İspanya'daki maçta da Ramos çok iyi oynamıştı sağ bekte yanılmıyorsam. 4:30 dk top onda kalmıştı falan.
cok guzel tespit. kanimca milli takim baz'in da kariyer maclarindan birini oynamisti bu macta.
golun asistini yapan da kendisi idi yanilmiyorsam - kafayla indirmisti pique' nin golune...
bunun disinda, bir rovesatasi var muhtesemdi. sagdan bindirmeleri ve isabetli ortalarini bol bol yaptigi, uzaktan sutlarla kaleyi tutturdugu,... kisacasi prime ve peak donemine denk gedlgimiz solo ramos performansi olarak adlandirabilirim bu mac dolayli ve oynandigi donemler.
kendisini sevilla *b takiminda nacizane scout yapip listeme almistim o donem(2003 olmasi lazim)... ayni donem *daniel alves'i bahia *altyapisinda oynarken > brezilya u17 takiminin elemeler disinda ,dunya sampiyonasindaki performanslariyla kesfedip listeme aldigim donemin akabinde sevilla kendisini scout yapti. <> ramos yakin donemde ust yapiya cikinca ikisi ayni anda bulusmus oldu. ordan sonrasi biri real digeri barca kapti. guzel gunlerdi, a takimlarda degilllerken, her ikisini de ayri ulkeler de olmalarina ragmen nacizane gorup takip edip akabinde > kulubumuze ozellikle yazi ile iletisime gecip bir taraftar olarak bu iki oyuncu dan en azindan birini mutlaka almamiz gerektigini belirtmis idim. mense dolayli , ramos'a nazaran(ispanyol ozel yetenek genc'i ligimize getirmek imkansiz bir denklem oldugundan) , rasyonel baglamda daniel alves'in oluru kolay idi o donemler ozelinde baktigim vakit.
velhasil muthis bir kariyerleri oldu. ikisi de muthis pro ve olgun durus sergiliyorlardi sahada/lider dogan turlerden. , <- >gencler donemi inanilmaz olgun oynuyorlardi, ilk maclarini ayri ayri izledigimde ,sahadaki isimlerden ilk yazdiklarimdi... geldikleri yer sasirtmadi sahsimi. bu da unutamadigim yetenek bazli anektodlarimdandir nacizane.
ps;
maca donersek, deplasmandaki macta 1-0 da skorun kalmasi ,
diger yandan, bizim, macin hemen basinda 2 ,3 yuzde yuzluk sanslarimiz,,ozellikle nihat'in kacirdigi sasilacak turdendi... nihat'in sociedad dolayli bilindik carpraz duz vuruslari arka ust direk veya yerden ters direk vuruslari gol olurdu genelde,.. burda kanimca adim dolayl zamanlamasinda saliselik bir yanilmasi mevcut, kalecinin hazir olmasina kapi acan.... vurmasa pasi verse gol olur mu sonrasi ~ yoruma acik. nihat'in sociedad ve villarreal donemli skalasi dolayli orda pasi vermesini beklemiyordum, asiri ozguvenli bir gorunumde idi ozellikle o donemler.
sozun ozu, her iki macta da yenebilecegimiz buyuk firsatlari yakaladik- sonunu getiremedik.
guzel performanslardi genel versus ispanya maclari o donem.
uzun bir yazi oldu sevgili keramettin, sayende bayagi gecmisten kesit yaptik bir anlamda.
mata nin gelmesi buyuk is . kulubumuzun yerinde olsam kendisinden futbolu birakir birakmaz alt yapi vb dolayli faydalanirim. <> bu kurulum,riera ile birlikte olursa -kulube isinmasi ve uzun vadeli dusunmesi adina -akici olur diye dusunuyorum. . .
saygi ve selamlarimla