkında yazdıkların çok müsbet şeylerdi. Sadece sakatlık problemleri olduğunu belirttin ki o konuda haklısın. Yalnız 3 ay sonra, sakatlıktan dönmüş bir futbolcuya bu kadar yüklenmek ne kadar doğru ? :)

Benim söylediklerim sakatlik ve simdiki performansi ile orantili degil ki. Ben alindiginda da demistim bizim orta sahamiza cözüm degil, ancak yaninda iyi olan birisini tamamlar demistim. Galatasaray'in orta sahasasina böyle bir adami yakistiriyorsaniz bilemem. Adamin en öne cikan en büyük özelligi cok kosmasi, ligin ilk yarisinda dinamik diye futbolcu kapasitesini biraz göz ardi biraktik.

Malum Selcuk dan sonra biraz daha hareketli bir orta saha gördük diye. Evet cok top kaptigi da oldu o dönemler ama ayni sekilde de cok kolay pas kaybi yasiyor. Böyle basit hatalari bu seviyede yapamazsin, yapmamalisin.

Benim söylediklerim sakatlik ve simdiki performansi ile orantili degil ki. Ben alindiginda da demistim bizim orta sahamiza cözüm degil, ancak yaninda iyi olan birisini tamamlar demistim. Galatasaray'in orta sahasasina böyle bir adami yakistiriyorsaniz bilemem. Adamin en öne cikan en büyük özelligi cok kosmasi, ligin ilk yarisinda dinamik diye futbolcu kapasitesini biraz göz ardi biraktik.

Malum Selcuk dan sonra biraz daha hareketli bir orta saha gördük diye. Evet cok top kaptigi da oldu o dönemler ama ayni sekilde de cok kolay pas kaybi yasiyor. Böyle basit hatalari bu seviyede yapamazsin, yapmamalisin.

Tolga Ciğerci'den pas rekoru | Spor Haberleri

Tolga'nın formda olduğu dönemden. O kadar da kolay pas hatası yapan bir futbolcu değilmiş demekki. Yok eğer sizler Tolga'dan Sneijder gibi ara pası bırakıp, Melo gibi diyagonal uzun paslarla oyunu açmasını bekliyorsanız bilemem. Genel olarak görüşüm buydu benim Tolga'yla alakalı;
Pas yüzdesi iyi, teknik fena değil, tempo çok iyi, fizik çok iyi, şut varla yok arası. Benim 4 maçlık değerlendirmem bu. Geriden oyunu yönlendirecek isim değil. Khedira, Emre Can gibi ileri geri çalışan, box the box orta saha türü. Barış Özbek falan da çıkacağını zannetmiyorum. Top kullanma becerisi iyi. Bu maçta diğer iki maça göre daha iyi oynadı. Orta sahada top kesti, savunmada kademeye girdi. Bu aksiyonları diğer maçlara göre daha fazla uyguladı.
Beşiktaş'ta Atiba diye bir adam var. Forumda olsun, sosyal medyada olsun kime sorsak öve öve bitiremez. Tolga'dan fazlası ne mesela ? :) Yıllardır izliyorum Atiba'yı 20 metreyi geçen pas attığını görmedim. Evet bu takıma iyi bir playmaker şart. Selçuk'un yapamadığı şeyleri yapacak, oyuna yön verip, tempoyu belirleyecek adam lazım. 2 ay Diarra diye koşup durduk. Avrupa'da olmadığın bir sezonda transfer yapabilmek o kadar da kolay değil demekki. Gidip Linnes, Carole gibi isimsiz adamları getirsek onlara da mırın kırın ediyor taraftar.

