#6 Tolga Ciğerci

Teknik olmayan adami alman milli takimi bütün yas kategorilerinde oynatmaz. Tolga'nin oyun zekasi, alani tutma kabiliyeti, pas oyunundaki hizi Selcuk'tan iyidir. Ha Selcuk gibi 10 saat düsünüp ara pas atamaz belki ama dün gördügümüz gibi dar alanda top gelmeden nereye atacagini bildigi icin takimi rahatlatir ve verkaclari iyi yapar. Bunlar hep altyapi iste. Tolga kronik sakat olmasaydi Türkiye'nin yanindan gecmezdi bundan emin ol. Bundesliga'da bitirirdi kariyerini. Selcugun topu aldiktan sonra 4 kere topu tepiklemeden pas attigini gördün mü hic? Bos alan bulacak da teknigini konusturacak beyefendi. Dün Tolga ve Donk girmeseydi Kayseri bizi delik desik ederdi. Kontraya fln da cikamazdik emin ol.

Hiçbirisine katılmıyorum.Ama artık yorum yapmamda fayda sağlamayacak. Bu konuda uzlaşmamız mümkün değil.
33 yaşındaki selçuk ile 25 yaşındaki tolga kıyaslaman muhteşem olmuş.

13/14-simdiye kadar ki Selcuga 100 basar Tolga

Almanlar akıllı adamlar. Top tekniği düşük olanı bize veriyorlar, iyi olan Emre Can'ı kendi milli takımında oynatıyorlar. Fm tabiriyle ''ball winning midfielder.'' Fernando gibi savunma önünde değil rakibi ön alanda karşılayıp, şok presle top kazanan oyuncu. Pas yeteneği ve tekniği iyi sayılmaz ama yapacak bir şey yok. Tekniği Selçuk'tan iyi demekte güldürdü. :)

Teknik olmayan adami alman milli takimi bütün yas kategorilerinde oynatmaz. Tolga'nin oyun zekasi, alani tutma kabiliyeti, pas oyunundaki hizi Selcuk'tan iyidir. Ha Selcuk gibi 10 saat düsünüp ara pas atamaz belki ama dün gördügümüz gibi dar alanda top gelmeden nereye atacagini bildigi icin takimi rahatlatir ve verkaclari iyi yapar. Bunlar hep altyapi iste. Tolga kronik sakat olmasaydi Türkiye'nin yanindan gecmezdi bundan emin ol. Bundesliga'da bitirirdi kariyerini. Selcugun topu aldiktan sonra 4 kere topu tepiklemeden pas attigini gördün mü hic? Bos alan bulacak da teknigini konusturacak beyefendi. Dün Tolga ve Donk girmeseydi Kayseri bizi delik desik ederdi. Kontraya fln da cikamazdik emin ol.

Tolga yi biraz abartman ile birlikte, iyi tanidigini da düsünmüyorum yaklasik 1,5 senedir bizim takimda oynamasina ragmen.

Ilk olarak ilk yazdigin cümle ve bunun benzer türlerinden bayginlik ve gina geldi artik. "X iyi olsaydi buraya gelmezdi." "Y iyi olsaydi takimi birakmazdi" gibi argümanlarla esdegerdir gözümde.

Tolga teknik degil kardesim, resmen kendini kandiriyorsun burada. Ayagi kalas gibi olan adam teknik falan degildir, teknik dedigin adam Feghouli gibi olur Mariano gibi olur. Tolga yi gömüyormusum gibi duruyor ama olmayan özelliklerinden bahsetmissin burada resmen. Dar alanda top kullanisi iyi degil, dün bir kere Sinan'a verkac ile ara pasi atti diye bu genel performansini degistirmez.

Selcuku konusmaya zaten gerek yok artik, herif neredeyse 7 senedir bu takimda, icini disini herseyini biliyoruz yani. Ama Tolga nin Selcuk dan daha teknik oldugu falan yok. Evet Selcuk dan daha hizlidir bazi konularda evet bu da normal yani.