Tolga Ciğerci'den pas rekoru | Spor Haberleri

Tolga'nın formda olduğu dönemden. O kadar da kolay pas hatası yapan bir futbolcu değilmiş demekki. Yok eğer sizler Tolga'dan Sneijder gibi ara pası bırakıp, Melo gibi diyagonal uzun paslarla oyunu açmasını bekliyorsanız bilemem. Genel olarak görüşüm buydu benim Tolga'yla alakalı; Beşiktaş'ta Atiba diye bir adam var. Forumda olsun, sosyal medyada olsun kime sorsak öve öve bitiremez. Tolga'dan fazlası ne mesela ? :) Yıllardır izliyorum Atiba'yı 20 metreyi geçen pas attığını görmedim. Evet bu takıma iyi bir playmaker şart. Selçuk'un yapamadığı şeyleri yapacak, oyuna yön verip, tempoyu belirleyecek adam lazım. 2 ay Diarra diye koşup durduk. Avrupa'da olmadığın bir sezonda transfer yapabilmek o kadar da kolay değil demekki. Gidip Linnes, Carole gibi isimsiz adamları getirsek onlara da mırın kırın ediyor taraftar.

Tolga iyi bir tamamlayici olur diyorum zaten ama öne cikacak bir adam degil. Bizde bu bekleniyor, cünkü orta sahamizin eksikligi ve ezikligi cok yüksek. Tolga tek basina orta sahanin yükünü cekebilecek kalitede bir adam degil, bunun icin oyun görüsü kisitli. Yaninda iyi bir adam ile iyi bir ikli olur.

Benim yandigim sey bu kadar paranin savrulmasi. Yukarida da yazmistim sirf De Jong ve Tolga ikilisine 16 Milyon € yatirdik. Bu maliyet ile tas gibi bir orta saha bulursun ama islerine gelmiyor cünkü ugrasmak lazim, ikili münakasalarda iyi olmak lazim diger takimlar ile iyi diyalog kurabilmek lazim. Simdiye kadar bu adamlarin hangi transferine "ahh hayret nasil alabildik bu adami?" diye sasirdik ? Transferlerin hepsi olabilitesi yüksek adamlar, yani kolay alinacak adamlardi simdiye kadar. Buna ragmen cuval cuval parayi sokaga döktük.

Tolga iyi bir tamamlayici olur diyorum zaten ama öne cikacak bir adam degil. Bizde bu bekleniyor, cünkü orta sahamizin eksikligi ve ezikligi cok yüksek. Tolga tek basina orta sahanin yükünü cekebilecek kalitede bir adam degil, bunun icin oyun görüsü kisitli. Yaninda iyi bir adam ile iyi bir ikli olur.

Benim yandigim sey bu kadar paranin savrulmasi. Yukarida da yazmistim sirf De Jong ve Tolga ikilisine 16 Milyon € yatirdik. Bu maliyet ile tas gibi bir orta saha bulursun ama islerine gelmiyor cünkü ugrasmak lazim, ikili münakasalarda iyi olmak lazim diger takimlar ile iyi diyalog kurabilmek lazim. Simdiye kadar bu adamlarin hangi transferine "ahh hayret nasil alabildik bu adami?" diye sasirdik ? Transferlerin hepsi olabilitesi yüksek adamlar, yani kolay alinacak adamlardi simdiye kadar. Buna ragmen cuval cuval parayi sokaga döktük.

İşin muhasebesini bilemem ben. İpin ucunu yıllar evvel kaçırdık biz. Melo 3 ay tatil yapıp, sonunda istediği kontratı alabiliyordu. Gidip farklı bir alternatif bulamıyoruz. Selçuk ve Burak hakeza öyle. Gökmen Özdenak'ın dediği gibi; 'futbolcuya dayalı sistem' var. Bu sistem zamanında Jardel gibi bir futbolcuyu elimizden kaçırtmıştı. Ciğerci 750 veya 1 milyona oynasa sıkıntı olmaz mesela. Sakatlık problemleri olan Serdar'a farklı bir kontrat yapılabilirdi.

İşin muhasebesini bilemem ben. İpin ucunu yıllar evvel kaçırdık biz. Melo 3 ay tatil yapıp, sonunda istediği kontratı alabiliyordu. Gidip farklı bir alternatif bulamıyoruz. Selçuk ve Burak hakeza öyle. Gökmen Özdenak'ın dediği gibi; 'futbolcuya dayalı sistem' var. Bu sistem zamanında Jardel gibi bir futbolcuyu elimizden kaçırtmıştı. Ciğerci 750 veya 1 milyona oynasa sıkıntı olmaz mesela. Sakatlık problemleri olan Serdar'a farklı bir kontrat yapılabilirdi.

Zaten tepkilerin cogu ettiklerinden fazlasina mal olmalari. Tolga Hertha da 500 bin € ya kontrat yenileyecekti bizim salaklar araya girmeseydi.

Buraya geldi 4 katina, ha o 500 bin€ dan bir de vergi kesilecekti tabi yani daha da az alacakti. Bu adamlar zaten sakatlik sorunlari ile bogusan savasan adamlar, sen ne akil ile gidip bir bunlari aliyorsun iki cuval cuval para döküyorsun. Akil var mantik var, komisyon dönmüyorsa ben de bir bok bilmiyorum.

tolgaya sallamayın hemen bu çocuk özel bir yetenek hem çok teknik hem pres yapıyor hem kesici takımı hucuma da iyi çıkarıyor rize maçında maç ritmini bulamadığı için hatalar yaptı
orta saha da yıllarca kale gibi duracaktır tek korkum sakatlığı kronik olmasın

tolgaya sallamayın hemen bu çocuk özel bir yetenek hem çok teknik hem pres yapıyor hem kesici takımı hucuma da iyi çıkarıyor rize maçında maç ritmini bulamadığı için hatalar yaptı
orta saha da yıllarca kale gibi duracaktır tek korkum sakatlığı kronik olmasın

Neresi teknik bunun? Mustafa Sarp bile daha teknik bundan

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Sakatlık dönüşü sabırlı olmak lazım

Ulan Tolga&Bruma'ya her hatasında salladığınızın yarısını Selçuk&Sneijder&Poldi gibi adamlar hata yapınca niye bir şey demiyorsunuz ?

Kimsede demiyor bu adam sakatlanmadan.once bukadar cok hata yapmiyordu diye adam kac aydir oynamiyor mac eksigi cok deli gibi mucadele ettigi icin bitiyor adam ve hta yabiyor yavas yavas kendine gelecektir

Ulan Tolga&Bruma'ya her hatasında salladığınızın yarısını Selçuk&Sneijder&Poldi gibi adamlar hata yapınca niye bir şey demiyorsunuz ?

Eleştirilerin bir çoğu saçma, adam uzun süre sakat kaldıktan sonra maç oynayabildi

Bu aralar iyi oynamadığı doğru lakin sezonun ilk yarısında sergilediği performansi da unutmamak lazım

Tekrar eski formunu yakalayabilirse çok katkı sağlar.

Alman altyapısından diye bizi mi yiyorlar ki bu adam bildiğin Türk altyapısı ürünü. Nerede duracağını bilmez,ayak tekniği vasat.

3 sınıf bir topçu böyle böyle bizi alıştırdılar neymiş çok koşuyomuş pres yapıyomuş adam kesiyomuş boş boş konuşmalar
2 milyon € alıyosun zaten sana koşman için para veriyoruz hatta etmicek değerin fazlasını veriyoruz
Böyle topçular tr liginde hatta ptt liginde bile bir sürü var.
Boşa alınmış bir oyuncu

Eleştirilerin bir çoğu saçma, adam uzun süre sakat kaldıktan sonra maç oynayabildi

Bu aralar iyi oynamadığı doğru lakin sezonun ilk yarısında sergilediği performansi da unutmamak lazım

Tekrar eski formunu yakalayabilirse çok katkı sağlar.

Aynen öyle reis Tolga şu takımın en önemli parçalarından olacaktır

Herkes müthiş şut çekmek diagonal paslar atmak zorunda değildir adamın bir görevi var bu takımda ve Tolga'dan başka kimsenin kaldıramayacağı bir görev o

Geri
Üst Alt