Tolga mücadele gücü, enerjisi yüksek ama futbol ve pas kabiliyeti düsük olan bir adam. Oyun zekasindan hic bahsetmek istemiyorum bile. Ben gecen sene Tolga nin alinmasina karsiydim, daha dogrusu para verilip alinmasina karsiydim. Böyle Tolga gibi adamlar aslinda her takima lazim, affedersin köpek gibi kosan savasan didinen ama teknik yönden ve oyun görüsü olarak kisitli olan adamlar her takimda ise yararlar öyle ya da böyle. Illa ilk 11 oyuncusu olmalarina da gerek yok.

Oyun zekasinin Selcuk dan iyi oldugunu düsünmüyorum. Bak bana burada Selcuku en sevmedigim futbolcularimizin basinda gelen adami savundurtuyorsun, simdiden söyleyim yani de bana gereksiz ithamlarda bulunma sonra.

Tolga Bundesliga da öyle piyasasi yüksek olan bir adam degildi vasat veya vasat alti olan bir adamdi. Evet insanlarin beklentileri yüksekti daha yeni piyasa ciktiginda ama zaman gectikce Wolfsburg da istenmiyordu, Gladbach'a kiralandiginda (bunu en iyi ben bilirim Gladbach da yasiyorum) taraftarlar seviniyordu kiralik kontrati bitip Wolfsburg'a geri döndügünde. Hertha da biraz kendini toparladi biraz kendine geldi ama orada da yine sakatliklar yüzünden tutanamadi. Ilk 11 oyuncusu olmasa da antrenörün hep kullandigi 15-16 oyuncudan biriydi, biz keriz gibi 1 yil kontrati kalmis adama 3 Milyon bonservis yillik da 2 Milyon vermesek Berlin ile kesinlike 1 Milyon€ altina yeni kontrat imzalayacakti ki bize gelmeden 500bin€ mu ne aliyordu.

Gecen sezon bize gelmeyip de Berlin de kalsa cok az süre bulurdu diye düsünüyorum. Benim amacim burada Tolga yi gömmek veya kötülemek degil öyle algilanabilmesi icin yukarida yeterince malzeme versem de. Benim amacim senin gözündeki yanlis Tolga "resmininin" dogrusunu görebilmeni saglamak. Olmayan meziyetlerine takilmissin cünkü.

Son düzenleme:
Ne istediginize bagli,Fatih hoca'nin oyun düzeninde Hamle oyuncusu olur fakat bir baska hoca'nin oyun düzeninde ilk 11 oyuncusu olabilir

Sana güvenmekten başka çaremiz kalmadı

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tek koyan konu maliyeti. Almanya'da aldığının 4 katını alıyor. Bu hafta Ndiaye'nin yokluğuyla beraber Tolga-Selçuk-Donk-Belhanda'ya kaldı orta sahada. Biraz ürkütücü

Senin Allahina Kurban. Muazzam oynuyor. OS yi tek basina isletiyor

Tolga Ciğerci eğer Türk değil Alman olsaydı ve adı da Sebastien Gentner olsaydı şimdi inanılmaz övgüler diziliyordu ama hep bizde aşağılama ne yazık ki.

Her maç 12km koşuyor, bir bakıyorsun ileride,bir bakıyorsun geride,üstüne az da olsa müthiş şutları,pasları var, e 6 gol de atmış... Daha ne olsun? Daha iyisi zaten Khedira oluyor.

Manyak paslar verdi bugun. Assistin assisti da verdi

formda olduğunda melo vari ters toplar atıyor hastasıyım bu özelliğinin.

Adam vasatın tam karşılığı bence gayet akıyor yine.

Konusunu kilitlesem mi ? :confused:

Ne zaman övülse adamın kariyeri düşüşe geçiyor

Geri
Üst Alt